ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Жители на "Западен" запознаха кмета на района с проблемите си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:17 / 14.03.2013Коментари (1)1848
©
По инициатива на кмета в район "Западен" започват срещи с жители на района, които директно да поставят проблемите си. На първата от тях присъстваха десетки граждани от микрорайона, в който се намират улиците "Орфей", "Звезда", "Момина сълза", "Явор", "Юндола", "Белица", "Вечерница", "Сеновец", "Чемшир", "Дивна". Те благодариха за инициативата, защото по думите им през последните 20 години никой не ги е събирал, за да чуе от тях за проблемите и болките им. Всички изказващи се обаче държаха веднага да получат отговор на поставените от тях проблеми и с конкретен срок за решаването им. 

На първо място отново бе поставен въпросът от майки и възрастни хора за спирката пред Математическата гимназия, която няма навес. Желязкова отговори, че тази спирка е включена с приоритет в списъка на голяма община и новия концесионер за подмяна на съоръженията, което трябва да започна в най-скоро време. 

Масово бе подкрепен проблемът с домашните любимци, чиито собственици ги извеждат и разхождат по детските площадки и извън местата, определени за това. Районният кмет Десислава Желязкова бе категорична, че проверките в тази посока ще продължат и те ще се извършват съвместно с ПОИ, Общинска охрана и Общинска полиция и на нарушителите безкомпромисно ще се налагат санкции по наредбата. 

Повдигнат бе въпросът срещу кабелните оператори, които разкопават тротоарите, но след това ги остават в ужасно състояние. Хората настояват за по-голям контрол по отношение на възстановяване на настилката, за което бяха подкрепени от районния кмет.

Кметът Десислава Желязкова обеща на жителите на микрорайона да направи всичко възможно, но да бъде изградена нова детска площадка в близост до ДГ "Звезда". 

На срещата постъпиха и жалби за дупки по улиците "Звезда" и "Явор". Живущите на ул. "Белица" настояват и за "легнали полицаи", тъй като по думите им тази част от улицата е права, с които създава предпоставки за по-бързо шофиране, а освен това там има и детски площадка, на която се събират много деца. 

Всички поставени въпроси ще се систематизират и съставен график за разрешаването им, подчерта Желязкова. Тя е категорична, че срещите ще продължат регулярно, като в рамките на месец всички микрорайони ще имат възможност директно да поставят проблемите си.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Интересува ме, кога, по график, жителите на квартал Прослав биха имали възможност да поставят своите проблеми пред съответния орган? Понеже под внимание се взимат само проблемите на кв. Смирненски, а в пределите на район Западен влиза и друг квартал!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (887) 16%
Спас Гърневски (796) 14%
Д-р Иван Чомаков (546) 10%
Славчо Атанасов (1459) 26%
Иван Тотев (1495) 26%
Здравко Димитров (488) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: