ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Златната обувка" Славков настъпил по мазола интереси, отмъщават му с проверки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:05 / 18.04.2010Коментари (11)33785
© Plovdiv24.bg
Апетити на частни търговски интереси, които искат да сложат ръка на Гребната база, привидя общинската съветничка Даниела Желязкова зад некомпетентното според нея управление на общинското предприятие "Пловдивспорт" в лицето на директора Георги Славков.

Славков бил необразован, нямал висше образование и съответно правото да бъде директор. Поради липсата на компетентност действията му били неадекватни - самоуправства, прекратяване на подписани от предшественика му договори, блокиране дейността на отбори и клубове на Гребната база. За това била сезирана прокуратурата, проверявала го икономическата полиция. "Работи в интерес на определи кръгове, когато тръгне концесията, ще разберете кои са", категорична е Желязкова.

"Каква концесия? Гребната база е сред 14-те спортни обекти в страната от национално значение. Това да не е първоаприлска шега?" - изуми се заместник-кметът по спорта Георги Титюков.

На заявените подозрения кметът ще трябва да отговаря на предстоящата общинска сесия. Той обаче вече бил разбрал коя е опашката на крушката. "Оказа се, че Славков е настъпил по мазола интересите на съпартиец на Даниела Желязкова от ДСБ", разкри Славчо Атанасов.   

"Казва се Стоян Дойков. Бивш спортен кадър на общината. Сега е председател на частно сдружение "Обединени гребни клубове", в което са пет души с по 20% участие. Показаха ми някакъв договор, уж подписан от предишния директор, но без печат. Позволяваха си да крадат ток. Хангарите не се ползваха по предназначение. Там заварвахме да се боядисват коли и да се извършват автотенекеджийски услуги. Когато искаш да вкараш нещата в ред, ставаш неудобен", разказа Георги Славков.  

"Няма ненаказано добро", потвърди кметът. Той щял да запази футболната легенда като част от екипа си. От март 2008-ма, когато го назначил - тогавашната наредба не изисквала висше образование, Гребната била преобразена. Приключилият в предприятието одит не установил нарушения, имало само някои дребни препоръки. Според градоначалника проверките от страна и на прокуратурата, и на полицията били необходими и полезни за всекиго. Лично той искал колкото се може повече да го проверяват.  

Славков успял да завърши трети курс в Националната спортна академия, след което заминал като футболист във Франция, после - в Португалия, две години изкарал и в Израел. Станали промените и загубил студенските си права.

"И без висше образование съм постигнал някои успехи", отбеляза Георги Славков, който със своите 31 гола за "Ботев" през 1981 г. стана голмайстор на "А" група и носител на "Златната обувка" на "Франс футбол".

Междувременно от общината разпространиха до медиите справка, направена от директора на "Човешки ресурси" Ванко Иванов:

"Георги Славков е назначен за директор на ОП "Пловдивспорт" с кметска заповед на 10.03.2008 г. по тогава действаща наредба, в която няма фиксирани изисквания за образователно-квалификационна степен за директор на общинско предприятие. Впоследствие наредбата е отменена и през юни 2009-а в нея са заложени изисквания за образованието на кандидатите, подали документи за участие в публичния подбор за подобни постове.

Действително Славков не е завършил докрай висшето си образование, но случаят е заварен. Срокът на договора му е 3 години. Конкурс за директор на ОП "Пловдивспорт" би трябвало да се проведе през пролетта на 2011 г."



Още по темата: общо новини по темата: 1
15.04.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Някак си адски нагло и парадоксално звучи алчната тъпа п**ка Желязкова да се изказва по каквито и да е спортни въпроси, свързани с Пловдив, при положение ,че ТЯ еднолично и групичка олигофрени като нея в общинския съвет, саботираха на последната сесия 16-те спортни площадки ....И то познайте защо ?! колко прозаично - искали си комисиона, за да гласуват "ЗА".....И от такива уроди се управлява града ни , ей !!! пловдивчани , имайте само глупостта пак да вкарате в обшинския съвет подобни олигофрени на следващите местни избори ...НА тези им остава 1 годинка, после изпадат в забвение и забрава ...още малко и ще задуха вятъра на промяната и в този град, дано..дано ..дано !!!
на 18.04.2010 г.
+3
 
 
Оставете човека да си върши работата бе харсъзи таквизи! Преди него Киро Секулов си вършеше работата,сменихте го.Сега и Жоро не ставал ами да сложим Пачо Гърневски тогава да оправи спорта,както оправи града на времето!
+2
 
 
тази змия Даниела Желязкова със зъби и нокти сер опитва да захапе баницата но за нейно нещастие не и се получава и това води до неиното инфарктно злобно поведение
-5
 
 
Сакън! Долу ръцете от най-честния носител на "Златната обувка".
+1
 
 
Ако не ме лъже паметта, същата маймуна Даниела Желязкова на последната общинска сесия беше инициаторката да провалят предложението на Титюков за 16-те спортни площадки. Сега се изясни, че е в тандем със Стоян Дойков, затова пищи против тази голяма, прекрасна инициатива. От коя партия е тази продажница?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: