ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Кръв и забит нож в гърдите на клиент в сопотско заведение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:21 / 27.06.2019Коментари (0)6372
©
Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Г.Н., на 47 г., за това, че на 9 март тази година в Сопот е направил опит умишлено да умъртви С.Б., на 51 г., като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини – престъпление по чл. 115 вр. с чл. 18 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият Г.Н. и пострадалият С.Б. били съседи в Сопот. Те редовно посещавали едно и също заведение, където след употреба на алкохол се стигало да разправии между двамата. Понякога С.Б., когато имал повече пари, черпел Г.Н. с ракия и цигари. На 5 март 2019 г. двамата отново отишли в заведението, като между тях възникнал скандал и С.Б. ударил с ръка по врата Г.Н. Той паднал на пода и получил нараняване на носа. През следващите дни нямало конфликти между тях.

На 9 март 2019 г. обвиняемият Г.Н. употребил алкохол в дома си и решил, че трябва да отмъсти на С.Б. за нанесения му удар. Той взел от жилището си малка брадва с дървена дръжка и нож с 16-сантиметрово острие, които скрил в дрехите си. Обвиняемият отишъл в заведението, където вече бил С.Б. Приближил се до него с думите: "Аз казах ли ти“, след което го ударил с брадвата и извикал: "Ще те убия“. От ударите с острието на брадвата С.Б. получил счупвания на черепа и главата му се обляла в кръв, но успял да стане от масата и хванал ръцете на обвиняемия, който отново замахвал към него.

Двамата започнали да се блъскат и дърпат в пространството между масите, като в един момент обвиняемият извадил ножа от дрехите си. Той започнал да замахва към С.Б., като му нанесъл една прободна рана в областта на гръдния кош. Пострадалият загубил равновесие и паднал на пода. Обвиняемият Г.Н. се навел над пострадалия и му нанесъл още една прободна рана в лявата гръдна половина. С.Б. успял да се изправи на крака, като ножът останал забит в гърдите му. Той го извадил от тялото си и го изхвърлил в храстите до заведението.

След това двамата продължили да се блъскат и дърпат, като в този момент се намесил управителя на заведението, извикан по телефона. Той предупредил обвиняемия да остави брадвата, което Г.Н. сторил. Преди това никой от останалите присъстващи не направил опит да преустанови инцидента, а в заведението имало няколко клиенти. На място пристигнали полицаи и медицински екип. Пострадалият е бил откаран в болницата, където са му били обработени раните и по-късно е претърпял черепно-мозъчна операция. Според съдебномедицинската експертиза контузията на мозъка е довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота. Обвиняемият Г.Н. е с взета мярка за неотклонение "задържане под стража“.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Втора лига сезон 2023/24
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: