ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Кметът на "Родопи" не се бои от разследване
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:45 / 12.04.2010Коментари (6)2919
© Plovdiv24.bg
"Декларацията въобще не ме притеснява", това заяви в предаването на БНТ-"Местно време" кметът на община "Родопи" Йордан Шишков по повод гласувана на заседанието на Общинския съвет в петък декларация, с която съветниците искат от Главния прокурор, ДАНС, Сметната палата, Антикорупционната комисия в парламента да проверят управлението на Шишков.

Кметът на Родопи нарече сесията в петък "пореден цирк и пореден фарс". "Преди месец, месец и половина съм сезирал новото ръководство, новото мнозинство в общинския съвет, че ако не се вземат спешни мерки за решаване на проблемите за финансовото обезпечаване на социалните дейности ще бъдем принудени да затваряме част от детските градини, млечни кухни, социални кухни и т.н. Вместо да се занимават със сериозни неща, общинските съветници започнаха да се занимават с бордове на фирми, с писане на декларации", заяви Шишков. Според него протестът на родителите, заради затворени детски градини трябвало да бъде насочен към общинските съветници, "защото те са по закон призвани да решават как да бъдат обезпечени средствата за издръжката на тези дейности". "Аз съм разпоредител с пари, които общинският съвет трябва да осигурява със собствените си решения", обясни кметът.

Попитан за коментар на конкретните обвинения на съветниците - че за детските градини са доставя храни на завишени цени, че е "управлявал общината неразумно", че неразумно са харчени средства, Шишков заяви: "Предстои провеждане на нова обществена поръчка във връзка с доставка на храни и понеже част от тези гастрольори - една групичка, които в момента са в общинския съвет, имат лични интереси!" "Има нещо друго, което ме притеснява много. В момента новото, т.нар. мнозинство в общинския съвет, е оглавявано от една група от 7-8 съветника, които не живеят на територията на общината - техните деца не учат в нашите училища, не посещават нашите детски градини, така че това са хора, които са дошли - дали да търсят временна изгода, доколкото могат и както могат. Как ще решават те интересите на населението на общината, след като не са причастни с тези проблеми!", заяви Йордан Шишков. Той обясни, че атаката не била лично към него, а към община Родопи.

"Декларацията е паническа реакция на тези гастрольори", бе категоричен Шишков. В заключение кметът на "Родопи" каза още: "Проблемът в общинския съвет не е само на кмета,но и на председателя на Общинския съвет. Аз нямам нищо против господин Цанков. С него сме провели няколко разговора - в една и съща посока са ни усилията, но за съжаление група съветници - наречена от мен гастрольори, му пречи на върши работата".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Тоя наистина е голям смешник. Освен това е и , или страшно нагъл , или страшно тъп /а може би и двете/! Парите на общината се "обезпечават" от бюджета , а бюджета се прави от кмета. Така че , намирането на пари е приоритет на кмета. Ама те повечето ни политици са на "тоя хал" - не знаят , за какво са избрани , а гледат само личната изгода. СМЕШНИЦИ!!!!
+2
 
 
Вижте тази честна и компетентна физиономия...
+2
 
 
толкова е нагъл че чак прекалява дано да влезнеш на топло ама преди това да ти закрият общинката заедно с другата измислица наречена марица за да ти прекратят далаверките нагъл престъпник такъв
+2
 
 
Закривайте тази измислена община! Шишков да бъде разследван до дупка! Как го допускат да се дръвчи още този червен, нагъл субект!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (906) 16%
Спас Гърневски (811) 14%
Д-р Иван Чомаков (550) 10%
Славчо Атанасов (1492) 26%
Иван Тотев (1523) 26%
Здравко Димитров (504) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: