ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Германски завод за авточасти на Mercedes, BMW, Porsche отваря край Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:33 / 02.09.2015Коментари (38)36128
©
Пловдивският регион привлече нов производител на авточасти - инвеститор е германската компания RSN Sihn, а място на завода ще е град Съединение. Компанията вече е закупила терен от 20 декара за почти 1 млн. лв. и в момента разработва проекта. Търговският директор Кристоф Шулц потвърди за "Капитал Daily", че RSN Sihn смята да започне дейност в България.

Производството на автокомпоненти е най-бързо развиващият се индустриален сектор в страната през последните години. По последни оценки заводите са над 40, служителите - над 30 хил., а приходите надхвърлят 3 млрд. лв. Добрата новина е, че новите фабрики се разпръсват из страната - има ги в по-малките градове. Така Съединение например, който е регион за земеделие, ще има и алтернатива. Причината за избора обаче вероятно е близостта до магистрала "Тракия" и Пловдив, който напоследък е харесван от инвеститорите в индустрията и услугите.

Кметът на Съединение Георги Руменов каза пред "Капитал", че очаква проектът на германската компания да е готов до средата на септември. Той поясни, че следващата седмица инвеститорите ще бъдат в България за пореден рунд разговори. Конкретният план за нов завод все още не е публичен, но се вижда чрез внесените документи в общината и през сделката за недвижимия имот. Кристоф Шулц не даде повече подробности за размера на инвестицията и кога ще е готова производствената база. Той уточни, че официална информация ще има след 20 септември.

Според публикации в местни медии в новия завод ще бъдат разкрити 250 работни места. Ясно е и че в предприятието ще се произвеждат метални компоненти, което се вижда и от продуктите на германската компания.

Дъщерната фирма на RSN Sihn - "Ер Ес Ен България" ЕООД, е създадена през март 2015 г. с капитал от 130 хил. лв. Като управител е вписан Андреас Баум, който е и мениджър на компанията майка и е един от акционерите в RSN Sihn.

През юни "Ер Ес Ен България" е купила имот с размери малко над 20 декара в Съединение, показва справка в Имотния регистър. Продавач на имота е "Фако-Инв", а цената - 908 хил. лв.

"Ер Ес Ен България" ще проектира, конструира и произвежда механични и флуидни (хидродинамични) свързващи елементи, както и детайли по чертежи и нестандартни части, строителни групи и системи. Кметът на Съединение обясни, че става дума за металообработка и монтаж.

RSN Sihn GmbH, която е основата през 1939 г., е специализирана в сервоуправлението и активното окачване. Партньори на компанията са както големи автомобилостроителни марки като Mercedes, BMW, Porsche, така и други производители на части за коли като Continental. Към момента компанията има около 500 служители и се определя като производител от среден размер, но за сметка на това снабдява големите производители на автомобили от високия ценови сегмент.
На сайта й няма информация за финансовите й резултати, но според австрийската информационна агенция APA RSN Sihn е имала приходи от 50 млн. евро през 2014 г.

През последните години производството на компоненти за големи автомобилни компании в България процъфтява, инвестициите нарастват и се откриват нови работни места. В края на юли филипинската Integrated Micro-Electronics Inc. (IMI) купи нова сграда в Благоевград и обяви, че ще инвестира в още машини, като в средносрочен план предвижда да наеме още 600 служители при 1900 в момента. Общата й инвестиция ще бъде между 4 и 6 млн. евро. Американската Sensata вече строи втори завод в Пловдив след първия си в Ботевград, а инвестициите в разширяване са около 40 млн. евро.

През май германската BHTC отвори завода си край София, чиито приходи ще достигнат 200 млн. лв. до пет години. Неотдавна производство започна и германската Nexans в Плевен. Развитие има и при японската компания за производство на автомобилни кабелни системи "Язаки", която увеличи служителите си двойно през 2014 г. до над 5000 души, с което стана един от най-големите работодатели не само в автомобилния сектор, но въобще в България. От години френската Montupet, която произвежда алуминиеви компоненти за автомобилната индустрия, също постоянно разширява производството си в завода си в Русе.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Хубаво е, че се открива завод, но защо не казват къде ще се внасят данъците, в Пловди ли, в София ли, или в Германия! Защото е важно!
0
 
 
ще отварят как няма ... не китайците работат за шепа ориз а Българите !!!
+4
 
 
Мисля,че за да има човек претенции за достойна заплата, трябва да се замислите първо : има ли нужната квалификация и нагласа за пълноцененна 8 часова работа
+3
 
 
Не сте благодарни! Първо дайте поне малко от себе си. Поработете като в Германия, пък тогава искайте 2000 лв. заплати! Не ви се работи, пък..после уж това, онова! Мързи ви!
+4
 
 
В с. Стряма пловдивско има такъв завод MAGNA POWER нещо си се казваше и стартова заплата която ми предложиха беше 1400лв. Не бъдете черногледи работа да има другото бял кахър, само да ти се работи.
+1
 
 
гаранция за ниски заплати в дългосрочен период, защо всичко се пройзвежда в Китай, ми защото там завалиите работят за торба ориз и едни цървули на месец
-1
 
 
А ДА И Пак без кинти трябва да ба4кат хората,ама ина4е саздаваме нали
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: