ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Затварят "Източен" заради огромните цилиндрични съдове на "Каменица"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:40 / 28.03.2016Коментари (1)10405
Процесът по преобразяване на пивоварната в Пловдив, който "Каменица" АД обяви в края на миналата година, е в етап на окончателно финализиране и одобрение на идейния проект на новия мултифункционален комплекс. Това съобщиха от компанията.

Стремежът на компанията е да запази и съхрани духа на първата българска бира, не само като продължи да произвежда и предлага "Каменица", но и като създаде място, където пловдивчани и почитатели на първата бира на България да се връщат назад във времето, да се потапят в изключителната й история и традиции и да се забавляват.

Бъдещият мултифункционален комплекс "Пивоварница Каменица" ще бъде изграден на терен от около 3500 кв.м. Комплексът ще включва микропивоварна за производство на крафт бира, музей на 135-годишната история на пивоварната, класически ресторант, бирария, магазин за сувенири, парк с пространство за отдих и отворена амфитеатрална сцена за културни и социални събития. 

С този свой преобразен облик "Каменица" ще продължи да се развива в родния си Пловдив и да бъде част от културния живот на града.

Общият размер на инвестицията, която "Каменица" АД ще направи за създаването на новата "Пивоварница Каменица", е над 2 млн. евро и чрез нея ще бъдат открити над 50 нови работни места в града. 

Планира се строителните дейности по изграждането на комплекса да започнат в края на лятото на 2016 г. и той да отвори врати през пролетта на 2017 г.

Едновременно с финализирането на идейния проект в момента тече и подготовка на терена за изграждането на "Пивоварница Каменица". В процес е демонтиране на оборудването и разглобяване на машините, като големите цилиндрични съдове, в които бирата ферментира (ЦКТ), ще бъдат демонтирани в следващите няколко седмици и предстои да бъдат преместени в пивоварната в град Хасково. 

Големината на тези съдове изисква преустройство на външните входове на пивоварната, поради което бе наложително да се разшири големият портал откъм булевард "Източен". 

Транспортирането на първия ЦКТ ще стартира в сряда, 30 март, по план, съгласуван и одобрен от община Пловдив. Всеки ден, до 18 април, ще бъде преместван по един съд, като съгласно заповедта излизането от завода ще става в рамките на половин час между 6:00 и 6:30 сутринта, след което композицията ще пътува директно към Хасково. 

За целта ще има временна реорганизация на движението и всяка сутрин в този интервал КАТ Пловдив ще спира движението в западното платно по бул. "Източен", от бул. "Княгиня Мария Луиза" до ул. "Богомил".

Според предварителните планове на компанията периодът по демонтаж и разглобяване на оборудването ще приключи до края на следващия месец. Едва тогава ще стартира разрушаването на съществуващите сгради на територията на завода.

Цялото конструктивно разрушаване на сградите ще бъде извършено чрез механични средства и няма да има взривяване на производствени помещения. От компанията споделят, че емблематичният комин на пивоварната ще бъде запазен в сегашния си вид и ще се превърне в част от новия комплекс - "Пивоварница Каменица".

"Наш основен приоритет за целия период на трансформацията е да запазим района чист за живущите. Наясно сме, че преустройства от такъв тип носят със себе си временни неудобства за всички и поради тази причина се ангажираме да спазваме всички изисквания за преустановяване на строително-ремонтните дейности в регламентираните часове, за да осигурим тишина и комфорт. 

Ще се погрижим да продължим да информираме своевременно живущите в района относно ключовите етапи на строителство и надлежно да отговаряме на всички техни въпроси. 

Ние вярваме, че с осъществяването на проекта ще облагородим значително целия район на днешната пивоварна, който ще се превърне в едно по-добро и модерно място за живеене", заяви Атанас Бойчев, мениджър "Правни и корпоративни въпроси", "Каменица" АД.

За останалата част от терена на пивоварна "Каменица" АД е в напреднала фаза на преговори, като предмет на обсъждане са концепции, които ще бъдат от най-голяма полза за гражданите и града. 

Целта на компанията е да подбере инвеститор с ясни намерения и гаранции, който да е отговорен собственик и добър съсед.



Още по темата: общо новини по темата: 28
18.09.2019 »
23.04.2019 »
16.04.2019 »
10.04.2019 »
22.02.2019 »
02.10.2018 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Дано поне малко се доближи до Хайнекен Експириънс в Амстердам.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (887) 16%
Спас Гърневски (796) 14%
Д-р Иван Чомаков (546) 10%
Славчо Атанасов (1459) 26%
Иван Тотев (1495) 26%
Здравко Димитров (488) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: