ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Голяма дилема! Да разширят ли ул. "Даме Груев", отсичайки много дървета?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:50 / 01.10.2018Коментари (12)10231
©
Да се разшири ли ул. "Даме Груев"? Ако това стане, ще се наложи премахването на дърветата по нея. Това обяви кметът Иван Тотев, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Известно време администрацията ще проследи каква е обществената нагласа и ще се вземе решение.

"Ул. "Даме Груев" може да стане двойно по-широка. Това може стане. като ie премахнат дърветата. Те са на по 70-80 години. Разбира се. в проекта е предвидено и озеленяване на улицата. Ако има обществено недоволство, ще се подмени само паважът с асфалт", коментира градоначалникът.

Проектът за улицата ще е готов до края на годината, а догодина ще може да се работи. Кметът обясни още, че към момента се обследва и разширение на ул. "Кукуш". Обмисля се за такова към парка и откъм северната страна на улицата. Там има два имота, които местната администрация ще мисли как да влиза в тях.



Още по темата: общо новини по темата: 282
16.12.2023 »
15.11.2023 »
14.11.2023 »
12.11.2023 »
11.11.2023 »
09.11.2023 »
предишна страница [ 1/47 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
1.Задължително премахване на сегашните стари дървета и корени, които разбиват тротоарите. 2.Разширение на улицата с възможност за паркинг места и джобове за автобусните спирки. 3.Да се предвиди пешеходна пътека със светофар в района към "Събота пазара" защото, като спре да функционира бетонния мост, трафика от/за центъра и ж.к. Тракия ще минава по улицата. 4.Ако се направи тази улица, Кмете бъди сигурен, че ще спечелиш изборите.
0
 
 
Аз съм ЗА. Живял съм 2 години на кръстовището на "Даме Груев" и "Пере Тошев" и беше някакъв кошмар, особено когато минава автобус или камион - дограмата се тресеше. Ще се посадят нови дръвчета и ще израснат за няколко години. За сметка на това ще се намали шума и мръсотията, ще се организира по-добре движението на автомобили и пешеходци (особено за детски колички). Комфорта на хората е по-ценен.
0
 
 
Всичко с времето си.Жалко е за дърветата,но пък има по добри решения за озеленяване откъм видове. За Пловдив мисля,че най подходящото дърво е Чинар. Проблема не е само да се запазят дървета.Корените им така повдигат тротоара и пътното платно,че да се оставят,трябва платното да стане по тясно.Ако може да се разшири така,че само от едната страна да се махнат би било някакъв вариант да не остава съвсем гола улицата,но и това е решение да се разшири максимално и да се засадят нови дървета!
-3
 
 
Проблемите с трафика в един град не се разрешават с разширяване на улици и булеварди! Хората отдавна са го измислили- ограничения за личните автомобили, особенно в цетралните части. Градът е за хората, не за колите!
+2
 
 
Решението за това разширение е от толкова много години, и въпреки това никой не посади и едно дърво, съобразявайки се с новите габарити. Ако това беше сторено преди 15 години, сега нямаше да се коментира въобще. А тези дървета, които съществуват в момента са отвратителни - с гадни корони, чупливи, генериращи страшен боклук, който като се намокри вони ужасно и най-неприятното - кореновата им система навдига тротоарите и паветата. Кога ще започне да се мисли в по-дългосрочен план?
+7
 
 
Абсолютно задължително е да се разшири улицата. На тези дървета в сегашния им вид НЕ им е там мястото. Ще е пълна трагедия, ако останат дърветата и се асфалтира, защото те продължават да растат, корените им също ще стане същото положение както сега - повдигнати опасни бордюри и паваж/асфалт. Ще се засадят нови дървета, които са предвидени за градска среда и корените им растат надолу, а не във всички посоки.
+7
 
 
Абсолютно задължително ДА ДА ДА! Ще се посадят нови фиданки на мястото на тези старите и всичко ще е пито платено, а и тротоарите ще ги оправят . Заради корените на тези стари дървета не може да се ходи по тях
+7
 
 
Твърдо "ДА"! За разширяването на ул."Даме Груев".
на 01.10.2018 г.
+5
 
 
Добре ще е да се подменят паветата с асфалт, че улицата е като лунен пейзаж - дупка до дупка.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Български национален отбор по футбол
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: