ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Зелена светлина за реконструкция в карето между бул. "Копривщица" и ул. "Прогрес"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:01 / 15.05.2020Коментари (1)2859
Адмирации и зелена светлина за осъществяването на проекта за мащабна реконструкция в карето между бул. "Копривщица“ и ул. "Прогрес“ получиха кметът на район "Централен“ Георги Стаменов и екипът му по време на общественото обсъждане, което се проведе вчера в двора на административната сграда на ул. "Христо Г. Данов“ №39.

Георги Стаменов обясни подробно на жителите от четирите блока с номера от 38 до 68 на бул. "Копривщица“, какво включва предстоящият ремонт. По време на реконструкцията ще се асфалтират междублоковите пространства около жилищните сгради и част от ул. "Прогрес“ , ще се подменят тротоарните настилки и бордюрите, ще се сменят осветителните тела с ново енергоспестяващо ЛЕД осветление и ще се облагородят зелените площи.

"Ще се работи поетапно, като по време на всеки етап последователно ще се ремонтира пространството пред всеки от блоковете. Така няма да се затваря целият участък и по време на рехабилитацията живеещите ще има къде да паркират. След края на строителните работи паркоместата пред жилищните сгради ще се увеличат до над 100. Ще се ремонтират старите и ще се изградят нови дъждоприемни шахти, за да се осигури по-ефективно отводняване в участъка“, поясни районният кмет.

В отговор на молба на част от живеещите, той отбеляза, че ще бъдат поставени високи бордюри, които да спрат превръщането на зелените площи в паркинг за автомобили. Георги Стаменов изтъкна, че при облагородяването на градинките, ще бъдат премахнати саморасляците и ще се засадят нови растителни видове, а на две от жителките обеща да им бъде предоставен разсад, за да си направят собствени градинки.

Жителите признаха, че зоната има голяма необходимост от ремонт, защото по думите им асфалтът е "дупка до дупка“ . Те посочиха, че са удовлетворени от отговорите на въпросите си и благодариха на районния кмет, затова че се наема с изпълнението на такъв колосален проект.

"Толкова всеобхватна реконструкция в този микрорайон не се е случвала повече от 50 години. Уверен съм, че след приключването й жителите ще се радват на красива, съвременна и модерна инфраструктура поне още половин век. Инвестицията е около 260 000 лева. Благодаря на кмета на община Пловдив Здравко Димитров и на зам.-кмета по строителство и инвестиции Пламен Райчев за подкрепата при благоустрояването на вътрешнокварталните улици и площи“, коментира кметът на "Централен“ Георги Стаменов.

Той допълни, че провеждането на обществено обсъждане за всеки проект в района, е трайна политика още от миналия мандат, като винаги се взема под внимание мнението и позицията на гражданите. Стартът на строителните работи ще бъде даден в понеделник.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 16.05.2020 г.
0
 
 
Пълна лъжа! Броят на местата няма да бъде увеличен, а напротив- ще бъде намален! Ще се създадат конфликти между мирно събиращи колите си съседи в наличните места. Дори и инвалидите ще скарат по между им, защото ще монтират само едно парко-место за инвалиди за поне 3-ма регистрирани в първия блок. За какви 50 години в сияйното бъдещето си мечтаят, като всички знаем, че след 3-4 години асфалтът ще се напука и ще започнат кръпките. Подставени адмирации,/почти като в "Работническо дело"/, имащи за цел да легитимират всенародно обсъждане, за което ще започнат да напомнят, когато завалят жалбите. Проблемът ще се пренесе с по-голяма сила в съседните улици, както е ставало вече в други части на града след подобни бляскави проекти!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: