ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Здравко Димитров откри бизнес форум
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:47 / 17.11.2021Коментари (0)1138
©
Кметът Здравко Димитров и зам.-министърът на труда и социалната политика Надя Клисурска откриха бизнес форума "КЦМ – 60 години развитие“.

"Трябва да се отдаде дължимото на хората, които направиха промяната. Тези, които преведоха един толкова голям завод през два различни икономически  модела – от планов към пазарен и които го превърнаха от едно енергоемко и замърсяващо производство в ефективно и екологично чисто. Това е един огромен успех на истински предприемчиви и отдадени лидери-мениджъри, на един сплотен и силен екип от хиляди служители и работници“, приветства домакините на форума кметът Здравко Димитров.

Той допълни, че над милиард и половина са инвестициите на КЦМ в екологично чисти и модерни производства, които създават добре платени работни места и, че това е важно както за Община Пловдив, така и за целия регион и за страната. По думите му това прави днес КЦМ модерна глобална компания, един от най-мощните мотори на българската икономика.

"21 915 са дните, които са изминали от деня, в който е произведен първият метал в КЦМ“, заяви главният изпълнителен директор на комбината Румен Цонев в своето обръщение.

"През всички тези 60 години, 24 часа в денонощието, 356 дена в годината, на площадката на КЦМ се е работило и са се създавали много неща. През всичките тези години сме произвели повече от 7 млн. тона олово и цинк. Нашето олово основно се използва за производство на акумулаторни батерии и от него са произведени повече от 350 млн. броя акумулатори. Произвеждаме тези метали, за да направим живота на хората по-добър и по-лесен“, допълни още Цонев.

Специално видеообръщение към участниците във форума направи и министърът на икономиката Даниела Везиева.

"За мен е удоволствие да ви поздравя за дълголетната история, за успехите и за бъдещите такива. "КЦМ 2000 ГРУП“ е една фирма, доказана в бизнеса със своето качество, своята коректност и почтеност в отношението. Поздравявам ви за това, че през всички тези години сте следвали мечтите си и сте растяли и затова, че през периода на пандемията не са ви напуснали ентусиазмът и смелостта да продължавате да се борите за своите позиции на световния и на българския пазар“, коментира министър Везиева.

От името на министъра на труда и социалната политика Гълъб Донев приветствие към екипа на КЦМ отправи и неговият заместник Надя Клисурска.

"Едва ли в навечерието на Коледа през 1961 г.  основателите и създателите на комбината за цветни метали са си представяли, че след 60 години това ще бъде един от водещите производители и износители с глобално значение. За мен е чест и огромно удоволствие да ви поздравя за вашата забележителна история – история, която е белязана от всеотдайния труд на много мениджъри, инженери, металурзи и леяри и която постави КЦМ в основата на това да бъде двигател на съвременната индустриализация в България. Това е един модел за отговорна социална политика и за отношение към хората и околната среда“, заяви зам.-министърът.

На 17 ноември 2021 г. КЦМ отбелязва 60 години от получаване на първия катоден цинк. Комбинатът за цветни метали – Пловдив е едно от най-емблематичните предприятия на България, пример за успешни практики и отговорно бизнес поведение.

В бизнес събитието участваха още дългогодишният шеф на КЦМ - Пловдив инж. Никола Добрев, както и водещи лектори, сред които председателят на управителния съвет на Български форум на бизнес лидерите Левон Хампарцумян, вицепрезидентът на "Дънди Прешъс Металс“ д-р инж. Илия Гърков, главният изпълнителен директор на "Аурубис България“ Тим Курт и други бизнес партньори.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: