ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Затвор за Ашим Асан и сина му
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:57 / 16.09.2011Коментари (16)6814
© Plovdiv24.bg
Пловдивският районен съд осъди по реда на бързото производство подсъдимите Ашим Асан, Фаик Хюсенов, Юксел Ахмедов, Юсеин Асанов, Ремзи Ахмедов, Смаил Мехмедов и Юсеин Ахмедов. Присъдата беше постановена на 15.09.2011 г. в 20 ч. след продъжително съдебно заседание.

Те бяха признати за виновни за извършени на 11.09.2011 г. в гр.Пловдив хулиганство, причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди на Айри Мурад, както и възпрепятстване на религиозните свободи на гражданите.

Фаик Хюсеинов, Юксел Ахмедов, Юсеин Асанов и Ремзи Аймедов са признати за виновни и за причиняване на леки телесни повреди на Селим Мехмед и Осман Хилми.

За така извършеното от подсъдимия Ашим Асан престъпление му беше наложено наказание "две години лишаване от свобода при първоначален общ режим". 

За така извършеното от подсъдимия Фаик Хюсеинов престъпление му беше наложено наказание "две години и шест месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим".

За така извършеното от подсъдимия Смаил Мехмедов престъпление му беше наложено наказание "една година лишаване от свобода при първоначален строг режим".

За така извършеното от подсъдимите Юксел Ахмедов, Юсеин Асанов, Юсеин Ахмедов и Ремзи Аймедов престъпление им беше наложено наказание по на "една година лишаване от свобода условно с три години изпитателен срок".

Подсъдимите Фаик Хюсеинов и Смаил Мехмедов следва да изтърпят реално и отделно от горните присъди и наказанията им по предишни осъждания /при които присъдите им са били условни и настоящото деяние е извършено в рамките на изпитателния срок/ съответно от десет месеца лишаване от свобода за Хюсеинов и четири месеца лишаване от свобода за Мехмедов при първоначален строг режим.
 
На 11.09.2011 г. около 18.30 ч. Селим Мехмед, Осман Хилми, Ерсин Ахмед, Екрем Ходжев, Бейтула Юсуфов, Айри Мурад, Христо Димитров и Алпер Мустафа били в Центъра на гр.Пловдив, като решили да отидат за следобедна молитва до "Джумая Джамия". Селим Мехмед и Осам Хилми влезнали в джамията и седнали да изчакат другите, които били отишли да се измият в помещение към джамията. В това време чули викове, като Селим Мехмед и Осман Хилми видели Христо Димитров, който тичал по стълбите на джамията и се държал за лицето и очите, като обяснил, че е бил напръскан със спрей. На стълбите на джамията били подсъдимите Ашим Асанов, Фаик Хюсеинов, Юксел Ахмедов, Юсеин Асанов, Ремзи Фаик Хюсеинов държал в ръцете си тояга, като с нея нанасял удари на Айри Мурад. Останалите също нанасяли удари на свидетеля Мурад, като Ашим Асанов "давал указания" на останалите кого да бият. 

Селим Мехмед и Осман Хилми били нападнати от Фаик Хюсеинов, Юксел Ахмедов, Юсеин Асанов и Ремзи Ахмедов, които започнали да им нанасят удари, а Осман Хилми бил напръскан със спрей, съдържащ активно вещество CS газ от Фаик Хюсеинов. Селим Мехмед успял да избяга, като бил бос, тъй като си бил събул обувките на влизане в джамията.

Същите по-късно били намерени изхвърлени в кош за боклук в близост до джамията. Останалите потърпевши от агресията на обвиняемите също успели да избягат.

Тези действия на подсъдимите станали достояние и на преминаващи покрай джамията граждани, един от които - свидетелят Димитър Чаушев, заснел с мобилния си телефон.

На място били повикани служители на ІV РУП - Пловдив, като при пристигането им саморазправата на подсъдимите с дошлите да се молят в джамията свидетелите била приключила.

Делото се разгледа по реда на съкратеното производство, при което подсъдимите признават обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок от днес пред ПОС.
 
След прочитане на присъдата по отношение на подсъдимите Ашим Асан, Фаик Хюсеинов и Смаил Мехмедов беше взета постоянна мярка за неотклонение " задържане под стража".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Пулпудева
премахни филтъра

+2
 
 
Браво на съдиите!! Че ще има обжалвания е сигурно, но важното е, че този път съдът си е бил на мястото!! Беше време този циганин да си намери майстора!! Рила е прав /а/ - наистина този човек измъкна много пари по ЕС проекти с ромската си фондация, но "Не е крив този дето яде баницата, а този който му я дава!! "
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Хороскоп за деня
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: