ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Журналист: В ход е схема за превземането на община Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:16 / 17.01.2017Коментари (21)23041
©
Съдебните решения не се коментират, но от страните по спора. Журналисти и граждани трябва да ги коментират, защото съдебната система е функция на обществото - коментарът е на журналиста Антон Баев по повод на вчерашното решение на Окръжния съд за отстраняването на кмета на Пловдив Иван Тотев от поста.

Баев определи като драстична и крайна мярката да се отстрани кметът на втория по големина град, и то в момент, когато Пловдив има амбициозна програма за домакинството на Европейска столица на културата. По думите му голяма част от материалите по разследването са предадени на прокуратурата от пловдивската община.

Има план за превземането на общината, коментира журналистът. Според него схемата вече се е случвала с екскмета Славчо Атанасов, който бламира политическата сила, която го подкрепи на изборите - ГЕРБ и вкара хора на местния финансов магнат Георги Гергов във властта. Убеден съм в това, каза Антон Баев.

Журналистът смята, че случващото се няма пряка връзка с конфликта на Тотев и Бойко Борисов за Онкодиспансера.

"Европейската практика сочи, че трябва да има безспорни данни за извършено престъпление, за да бъде отстранен кметът на средно голям европейски град", добави той.

Всичко може да се очаква от прокуратурата, тя е в правото си да търси виновните. Въпросът е имат ли лицата, които са обект на преследване, право на адекватна защита и доколко прокурори и съдии не са в пряка зависимост едни от други. Това е казус, който виси над цялата ни съдебна система. В Европа е недопустимо съдии и прокурори да стоят на една маса, а в Пловдив това е ежедневие, коментира Антон Баев.

Източник: радио "Пловдив"



Още по темата: общо новини по темата: 247
27.01.2024 »
20.12.2023 »
29.08.2023 »
29.06.2023 »
14.02.2023 »
30.01.2023 »
предишна страница [ 1/42 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
А защо не направим протест в негова подкрепа, но не организиран от симпатизанти на ГЕРБ, а граждани милеещи за Пловдив и осъзнаващи и виждащи истинската работа, свършена за града ни през годините на управлението на Тотев??! Бях на площадите през 2013-та против някого, но сега искам да съм там в подкрепа на най-успешния ни кмет, в подкрепа на Пловдив и неговото развитие....
+6
 
 
Наистина, най-успешния кмет на Пловдив след 1989 г. Не гледат какво е направено, а само знаят да плюят и да прокарват политическите си интереси. Те защото не са взимали...а? Такъв мръсен и остарял беше Пловдив преди Тотев ....
+9
 
 
Това е Кмета който измъкна града ни от сивото провинциално блато и застоя. По отношение на на самозваните "патриоти" които са си чисти подлоги на Гергов, както и за ситуацията в града ни - много са точни следните думи :==> Константин Иречек, дошъл от Европа да помага на младото княжество, е изумен от нашенските нрави. През декември 1881 г. той споделя впечатленията си с Йосиф Ковачев: "Аз му казах, че най-лошото за мене е чудесното наслаждение, което хората тук имат да се преследват един другиго и да развалят един другиму работата." По тази причина за десетина години се изреждат 14 правителства. Най-краткото трае едва четири дни от 9 до 12 август 1886 година. Именно поради този селски манталитет Родината ни е единствена на планетата с паметник на завистта намиращ се в центъра на Хасково. - Икар се опитва да полети, но две зловещи ръце го държат за крилете. Всеки порив в нашата държава е унищожаван още в зачатък или по време, когато видят, че някой така или иначе тръгва, полита, все се намира кой да го дръпне надолу. Затова некадърните, завистливите и комунистите толкова мразят инж.Тотев и се стремят да съсипят и смачкат отново Пловдив !
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+10
 
 
За ЗКПЧ Славчо и котилото му ::::::: " Патриот е - душа дава_за наука, за свобода;_но не свойта душа, братя,_а душата на народа!_И секиму добро струва,_само, знайте, за парата,_като човек - що да прави?_продава си и душата.__ И е добър християнин:_не пропуща литургия;_но и в черква за туй ходи,_че черквата й търговия!_И секиму добро струва,_само, знайте, за парата,_като човек - що да прави?_залага си и жената. ___И е човек с добро сърце:_не оставя сиромаси;_но не той вас, братя, храни,_а вий него със трудът си!_И секиму добро струва,_само, знайте, за парата,_като човек - що да прави?_изяда си и месата.....Хр.Ботев "
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Ноември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: