ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Здравко Димитров: Стана ли кмет, първо започвам със задръстванията!
Автор: Илиян Радков 15:09 / 16.08.2019Коментари (24)24339
©
Областният управител Здравко Димитров, който вече е утвърденият кандидат-кмет на ГЕРБ в битката за Пловдив, се съгласи да даде ексклузивно видеоинтервю специално за читателите на Plovdiv24.bg. Той прие наш репортер в сградата на областната управа. Димитров говори по доста актуални въпроси, но все пак нямаше как да навлезе в по-големи детайли, защото кампанията му едва сега започва.

Димитров изтъкна, че номинацията му го задължава много, като призна, че е очаквал да бъдe кандидатът на ГЕРБ за кметското кресло в Пловдив.

"Очаквах я, макар че беше възможно да има и други номинации“, обяви Димитров.

Той заяви, че не очаква удари под кръста от другите кандидати по време предстоящите предизборни кампании: "Вярвам, че както и аз, така и те искат най-доброто за Пловдив, така че няма значение кой от коя политическа партия е, важно е да обединим усилията си, защото изборите са за един ден, а след това си оставаме пловдивчани“.

Той бе категоричен, че няма да подцени никой от опонентите си, но се готви за победа, без да се стига до балотаж.

"Ще направя всичко възможно да спечеля на първия тур“, отсече Димитров.

"Очаквам от всеки да даде най-доброто от себе си, както и аз ще дам най-доброто от себе си и нека победи най-добрият“, допълни все още действащият областен управител на Пловдив.

Димитров планира да надгради наследството от сегашния кмет инж. Иван Тотев. Той разкри пред камерата ни и първия най-неотложен проблем, с който би се захванал в началото на евентуалното си бъдещо управление на града.

"Задръстванията по улиците. Това е много наболял проблем. Онзи ден тук имахме среща с комисията по безопасност на движението. Пловдив е първенец по жертви на пътя, което изобщо не ме радва. Така че трафикът е едно от първите неща, с които ще се заема“, обяви Здравко Димитров.

Той допълни, че за него най-важното е работата да му носи удоволствие, независимо дали е става дума за периода, когато беше районен кмет, областен управител и евентуално кмет на Пловдив.

"Навсякъде, където и да съм, аз давам най-доброто от себе. Мотивирам хората, с които работя. Умея да ги мотивирам и затова, когато работата ми носи удоволствие.

За най-големите трудности, които е срещал като управник, той отговори: "Колкото по-голям е проектът, има повече трудности. Но затова пък е по-хубаво и по-сладко, когато го реализираме“.

Мнението му за заемите на Общината и последния обсъждан за 13 милиона лева е следното: "Само ще кажа, че няма законово основание да бъде теглен заем 9 месеца преди края на мандата“.

Въпреки че е бивш баскетболист, Димитров допълни, че няма да прави разлика между спорта и изкуството.

"Не ги разделям изкуството от спорта. Хубаво е, когато прославят Пловдив, но трябва да им се обръща и внимание и да им се помага“.

За евентуалното подпомагане на спортните клубове, той обяви: "Още е рано да се каже. Нека да не обещаваме. Аз не обичам да обещавам, аз обичам когато кажа нещо, да гарантирам, че мога да го свърша. Рано е да даваме излишни надежди както на спортните, така и на културните дейци. Нека да видим какво е финансовото състояние, да се влезе и да се направи одит. Да се види какви са постъпленията, дали има от данъци, дали са влезли, дали всички са си платили данъците. Има време“

Димитров обяви, че ще има пълна прозрачност за изразходването на парите на гражданите, а относно бъдещ негов приемен ден каза: "Аз съм открит човек и много лесно достъпен. Разбира се, че ще имам приемен ден, но когато някой се обади и има спешна нужда от среща, възникнал е някакъв проблем, го приемам веднага, на момента, стига да съм в кабинета си. От тази гледна точка - всеки ден се срещам с хора, което е факт.

За мото или надслов на кампанията си, Димитров заяви: "Не съм мислил, но може би "Най-доброто за Пловдив“. Ние сме длъжни да дадем най-доброто за Пловдив. Не съм мислил честно казано. Вижте какво още каза Здравко Димитров във видеото.



Още по темата: общо новини по темата: 787
07.02.2022 »
03.02.2022 »
03.02.2022 »
09.12.2021 »
25.11.2021 »
25.11.2021 »
предишна страница [ 1/132 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 17.08.2019 г.
0
 
 
Всичко за "доброто" на Пловдив :) Малко говори , като на градус... Но на места доста добре. Всеки кмет е започвал с това слово и накрая положението е толкова "добро" , че дори не го не го радва, преди следващите избори...
-1
 
 
Нищо няма да се промени. Поне не и към добро докато се налага да избираме между по-малкото зло. Сори, ама от известните до сега кандидат кметове - един читав няма. (И моля, платените клакьори, да си спестят сега коментарите от рода "Стани ти бе,като си много читав".) Факт, е че ни се предлага да си избираме най-хубавата ябълка от касетка с изгнили ябълки.
-1
 
 
Тоя като ли пада от небето.Нали заедно с мамин Ваньо деляхте баницата и ти нещо да направи за Пловдив.Основното е да върнеш пловдивчани в Пловдив.
+2
 
 
Градът е с исключително малка територия. Максимално бързо трябва да се увеличи територита на града. Градът се нуждае от сериозни големи инвестиции на фирми, които дават нормално заплати не само на 7,8 човека, а на 100 човека. До момента повечето са с мениджър, 4,5 инжинера и до там. Това са хората с добри заплати. Градът с огромен туристически потенциал спешно много спешно се нуждае от функциониращо летище. Кметовете, съветници и т.н трябва да ударят по масата и да запчнат да работят активно за най-перспективният град в България, а не само да се навеждат на шефовете от София
-1
 
 
Здравко, ти до ся кво си чеса бе пич!? Моеше да помогнеш за Ванчо поне за Гладстон:) Сеир за серсеми!
на 16.08.2019 г.
-3
 
 
Мога да кажа само едно оффффф
+2
 
 
Пред угрозата за ниска избирателна активност породена от тази номинация, някой от доказали се некадърници като карловското ЗКПЧ , танцьорката от комина , както и останалите патерици на другаря Гергов има някакъв шанс да се докопа до влстта и да ни вкара отново в сивотата и батака. Харесван или нехаресван, все пак изборът му ще е по-малкото зло.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: