ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Дарител осигури вода в чешмите на новия гробищен парк в Асеновград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:54 / 08.09.2020Коментари (0)2233
Дарител осигури вода в чешмите на новия гробищен парк в Асеновград. Проблемът с липсата на налягане във водопреносната мрежа там е от повече от 20 години. Към днешна дата няма нужда хората да носят туби и шишета от вкъщи, защото 26-те чешми вече функционират. Тази година в бюджета на общината бяха заложени 35 000 лева за монтиране на хидрофорна система, чрез която да се реши проблемният казус.

През месец май бизнесмен от Асеновград прояви желание да стане дарител в името на общото благо. Фари Карра също дълго време е носил големи количества вода от дома си, когато е посещавал гробовете на свои близки. Той казва, че е ставал и неволен свидетел как възрастни хора са принудени да правят същото. Всичко това го е мотивирало да поеме благотворителната инициатива и за собствена сметка да реализира начинанието. Благодетелят е поръчал хидрофорната система и е изградил помещение, в което да я монтира и свърже към основния водопровод. Цялата организация и изпълнение до този етап са му коствали около 10 000 лева. Поставянето на съоръжението станало факт, но скоро след това, водопроводът започнал да дефектира, тъй като бил в изключително амортизирано състояние, корозирал и затлачен поради продължителното неползване. В рамките на около 10 дни възникнали повече от 20 аварии, които също били отстранени за сметка на дарителя, с помощ на ВиК - Асеновград. Подновена вече е и част от водопреносната мрежа в гробищния парк. Старите метално тръби, които са били с големина 18 милиметра, са заменени с чисто нови PVC, чийто диаметър е 60 милиметра.

Реализирането на идеята му продължило 33 дни, а общата стойност на проекта възлиза на около 20 000 лева. Освен финансови и материални средства той е вложил и личен труд и казва, че сега се чувства удовлетворен от стореното. Дарителят е реновирал и 17 от чешмите в гробищния парк. Някои от тях е боядисал, за други е направил подсилване на постройката им, а на трети е поставил или подменил крановете. В благотворителната инициатива се е включил и негов близък – Джейхан Янъков, който безвъзмездно е извършил изкопните дейности на трасе от 1 километър. Предстоят довършителни дейности по начинанието на Фари Карра – асфалтиране на изкопаните участъци, при които след възникване на авариите е била нарушена настилката. Дарителят е решил да изгради и нови 2 чешми.

"Имах желание да помогна за решаването на този проблем още преди 3 години. Тогава не получих съдействие от община Асеновград. Сега, при новото ръководство отново се обърнах за съдействие към заместник-кмета доктор Теньо Манолов, който веднага откликна на моето предложение, и с подкрепата на кмета доктор Христо Грудев, инициативата се реализира. Не целя реклама или възмездие. Знам, че когато всички сме единни и си помагаме кой с каквото може, без значение от религиозната ни принадлежност, вярвания и разбирания, градът ни ще процъфтява“, казва благодетелят.

Дарението спести ресурса на община Асеновград, като предвидените средства за изграждането на хидрофор ще бъдат пренасочени към други проекти на територията на новия гробищен парк. Такива, например, са изграждане на парково осветление по централната алея там. Община Асеновград изразява искрени благодарности на Фари Карра са благородната му постъпка.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Август 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: