ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Жоро Милионера стопява 12-годишна присъда с труд и послушание
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:05 / 02.01.2016Коментари (31)9725
© Plovdiv24.bg
Пловдивчанинът Георги Енев, който присвои близо 1,5 млн. лв. от инкасо автомобил, няма да прекара 12 г., а ще излезе на свобода по-рано. 35-годишният охранител, прочул се като Жоро Милионера, се труди от началото на тази година в мебелния цех на затвора, като по този начин намалява присъдата си. Два изработени дни зад решетките се равняват на три излежани. След като изтърпи половината от наказанието си, той има право да поиска от съда и предсрочно освобождаване.

"Ще харчи откраднатите пари на воля, тъй като те така и не бяха открити", коментират надзиратели. По думите им Жоро Милионера бил един от най-кротките затворници. От 2013-а, когато влязъл в тъмницата, досега няма нито едно наказание. Спазвал стриктно правилата, не се намесвал в конфликти и не създавал близки приятелства. Отказвал да говори каквото и да било за обира. Криминалистите признават, че престъплението е извършено като по учебник.На 22 юни 2012 г. полицията и прокуратурата в Пловдив бяха вдигнати на крак, след като от охранителната фирма G4S подали сигнал, че от инкасовия автомобил са отмъкнати 1 470 000 лв. Веднага станало ясно, че зад удара стои Георги Енев, който бе обявен за общодържавно издирване. Докато го търсеха в цялата държава, излязоха наяве любопитни подробности от личния му живот.

Оказа се, че е бивш рейнджър с две задгранични мисии зад гърба си. След като напуснал казармата, няколко пъти започвал работа на различни места, но не се задържал. В началото на 2012-а го назначили в G4S. Според договора основното му възнаграждение било 1,64 лв./ч. Полагало му се и месечно стимулиране от 236 лв. Отнета премия го принудила да прибегне до мащабната кражба.

На 15 юни 2012 г. пловдивчанинът бил наказан за това, че по време на работа излязъл от автомобила, което по правилник е забранено. Шефовете му го лишили от бонус.

Енев се ядосал, тъй като погасявал кредит от 20 795 евро, който изтеглил за жилище. Вноската му била 400 лв. Отделно плащал издръжка за малолетното си дете след развода си. По тази причина и замислил план да обере инкасоавтомобила. Успял да се сдобие с деблокиращ ключ от него, след което паркирал бащиния си опел на ул. "Петрова нива" в пловдивския кв. "Кючук Париж". Колата останала там до съдбоносния ден - 22 юни. Тогава Енев тръгнал по работа заедно с колегата си Манчо Юруков. Близо до мястото, където престоявал опелът, Жоро дал 20 лв. на другия охранител да купи дюнери. Онзи слязъл от колата, а Милионера отпрашил със служебната кола към ул. "Петрова нива". Там я отворил с ключа и бързо прехвърлил чувалите с пари в опела и изчезнал. Жоро Милионера се укриваше в продължение на две седмици, след което се предаде сам в пловдивската прокуратура на 5 юли 2012 г. Обвинителите още помнят как се появил - с шарени бермуди и джапанки. Признал, че е извършил обира, но отказал да каже къде са парите. Така след 3-4 г. може да излезе от затвора като милионер.

 

Източник: в. 24 часа



Още по темата: общо новини по темата: 94
19.12.2022 »
18.05.2022 »
03.04.2022 »
02.04.2022 »
01.04.2022 »
07.01.2022 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.01.2016 г.
+2
 
 
На този свят няма,няма нищо по—хубаво и ценно от свободата!Цената която ще плати за тези (не чак толкова много)пари,изобщо не си заслужава.Най—хубавите му години,когато е в разцвета на силите си,млад и способен,той ще прекара зад решетките.Дъщеря му ще израстне без баща(а на всяко дете му липсва такъв),ще се срамува от него и накрая дори ще се отчужди от собственият си баща!Когато дойде време да излезе,веднага ще се сдобие със завистници,недоброжелатели,които няма да му мислят доброто,защото е "милионер",няма да го вземат почти никъде на работа,защото е съден и защото е обрал работодателя си(а кой иска да бъде обран),няма да му гласуват доверие повечето хора!Недай си Боже,по времето когато е в затвора изгуби някой близък или роднина и той не е имал възможността последните години да прекарва поне малко от времето си с този човек и накрая неможе да го изпрати дори и в последният му път.Петното което оставя на семейството си до живот,срамът—"Това са родителите на ония крадец Жоро милионера"!Съвестта му,ако проговори някой ден,дали няма да съжелява?!Дали кога се сдобие с нови приятели и нова полувинка,дали ще са със него заради самият него или заради парите и не на последно място,дали наистина ще го оставят да си ги изхарчи на спокойствие—мутрите,политиците,властта и т.н.И на края,готови пари се харчат най—лесно и бързо,а после...накъде,към следващият инкасо автомобил ли???Е,дали наистина е късметлия и дали си заслужава всичко това?Повярвайте,колкото и демоде да звучи,в живота най—ценните,истинските неща,не се купуват с пари.С тях може да си закупи най—модернато и удобно легло,но може ли с него да си закупи и спокойният сън през ноща???!!!
-4
 
 
Може би ще минат години тези пари ще отиват за кофчек
+5
 
 
Който му симпатизира, да се навре на негово място ;) Блокът на майка му, къщата на бившата му и други обекти, бяха денонощно и най-явно наблюдавани. Щом излезе, няма да е по-различно. Който си мисли, че ще бъде оставен намира, жестоко се лъже. Да не говорим и че дъщеричката му няма да го познае... Та евалата на човека, няма що, жив пример за подражание! ;) А за тая простотия с рейнджъра и двете мисии зад гърба му, няма да коментирам :Д
+1
 
 
Като излезне 1 седмица и ще го гръмнат...
0
 
 
Браво един нормален човек да прее*е държавата -банка със здраве да си ги харчи
+5
 
 
Много ме забавляват статиите по този казус, а още повече наивните размисли, че някой ще остави тарикатчето "да си харчи парите".
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 02.01.2016 г.
-5
 
 
Кефи ме. Пич с акъл.
+6
 
 
Тарикатът сигурен ли е, че мутрите, окупирали четирите власти (съд, правителство, парламент, медии), ще му дадат възможност да излезе по-голям наглец от тях, че да се възползва от заграбеното?
+4
 
 
Жив и здрав да е .. със здраве да си ги харчи .. банките смучат от всички нас !!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Детско-юношески футбол
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (906) 16%
Спас Гърневски (811) 14%
Д-р Иван Чомаков (550) 10%
Славчо Атанасов (1490) 26%
Иван Тотев (1523) 26%
Здравко Димитров (504) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: