ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Елена Филева: На хората им е писнало да слушат обещания
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:45 / 25.10.2019Коментари (1)4400
©
Интервю с Елена Филева преди финала на кампанията за кметските избори в Куклен:

- Преди финала на предизборната кампания в Куклен ви определят като фаворит за кметския стол. Как успяхте да постигнете всичко това, след като само от шест години работите в Куклен?

- Ще се радвам всички да мислят така. Но винаги има риск за опорочаване на изборите. Призовавам хората да отидат да гласуват, защото така купеният вот се обезсмисля! В крайна сметка изборите ще покажат докъде стига доверието на хората към всеки един кандидат. Относно подкрепата за мен, надявам се тя да се дължи на най-вече на високата гражданска оценка, а не на негативните нагласи срещу местното управление. Разбира се, разочарованието от досегашните управляващи е факт и никой не го оспорва, но не трябва то да се превръща в единствен критерий за гласовете на хората. Кукленци имат нужда от обединители и хора, отдадени на общия интерес, а не от безкрайни конфликти.

- Ако спечелите изборите как ще работите с управляващата партия ГЕРБ? Някои избиратели смятат, че кметът трябва да има доверието на правителството, за да има общината по-големи възможности за развитие.

- Избирателите няма за какво да се притесняват. Не това е най-важното, но бих казала, че с управляващите в държавата си имаме нужното доверие. Това се отнася и за ГЕРБ. Аз съм работила и ще продължавам да работя добре с много общински и районни кметове от ГЕРБ, БСП, ДПС, СДС, както и с много представители на централната власт. Не виждам какъв е проблема. Коалицията ни е съставена от партии СДС, АБВ, НФСБ, Земеделския съюз, и имаме много по-широки възможности. По-важното за една община е как ще работи с бизнеса, обществените организации и държавната администрация на всички нива, с които съм доказала, че си взаимодействам отлично.

- А това означава ли, че бихте работили с някои от вашите опоненти и с кои?

- Всеки един от опонентите ми е достоен противник само поради факта, че е обединител на интересите на определена част от жителите на общината. Не искам да влизам в безпринципни коалиции, чиято цел е само да избутаме едни четири години във властта, но бих работила с опонентите си, ако по този начин ще се гарантират нужните ползи за Община Куклен. По-важното е след 4 години общината да бъде променена и подредена - с красиви паркове, зеленина, с места за отдих и спорт за децата и младежите, с възстановена и модернизирана инфраструктура.

- Успяхте ли да се срещнете и разговаряте с повечето от съгражданите си? Направи впечатление, че на събора, който организирахте заедно с общинските съветници от Коалиция ЗС "Александър Стамболийски“ във вторник, имаше много хора.

- В кампанията се видях с много хора. Разговорите с хората увличат и те правят още по-съпричастен с живота им. Исках да разговарям с всеки поотделно, но в една предизборна кампания това е невъзможно. Но пък след изборите ще имам тази възможност и то всеки ден (б.а. отново се смее). Заедно със съветниците посетихме много улици и домакинства в общината. Искрено се надявам, че с нашето поведение и разговори сме допринесли за това площадът в Куклен да се напълни с хора във вторник, по време на събора. Но и музикалната програма беше чудесна. Нека не подценяваме харизматичното присъствие на оркестър Канарите. В бъдеще трябва по-често да се радваме на такива програми, включително да подкрепяме участието на самодейните състави, които винаги има какво да ни покажат. Тук искам ясно да подчертая, че ще продължим да бъдем близо до хората и след изборите в неделя. Още един път благодаря на тези, които дойдоха във вторник на площада. Радвам се, че бяхме заедно. Радвам се, че жителите на Куклен разчитат на мен и ми вярват.

- Успяха ли тези срещи да преподредят важните теми за общината?

- Моите очаквания бяха, че един от най-наболелите проблеми е този с инфраструктурата. Оказа се обаче, че хората по-скоро търсят разбиране, отговори на поставените въпроси и индивидуално отношение. А въпросите им не са свързани толкова с общинската инфраструктура, колкото с работата на администрацията и общинските услуги. Това е и причината първият и основен приоритет в програмата ни за управление да бъде "Администрация близо до хората“. В програмата сме обобщили най-важните за следващите 4 години теми и задачи, като всички те са продиктувани от нашите съграждани и местния бизнес.

- Ще върнете ли доверието към местното управление?

- Разбира се. Това искам най-много. На хората им е писнало да слушат обещания. И аз, и съветниците ми, искаме да покажем, че в Куклен, както в много други малки общини в България, животът може да бъде много по-хубав. Споделеното желание да спечелим доверието на хората беше основният мотив, който обедини волята и интересите ни в една кандидатска листа.

- Според вас как премина предизборната кампания – на пръв поглед изглеждаше толерантна. Така ли е?

- Да, мога да я окачествя като толерантна. Аз и екипът ми много държим на това и мисля ясно се вижда, че не сме си позволявали сплетни или клевети по отношение на който и да е от опонентите ни. Критика разбира се има, защото хората трябва да знаят какво е дължимото поведение и каква е обективната истина, както и дали някой си прави труда им ги даде или просто ги лъже. Някои от кандидатите за кметове успяха да запазят добрия тон.

- Как работихте с общинските съветници от Коалиция ЗС "Александър Стамболийски“ през този месец?

- Отлично. С голямо доверие един към друг. Смело мога да кажа, че сме страхотен екип. През последния месец прекарвахме повече време заедно, отколкото със семействата си. На всички тях и на екипът ми от сътрудници благодаря за усилията и енергията, които влагат в кампанията.

- Имате ли вече екип, с който ще управлявате?

- Аз съм от хората, които не обичат да слагат вола пред колата, т.е. не разбирайте, че се обсъждат и раздават постове. Мисля, че е твърде рано още за това. Който обещава влияние и постове, е популист. Естествено имам визия за това с какви хора, като качества и възможности, искам да работя и се надявам да я реализирам успешно.

- Имате съпруг и две дъщери, какво обичате да правите заедно с тях в свободното си време?

- Напоследък нямам много свободно време. Съпругът ми ме подкрепя безрезервно от първия ден, в който му казах, че обмислям да се кандидатирам за кмет на община Куклен. Майка ми е другият човек, който понася тежестта на това да има кандидат за кмет в семейството. Изключително съм й благодарна за грижите, които полага за нас. А в малкото свободно време обичаме да се разхождаме, особено с голямата ми дъщеря, която е вече тийнейджър. Когато имаме възможност, посещаваме различни исторически и природни забележителности, ходим на кино и на театрални постановки. Като всички деца и те също искат да им се обръща внимание. Свикнали са с това, че доста работя и проявяват разбиране, доколкото това може да се очаква от децата. Те са ми най-голямото богатство.

- Призивът ви към жителите на община Куклен?

- Гласувайте! Куклен заслужава повече! С мен и моите съветници управлението на общината ще бъде обърнато с лице към Вас, гражданите и Вашата воля ще се чува. Номерът в интегралната бюлетина е 67.


Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Един от малкото достойни кандидати за кмет на национално ниво. Човек, който притежава нужните знания, опит,възпитание, образование, визия и още много лични и професионални качества. Искрено се надявам гражданите на Куклен да осъзнаят, че тяхното по-добро бъдеще е в техните ръце и могат сами да си осигурят средството за него, гласувайки в неделя за г-жа Филева.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Кауза Колежа
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: