ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Зъбите на щерката на Батаклиев не са увредени от адвоката, има свидетели на разправията
Автор: Цвети Тончева 19:36 / 02.11.2022Коментари (9)20898
© Фейсбук
Съдът окончателно поряза съдебните претенции на дъщерята на бизнесмена Ангел Батаклиев - Николета Батаклиева срещу адвокат Атанас Костов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Окръжният съд в Пловдив изцяло оневини пловдивския адвокат.

Съдът намира жалбата на Николета Батаклиева за неоснователна за това, че на 08.04.2019 година, около 17.20 часа в Пловдив на ул. "Цоко Каблешков“ № 10, удряйки силен шамар с дясната ръка в лявата половина на лицето на Николета Батаклиева, адвокат Костов и е причинил лека телесна повреда с контузия на лицето, с травма на шести и седми долни леви зъби, като и е причинено  разстройство на здравето.

Затова именно го оправдава по така повдигнатото обвинение, със свое решение от днес. Освен това младата дама ще трябва да заплати 3000 лева, представляващи направени разноски за адвокатско възнаграждение пред въззивния съд. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Според съдебният състав, първоинстанционният съд е оправдал подсъдимия Костов правилно по повдигнатото му обвинение и е отхвърлили изцяло предявения срещу него граждански иск. Подсъдимият е оправдан, тъй като не се установява да е извършил описаното в частната тъжба деяние. При цялата служебна проверка на атакуваната присъда, съдебният състав не открива основания за нейно изменяне или отмяна.

Съдът, освен че потвърждава присъдата на Районния съд в Пловдив, осъжда частния тъжител Николета Батаклиеваа да заплати на подсъдимия и сумата от 3000 лева, представляваща направени разноски за адвокатско възнаграждение.

По делото се е провело съдебно следствие пред въззивната инстанция, в хода на което са се извършили допълнителни разпити на свидетел и подсъдимия, като между двамата се е извършила очна ставка. С проведените допълнителни процесуално-следствени действия въззивният съд е положил усилия да бъде изяснена причината за телесната увреда на пострадалата, респективно механизма на причиняването й, като по този начин са се изчерпали необходимите за разкриване на обективната истина процесуално-следствени действия.

Всъщност, спорът между двамата е заради неправилно паркиране и всичките произтичащи от това последствия.

В папката по делото се казва, че през месец април 2019 г. Костов упражнявал адвокатiката си професия в кантора в Пловдив. На 08.04.2019 г. около обяд той паркирал автомобила си "Мерцедес“ пред сградата, в която се помещавала кантората му, по такъв начин, че паркирането му да не създава пречка на живущите в кооперацията.

По това време Батаклиева живеела в кооперация, заедно с родителите си. Сградата се намирала в близост до тази, в която се помещавала кантората на адвоката. В наземния етаж на сградата семейство Батаклиеви ползвали гаражи за леките си автомобили.

Около 17.00 ч. на 08.04.2019 г. адвокат Костов си тръгнал от работа, за да вземе дъщеря си от детска градина, като преди това погледнал през прозореца на кантората си и установил, че в близост до неговия бил паркиран и друг автомобил - "Мерцедес", като на същото място, непосредствено, бил ситуиран и един "Ситроен“.

Така пред входа на сградата, където се намирали гаражите на семейство Батаклиеви  и кантората на адвоката, били спрели описаните по-горе общо три леки автомобила. Излизайки от кантората си, Костов преценил, че лекият автомобил "Мерцедес“ е паркиран на много близко разстояние от бронята на неговия, което затруднявало излизането му и понеже бързал, това обстоятелство го ядосало.

Той се опитал чрез съдействие на служител от кантората да извика служба по репатриране на автомобила, който му пречел, но се оказало, че след 17.00 ч. службата не работела. При това положение подсъдимият бил принуден да се опита сам да излезе от мястото, на което бил паркирал, като в процеса на управление, успял да измести автомобила си, но в процеса на маневриране настъпило леко съприкосновение между неговия и другия автомобил.

По същото време /около 17.15ч.-17.20ч./ дъщерята на Батаклиев стояла пред входа на кооперацията и видяла, че лекият автомобил на адвоката е със запален двигател и прави маневри на заден ход, при което закачил автомобила на брат и. След като забелязала, че водачът на автомобила нямал никакво намерение да спира, а бързал да потегли, тя се затичала към него и в движение успяла да хване дръжката на вратата на автомобила, опитвайки се да я отвори, при което го попитала защо удря колата на брат й.

Тогава подсъдимият узнал коя именно е младата жена, която дотогава не познавал лично. Отношенията между адвокат Костов и семейство Батаклиеви не били добри поради възникнали отпреди спорове във връзка с паркирането на колите, което се превърнало и в постоянен източник на напрежение между двете страни в конфликта.

Поведението на дъщерята, която отворила вратата на автомобила на адвоката в движение, го изумило и той я попитал какво прави, понеже имало опасност да се нарани в резултат от тези си действия. Между двамата започнал словесен конфликт, в хода на който подсъдимият отново изразил недоволство от създалата се ситуация, свързана с паркирането, която му попречила да излезе с автомобила си навреме. Частната тъжителка настоявала от своя страна той да спре, за да изяснят причините за възникналото ПТП, в хода на което бил ударен автомобилът на брат и.

През цялото време на спора, който се водел на висок тон между двамата, подсъдимият заявявал, че бърза и настоявал тя да се отмести от пътя му, за да потегли. Батаклиева от своя страна, афектирана от случилото се с колата на брат й, крещяла, че няма никакво намерение да напуска мястото, че ще се обади на тел.112 и ще извика КАТ, за да установят причините за настъпилото ПТП, което малко по-късно и сторила.

В хода на възникналата между двамата словесна разпра, Батаклиева продължавала настоятелно да пита подсъдимия защо е ударил автомобила на брат и, упорствала същият да спре, като в един момент /много скоро след началото на конфликта/ заявила на всеослушание, че е ударена от Костов.

Поведението на частната тъжителка още повече афектирало подсъдимия, който в крайна сметка спрял колата си, слязъл от нея и на улицата продължил да се разправя нея. Последната, както и подсъдимият, не успели да овладеят емоциите си в хода на словесния конфликт между тях, при което привлекли вниманието на минаващите по улицата граждани.

Междувременно частната тъжителка позвънила от телефона си на тел.112 и поискала съдействие от служители на Пътна Полиция–КАТ, след което започнала да снима с телефона си цялата ситуация и продължила да вика, че подсъдимият я е ударил, ударил бил и колата на брат й.

По същото време на улицата минавали и случайни лица, като твърдението на частната тъжителка, че била ударена от подсъдимия, било възприето от намиращ се на улицата гражданин, който на висок глас изразил възмущение и поискал от Костов обяснение /попитал го защо е ударил момичето/.

По този повод подсъдимият направил забележка на частната тъжителка да спре да твърди, че я е ударил. Свидетели на случилото се станали и дошлите полицаи. След като приключил огледът на двата автомобила, частната тъжителка посетила Спешно хирургично отделение, където и бил направен преглед от дежурен лекар, който с оглед анамнезата на пациентката /снета от обясненията й и направените от нея оплаквания/, я насочил към дежурен специалист лицево-челюстен хирург.

Последният установил травма на долни шести и седми зъб, за което й бил издаден амбулаторен лист за преглед от дата 08.04.2019 г., ведно с допълнителен лист за преглед на пациент от същата дата. На следващия ден на Батаклиева е било издадено и съдебномедицинско удостоверение, в което на базата на представените от нея медицински документи от 08.04.2019г. били потвърдени констатираните преди това травматични увреждания.

По-късно обаче се установява, че нараняванията са настъпили при отварянето на вратата на автомобила, а не от шамар на адвоката. Пред съда той с категоричност твърди, че въобще не е удрял момичето.


Още по темата: общо новини по темата: 11
12.01.2022 »
28.09.2021 »
17.09.2021 »
20.01.2021 »
25.11.2020 »
11.11.2020 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на wladko 1
премахни филтъра

0
 
 
Тия тормозят целия квартал,точно откакто са се нанесли,сега се опитват да тормозят и града !!!Иначе от снимката си личи,че става .......
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: