ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Карлово отбелязва 184 години от рождението на Васил Левски
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 17:00 / 18.07.2021Коментари (0)1336
©
Със Света литургия на 18 юли в храм "Свети Николай" започна отбелязването на 184 години от рождението на Васил Левски и Празника на град Карлово. Кметът на общината д-р Емил Кабаиванов, официални гости и граждани положиха цветя и се поклониха пред гроба на Гина Кунчева - майката на Апостола.

Д-р Кабаиванов посрещна на площад "Васил Левски“ участниците в 27-я Национален туристически поход "По стъпките на Васил Левски". Д-р Галя Цветкова – ръководител на седемте лъча по маршрут Плевен-Карлово и един с група от Голям Чардак до Града на Апостола, връчи на кмета знамето, с което походниците преминаха по стъпките на Левски.

С тържествен ритуал бяха издигнати знамената на Република България и на Карлово. Д-р Кабаиванов произнесе слово за Апостола. "…Днес на нас, неговите съграждани, лежи голямата отговорност: да пазим чисти заветите на Левски и във всеки момент от нашия живот, спомняйки си и разказвайки на Апостола, да се опитваме да се доближим до него - макар да ни е ясно, че такава велика личност се ражда рядко. Тази велика личност е нашият кумир и нашият пример в живота!“ каза кметът на Карлово. Свещеници отслужиха молебен за благоденствие на града и неговите жители.

В Национален музей "Васил Левски“ бяха обявени наградените от фондацията и карловския комитет, носещи името на Апостола. Дора Чаушева – директор на НМ "Васил Левски“, бе удостоена с наградата на фондацията, а с тази на местния комитет "Васил Левски“ – народната певица Мария Колева.

В 20:20 часа от Национален музей "Васил Левски“ ще бъде изнесено знамето на Карловския революционен комитет. Кулминация на честването на Апостола в неговия роден град  е тържественият митинг-заря от 21:00ч. на площад "Васил Левски“. Там официално слово ще произнесе президентът и върховен главнокомандващ Въоръжените сили на Република България – Румен Радев, под чийто патронаж е честването.

По повод празничния ден, поздравителни адреси до кмета на община Карлово изпратиха Даниел Панов - председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България и кмет на община Велико Търново и Силвия Георгиева – Изпълнителен директор на Националното сдружение на общините в Република България, Димитър Николов – кмет на община Бургас, Галина Стоянова – кмет на община Казанлък, Никола Белишки – кмет на община Панагюрище, Ивайло Крачолов – кмет на община Чирпан, Божин Божинов – кмет на Община Тополовград, Марина Валентиновна Дбар – кмет на град Брянск /Руска федерация/, бригаден генерал Деян Дешков – командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада, подполковник Димитър Мерудийски – началник на военно формирование 22 680, Васил Василев – председател на Общобългарски комитет "Васил Левски“, Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители, Георги Гергов – Международен панаир Пловдив АД, Управителният съвет на Асоциацията на българските градове и региони.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: