ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Зико: Дори билетът за автобусите в Пловдив да стане 1.50 лева, пак ще е най-евтин в България
Автор: Цвети Тончева 08:50 / 03.02.2022Коментари (17)8778
©
Община Пловдив проведе среща с превозвачите на тема "Предизвикателства пред обществения транспорт" , предаде репортер на Plovdiv24.bg. На нея присъстваха кметът Здравко Димитров, зам.-кметовете Тодор Чонов и Величко Родопски.

Здравко Димитров каза, че е доволен от разговора и обяви, че до месец ще бъде обявена поръчката за електронни билети. Срещите с превозвачите ще бъдат периодични, за да се реагира веднага при нужда в полза на гражданите, каза още кметът.

Зам.- кметът Тодор Чонов съобщи, че към настоящия момент не се налага пускане на допълнителни коли от градския транспорт, тъй като не се наблюдава струпване на повече хора и създаване на опасност от заразяване, във връзка с препоръките на Областния кризисен щаб заради повишената заболеваемост от ковид 19. Може би това се дължи на факта, че учениците са във ваканция, каза Чонов. Общината има пълна готовност от следващата седмица, когато учениците започнат училище, да се пуснат допълнителни коли по линиите. Предупредени са шофьорите и да се дезинфекцират автобусите на всяка първа и последна спирка ръчно.

На срещата с превозвачите и общинските съветници от различните групи е било обсъдено още и предложението за повишаване на цената на билетите за градския транспорт. За това настояват самите превозвачи, като се аргументират с превозните документи заради повишението на цените на горивата. След като бъдат анализирани разходите, ще бъде направен широк обществен дебат и ще бъде преценено дали това да се случи. Предложението е билета да стане 1.50 лева. Има предложение още да бъде увеличена и цената на абонаментната карта за обществен транспорт – от 16 на 20 лева. Според кмета Здравко Димитров, билетът дори  да стане 1.50, той пак ще бъде най-евтин в България.

Тодор Чонов отбеляза, че на този етап само ще бъде отворена дискусия за цената на билета. След това ще бъде взето становище, като ще бъде поискано и  експертно мнение. Чак тогава общината ще направи предложение до Общинския съвет, който трябва да го гласува.

Обсъжда се още и предложение за увеличаване цената на синята зона на 3 лева, каза Чонов. Сега тя е 2 лева на час. Целта е освобождаване на идеалния център от автомобили и заради редица други фактори, които влияят върху обществения живот.

"Модерните начини за плащане на билет с прикачване и време, след въвеждане на електронна билетна система, е възможно да се случи", каза още Тодор Чонов. Затова общината бърза да обяви обществена поръчка за електронна билетна система, което да превърне Пловдив наистина в един "умен град“.

"Концепцията ни е тази обществена поръчка да включи модернизиране на електронно билетната система и център за управление на трафика, като проектът да включва оптична свързаност и паркиране. Идеята е с едно мобилно приложение  гражданите и гостите на Пловдив да имат достъп до градска мобилна среда. Проекта ще бъде обединен", поясни Чонов.

По думите му, всичко това са мерки за улеснение на гражданите, изсветляване на сектора и повишаване чистотата на въздуха, поясни още Тодор Чонов.

Той добави, че всичко, което е било изградено досега от фирма "Индра", ще бъде използвано. Само монетните апарати, с които в момента има много проблеми, няма как да бъдат използвани.

Предвидените в бюджета средства за Транспорт за тази година са 10 млн. лева, с 3 млн. лева повече, каза кметът Здравко Димитров. "Но това не значи, че тези пари са техни. Те трябва да бъдат доказани с документи, за да ги вземат," уточни кметът.

В момента се подготвя и цял пакет от предложения за завишаване на някои такси, които не са повишавани от години, стана ясно на брифинга вчера. Информацията ще бъде предоставена на Общинския съвет и ще бъде предложена за гласуване.

Гледайте повече във видеото!



Още по темата: общо новини по темата: 993
21.03.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/166 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абсолютна спекулация!Десетките малки населени места с билети за стотинки са удобно пропуснати. София НЕ Е цяла България.Освен това в София автобусите кръстосват 40 километров град за 1.60, ходят до витоша и до населени места на час час и нещо от града за тези пари.Няма как да се сравняваме по капацитет на транспорта им с нашия 10 километров град, че разликата да е само 10 стотинки :)
+1
 
 
Махате всички частни фирми и кондуктори. След това започвате да мислите за хората как ще им е удобно.
+1
 
 
Направете удобни карти за 30 лв на месец за всички линии! Иначе и 10 стотинки са много, докато държите онези мръсни същества, които си мислят, че автобуса е техен.
0
 
 
Услугата "градски транспорт" е под всякаква критика. Мръсни, раздрънкани рейсове, които идват, когато им скимне и с обслужващ персонал със спорни хигиенни навици. И за това "удоволствие" искат 1,50? И 50 ст. им е много. За щастие имаме сравнително удобна вело мрежа (сравнено с други градове), която не е зле пловдивчани да започнем да ползваме по предназначение.
+2
 
 
зико кво стана с поставените по спирките общински автомати за закупуване на билети? нали щеше да има безкондукторно таксуване? защо няма санкции за неизпълнени курсове? зико колко ще ти върнат от тези 50 ст увеличение? защо не плащате на километър пробег?
+2
 
 
Здравко ти си ЧАО, тръгваш си много безславно, всички тези решения са много слаби, но ти толкова си можеш. Довиждане на най- слабия кмет на Пловдив, за града направи едно голямо НИЩО. Как не те е срам, как спиш вечер?
+1
 
 
Първо си оправете качеството на услугите, пък после вдигайте цените! И преди да говорите, проверете в различните градове какви цени плащат хората! По този начин освен да увеличите трафика и задръстванията друго няма да постигнете! И малкото хора, които се мъчат с насрания ви градски транспорт ще спрат да го ползват!
+1
 
 
Тоя олигофрен не знам как ще го издържим още цяла година.. По-завършен идиот не е бил начело на Пловдив никога. Изключително тъп и вреден за града.
0
 
 
Зикооо и без пари да го направиш пак няма да се кача...... ХАХАХА..... От нас до работата ми е 4.5 километра..... 300 грама ми показва на компа.... Ти смятай колко е..... Няма бутане, няма блъскане..... И най важното.... От Смирненски до бул. Македония ако ми кажеш как да дойда без да вървя при минус 8 1,5 километра пеша ще сляза от колата....
+2
 
 
Така ли бе мушморок,в СтЗ колко е в Плевен колко е ...или 1.00 /1.30 е повече от 1.50.Каквито ри изказванията такова ти е и управлението.Слабак
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Концесия на стадион "Локомотив"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: