ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Община Раковски: ГЕРБ не нарича ромските махали "гета“, с ДПС сме в опозиция
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:16 / 18.10.2011Коментари (2)4300
©
БСП сами падат в капана си, който смятат, че хитро са нагласили за ГЕРБ в Раковски. На пресконференция днес БСП се престраши да назове по име посочения в декларацията им отпреди два дни мъж, лежал в следствения арест за лихварство, с когото Иван Антонов се "разхождал в ромските гета".

"Илия Манчев, когото чак днес назоваха по име от БСП, е общински съветник от ДПС в последния ОбС Раковски, а всеки знае, че ДПС е опозиция на ГЕРБ в Общината" - коментира Иван Антонов, кандидат на ГЕРБ за кмет на Община Раковски.

"Бомбата, която нашите опоненти смятат, че с този човек хвърлят в двора на ГЕРБ, всъщност гърми в техния. Защото не ГЕРБ и не аз като кандидат-кмет през 2009-та година седнахме на една маса с ДПС, приемайки подкрепата им. За пореден път ще ви припомня снимката от пресконференцията на сегашния кандидат за кмет на БСП Петър Антонов, който седи редом с Илия Манчев преди балотажа за частичните местни избори и охотно получава неговата и на ДПС подкрепа. 

Въпреки че в 18-та секция в ромската махала в Стряма още на първи тур аз получих 48 гласа, а опонентът ми от БСП, който пак продължава да се упражнява на тази тема - 234, съюзът БСП-ДПС не спечели и Петър Антонов явно още носи раните от загубата с 2 000 гласа от мен", допълни Иван Антонов

"Съжалявам тези свои опоненти, които не съсредоточават усилията си в създаването на управленска програма за Община Раковски, а само злословят. Обидно и срамно е в позиция на една партия като БСП, която твърди, че е социална и толерантна, ромските махали да се наричат "гета", а посещението и срещата с хората в тях да се тълкува като "разхождане". В десетилетието на ромското включване, в което е България, аз съм горд, че като кмет на Община Раковски заедно с екипа ми успяхме да спечелим проект за интегриране на ромите от района за над 100 хиляди лева. 

Срещите ми с тези хора по местата, където живеят, са отворени за всички - всеки може да дойде и да чуе какво има намерение още ГЕРБ да прави за тяхното благоустрояване. Да се твърди, че "правя кампания" с Илия Манчев в този смисъл е нелепо. Нека не забравяме, че и в момента ГЕРБ и ДПС са съперници. И двете партии имат регистрирани листи за общински съветници", заяви категорично Иван Антонов.
На обвиненията към Председателя на Общинския съвет Младен Шишков в "спасяването" на Манчев, самият той отговори, че в момента, в който Манчев е отсъствал от три поредни заседания, с писмо е уведомил ОИК. 

Освен това, Младен Шишков не е нито работодател, нито има правомощия да освобождава който и да е било общински съветник. "Ако ОИК бяха анулирали удостоверението на Манчев и му бяха прекратили пълномощията като общински съветник, аз съм длъжен да изпълня тяхното решение и да призова следващия в листата да положи клетва, но такова така и не бе входирано в деловодството на ОБС", допълни Шишков. 
 
Вече е гласувано решението на ГЕРБ Раковски да предложат на Изпълнителната комисия на ГЕРБ за изключване от партията на Петко Чучулски, задържан като заподозрян за разпространение на наркотици, информира още Иван Антонов. "Както вчера на пресконференция Областният ръководител на ГЕРБ Пловдив Област Димитър Лазаров каза - фактът, че Полицията прави акции и залавя хора без да има значение дали са симпатизанти или членове на ГЕРБ и каква позиция имат, говори, че ГЕРБ не разпъва политически чадър над никого. 

Ние от ГЕРБ Раковски свикахме в първия работен ден след задържането му и пресконференция, и събрание на ръководството, за да се разграничим от действията му - предложението ни за изключването му е именно политическа отговорност и няма от какво да се срамуваме по този случай, защото той е чисто криминален и вярваме, че МВР, Прокуратурата и Съдът ще си свършат перфектно работата. Още веднъж заявявам, че ГЕРБ се противопоставя категорично на опитите на БСП да яхне поредния криминален случай в пловдивска област за политически цели. Политически безотговорно, популистко и морално недопустимо е да се свързват действията на един човек с политиката на цяла партия."

 



Още по темата: общо новини по темата: 764
08.10.2012 »
08.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
20.09.2012 »
предишна страница [ 1/128 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Jijo
премахни филтъра

0
 
 
В Раковски с номер 26 всичко си идва на мястото.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: