ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Кошмар за асеновградчанин, катаджии му съсипаха живота
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:07 / 28.06.2021Коментари (1)9396
© Нова тв
Животът на мъж от Асеновград се превърнал в кошмар заради най-неочаквана от него причина – бил спрян от полицията за рутинна проверка за наркотици. Така за минути - от свободен гражданин, той се оказал с белезници на ръцете.  

Пред водещия на "Пълен абсурд“ потърпевшият Емил Узунов разказа как 119 дни се е чувствал като заложник. Адвокат Михаил Екимджиев го съветва да съди държавата и да претендира за значително обезщетение.

Белезниците щракнали на ръцете на Емил в ранния следобед, когато бил спрян за рутинна проверка и поканен да посети местното РПУ. 

"Взеха ми слюнка от устата. Изчакахме около 10 минути. Изкараха ме, че съм шофирал под въздействие на наркотици. Така пише в протокола от полицията. Преровиха колата ми. Нямаше как да намерят дрога, защото нямам нищо незаконно. Бях шокиран. Казах, че трябва да дам кръв и урина, защото показателите от теста са абсурдни“, разказва той. 

От момента, в който тестът отчел положителен резултат, животът на мъжа се преобърнал и той се сдобил с досъдебно производство заради шофиране след употреба на наркотици. 

"Сложиха ми белезници, закараха ме в болницата и там ми взеха кръв и урина. Отнеха ми книжката и ми свалиха номерата на колата. Дойдоха две-три патрулки, стана голям панаир пред дома ми. Все едно съм някакъв престъпник. Съседите, децата ми, съпругата ми видяха всичко. Майка ми трудно го преживя. Нищо не намериха и в апартамента ми, но ме задържаха за 24 часа“, разказва Емил Узунов.

"Започнах да си мисля какво съм използвал. Не съм пил хапчета, които да имат такъв ефект. Направих си тест в частна лаборатория. Всичко беше чисто и не би трябвало да имам притеснения“, споделя той.

Според наредбата, епруветките с взетата кръв за изследване на положителен резултат от полеви тест за наркотични вещества се изпращат в специализирани лаборатории. 

"Едната е в София, а другата – във Варна. Моята проба отиде в столицата. Мислих, че бързо ще изчистя репутацията си. В ареста дойде разследващия полицай и ми каза, че до един месец трябва да излязат резултатите“, споделя мъжът. 

От Министерството на вътрешните работи заявиха, че в случая с Емил Узунов наредбата за установяване на употреба на наркотици е стриктно спазена. Действията на полицаите са били в рамките на техните правомощия. 

Месеци наред Узунов бил преследван от закона. 

"Нарушени са му редица конституционни права – на първо място презумпцията за невиновност. След като полевият тест е дал индикация за употреба на наркотици, е трябвало да бъдат взети мерки. Няма обаче здрав разум, който да обясни защо 119 дни Емил е третиран като престъпник, след като е възможно за няколко часа да бъде извършено изследването в сертифицирани лаборатории“, коментира Михаил Екимджиев.

"Бях заложник 4 месеца. Нямах кола и книжка без вина“, споделя Емил.

"Всеки, изпаднала в ситуацията на Узунов, може да заведе дело по закона за отговорността на държавата и да претендира за значително обезщетение, защото има съсипана репутация, нарушена презумпция за невиновност“, заяви адвокатът. 

"119 дни бях без книжка. Най-накрая получих документа за прекратяване на наказателното производство. От него стана ясно, че в кръвта и в урината нямам никакви наркотични вещества и всички обвинения срещу мен отпадат. Върнаха ми автомобила и книжката“, разказва Емил Узунов.  

"Случката ми се отрази много лошо на работата, на семейството, на контактите ми. Надявам е вече да нямам проблеми“, каза още той.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 28.06.2021 г.
+1
 
 
Какви са тия обиски? Това ли са стандартните процедури?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: