ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Затвориха пасарелката над жп линията - опасна е! Жители на Кючука бесни!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:43 / 27.03.2013Коментари (18)10613
©
Пасарелката над жп линията близо до Централна гара е затворена, защото е опасна и използването й може да доведе до инциденти. Това каза за Plovdiv24.bg директорът на ЖП секция - Пловдив към НКЖИ Гошо Къчков. Пасарелката е собственост на Националната компания "Железопътна инфраструктура" и е с дължина 90 м. Тя се ползва най-много от живущи в квартал "Кючук Париж", които трябва да стигнат до автобусната спирка на бул. "Христо Ботев".

Съоръжението, изградено през 40-те години на миналия век, се състои от две части. За последно то е било ремонтирано в периода 1983-1988 г., при това - само едната му половина. Другата част, откъм "Кючук Париж", не е поправяна и в момента се намира в окаяно състояние - има дупки, ръжда, скъсани заварки. Преди около 3 години същият проблем отново беше на дневен ред. 

"Конструкцията е много стара и нямаме сигурност дали при допълнителни натоварвания ще издържи. Преди години имахме идея да я дадем на Общината за стопанисване, за да се проектира нова, но това намерение не се осъществи. Не мога да кажа дали в скоро време може да й се направи авариен ремонт, защото планиран такъв не е предвиден от НКЖИ", обясни Къчков. 

"Сега има подписка на граждани от "Кючук Париж", които настояват да отворим пасарелката, но това няма как да стане. Най-добре хората да ползват или подлеза под Централна гара, или да минават край търговиите, където има узаконена пешеходна пътека", завърши директорът на ЖП секция - Пловдив.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
-2
 
 
отдавна искам да се включа в подписка, по този въпрос,защото съм бясна,живея в първия блок до въздушния мост, и мисля че това не може да се случва във един европейски град,дефакто ние сме откъснати от централната част на града,само че не знам защо точно нас дето сме най засегнати от проблема не ни потърсиха организаторите на подписката.повече хора заедно смепо силни!
+2
 
 
Това съоръжение бе доста полезно за жителите на Кючука, но съм минавал оттам и знам какво бе преди и какво е сега. Спомнете си как го затвориха предния път и после го отвориха, но наистина състоянието му е под всякаква критика. Доста участъци при самото стълбище имат дупки, което е опасно, особено при факта че отдолу има жици и релси.
+1
 
 
В нормалните държави нормалните хора биха се събрали масово,единно пред ЖП управлението,биха протестирали,защитавайки гражданските си права до приключване на необходимия ремонт,или до оставката на този,който трябва да го разпореди,а не иска да го направи най вероятно от себелюбие,изживяване във власт и сила,т.е.от глупост.Аз също живея в този район на града ни,на 63 съм и откакто се помня никой никога не си е позволявал подобна глупост.А общината има право да покани на среща ръководството на ЖП у-ето и от своя страна да изрази проблема,което убеден съм,че ще направи.
+12
 
 
четете по внимателно: моста е собственост на ЖП , БДЖ, Железопътна Ифраструктура, какво общо има общината че и кмета , ЖП не се грижат за техните съоръжения от години ,остават всичко да се разпада
+10
 
 
И защо вместо да я ремонтират я затварят ??? Кмета вместо да обслужва дъртите реститутки по центъра, като иска да им оправя фасадите на сградите с парите от данъците ни да вземе по-добре да оправи този мост. Половината "Кичук Париж" минава от там на път за работа ! БЕЗОБРАЗИЕ ! Сега хората ще рискуват живота си като минават през релсите !
+8
 
 
Трябва ли да се случи нещо ,за да не сме бесни?!?! Когато стане някакъв инцидент питаме " Не можеше ли да се предотврати или трябва да стане нещо ,за да се обърне внимание" сега са "бесни"...
+1
 
 
Защо тия от оправата, не се поставят на мястото на живущите в тези блокове. Това е единственият път свързващ тези места - оживената спирка на Сточна Гара и блоковете в началото на Кючук Париж. Всеки някога има нужда от малко подкрепа и когато тези хора се обединяват за да постигнат просто едно отваряне на този обект - оправата се хили и отказва без да им пука за положението на хората! АЗ СЪМ ТВЪРДЕ ПРОТИВ ТОВА!
+7
 
 
Какво значи не е планиран, господин Къчков? Защо не сте потърсили помощ от Общината? Отдавна сте знаели за проблема, сега хоп - затворена! Май не сте в съответствие с длъжността си!?
СВЕЩЕНОТО ЧЕРНО-БЯЛО РАЙЕ СЕ НАДЯВА НЕ НА ТЯЛОТО, А НА ДУШАТА! И ТО НЕ СЕ ПРОДАВА И НЕ СЕ ПОДАРЯВА: ЗА НЕГО СЕ ВОЮВА, ЗА ДА ГО ЗАСЛУЖИШ ПРЕД ТЕЗИ ФЕНОВЕ, КОИТО НАЙ-ДОБРЕ ЗНАЯТ ЦЕНАТА МУ!
на 27.03.2013 г.
-1
 
 
Най-добре да я премахнат.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Футбол - други
Масови протести срещу цените на горивата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: