ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Денис Дасари: Мой дълг е да дам най-доброто от себе си за мястото, където съм израснал
Автор: Георги Кирилов 22:44 / 18.10.2019Коментари (0)6348
©
Денис Рао Дасари е на 31 г. Завършва магистратура по обществено здраве и мениджмънт в Медицинския университет в Пловдив. Бакалавърска степен по Мениджмънт придобива в Саутхемптън Солент Университет в

Англия.

Развива частен бизнес в България и в Англия в областта на IT в медицинските услуги.

Като общински съветник ще работи за реално прозрачно управление с въвеждането на дигитални технологии и на стриктен контрол върху обществените поръчки.

Други негови приоритет ще бъдат опазването на околната среда, разкриване на нови работни места чрез реализирането на програмите за заетост.

Ще работи за бързото и качествено извършване на ремонтите на общинската инфраструктура и за подобряването на транспортните услуги.

- Г-н Дасари, преди да ви попитам защо се кандидатирате за общински съветник, бихте ли казали какво ви задържа в нашата страна, когато толкова много млади хора търсят реализация в чужбина, а вие развивате собствен бизнес и в Англия?

- В България ме задържат възможностите за развитие в личен план, а това е огромна причина. В чужбина има изградена йерархия - както в частният бизнес, така и в държавните структури. Човек не може нищо да промени, дори и да иска.

Става част от множеството и досадното ежедневие. У нас човек с добри идеи има голям шанс да ги наложи и реализира. Тук има много да се гради.

Кандидатирах се за общински съветник, защото като такъв мога да бъде двигател на много предложения за развитието на Общината и да докажа, че местното управление може да дава плодове, а не да се сочи като пример за безотговорност и неспособност. Виждайки какви хора решават да стават съветници и да ни "управляват", реших, че е мой дълг да се кандидатирам и да дам най-доброто от себе си за мястото, където съм израснал.

Имам идеи. Имам желание и воля. С тях смятам, че ще помогна да направим нашата община по-чиста, подредена и привлекателна за хората.

- Смятате ли, че условията в общината са добри, за да останат младите хора тук? Има ли някакви трудности, с които се сблъскват в ежедневието си?

- В Общината няма никакви условия, които да карат младите хора да остават тук, да не говорим за добри. В момента град Куклен се ползва само като спалня от младите, които работят в Пловдив, София, Асеновград или са заминали в чужбина. Масово те намират реализация в чужди IT аутсорсинг фирми и взимат четирицифрени заплати.

В нашата общината няма нито една, а в Пловдив са стотици. Липсата на качествена инфраструктура и ежеседмичното спиране на ток, вода и интернет допълнително утежняват положението.

- Като IT специалист в каква сфера смятате да насочите усилията си в работата си за община Куклен?

- Всички говорят за прозрачно управление, но в реалността на гражданите им отнема месеци да получат най обикновен документ, разрешителните се бавят с месеци, а информацията за това как се харчат общинските пари е табу.

Искам да спомогна, за изграждането на истинско прозрачно управление. Искам хората да виждат какво се случва в общината, а не го научават от по-осведомения съсед или магазинера. Искам да развия Facebook групата на Общината, където да се публикуват и новини как се осъществяват общинските проекти. След това с организирането и провеждането на миниреферендуми - редовни анкети във Фейсбук групата на Общината, където гражданите ще могат да гласуват за приоритетни проекти, които биха искали да се реализират.

- Вашите идеи са доста иновативни и вие се включихте в листата на Коалиция ЗС "Александър Стамболийски“, защото вярвате, че заедно ще можете да ги реализирате?

- Да, напълно съм убеден. Независимо че сме широка коалиция, листата ни е съставена предимно от политически необвързани хора, които имат реално желание да спомогнат за развитието на Община Куклен. Те не са спуснати някъде отгоре с цел да служат на партийни интереси.

Знаете, че когато сте част от една партия, особено някоя от управляващите, нямам как да бъдете соло играч и да прокарвате идеи. Кандидатите от другите листи ще слушат и ще се подчиняват на горестоящите в партийната структура. Техните интереси едва ли ще се свържат с реалните потребности на общината и кукленци.

- Как оценявате включването на адвокат Елена Филева в битката за кмет на Куклен?

- Не виждам по-добър кандидат за кмет – млад, борбен, отворен към всеки, компетентен. Доказала се е в личен и кариерен план, с образование от Софийския Университет, с подчертани мениджърски качества. Тя е партийно необвързана, без роднински връзки в Куклен - няма близки, които постоянно да искат услуги да бъдат уредени на някакви общински позиции.

Имаше смелостта да каже "Не“ на сегашното управление и да се откаже от много придобивки просто защото не можеше да се примири с безпорядъка и безхаберието.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проблеми с водата в Брестовица
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ВК Марица, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: