ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Засилен контрол на Главната в Пловдив, следят за велосипедисти по пешеходните зони
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:25 / 09.06.2020Коментари (36)21747
Във връзка със зачестилите предпоставки за инциденти на Главната улица Община Пловдив напомня на гражданите, че пешеходните зони, големите и малки паркове и градини са забранени зони за каране на велосипеди, тротинетки, включително електрически, скейтбордове и други видове превозни средства.

За целта на конкретни места на пресечките на Главната, които се явяват един вид вход към нея, са поставени и съответните забранителни знаци.

"Нека гражданите съблюдават наредбите и Закона за движение по пътищата, тъй като незнанието не ги оневинява при нарушаване на правилата", заяви заместник-кметът Йордан Ставрев. Заради високия риск от инциденти с разхождащи се деца и възрастни той призовава гражданите да използват изградените велоалеи, както и да не преминават през пешеходните зони, карайки въпросните превозни средства.

По продължение на пловдивската главна улица, както и на възлови места са поставени камери, чрез които се следи за спазването на обществения ред. При нарушение шестте дежурни екипа от служители на ОП "Общинска охрана" и "Общинска полиция" веднага реагират и глобяват на място провинилите се с актове или фишове, чийто размер е минимум 30 лева. От началото на годината, въпреки наложените извънредни мерки и ограничения за намаляване разпространението на коронавируса, са съставени над 30 акта.

Във връзка с опазването на живота и здравето на гражданите Община Пловдив напомня на велосипедистите, че по закон трябва да преминават през пешеходните пътеки на кръстовищата бутайки колелата, а не карайки ги.


Още по темата: общо новини по темата: 143
13.04.2024 »
09.03.2024 »
13.09.2023 »
13.06.2023 »
20.01.2023 »
22.10.2022 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тия дебелаци как точно ще догонят велосипедистите...?
0
 
 
Ама я си пийте хапчетата психари психясали и си лягайте . Може би в съня си ще измислите някоя друга психопатщина рџ?‚вњЊ .
-1
 
 
Поткрепям всички с реано мнение че по вело алеите се движи всеки аняма от каде да минеш с колело дори децата се чудят как да заобиколя кучета с распънати ластици и Ентелигентни сопственици . А Нелито Горанова да се поогледа в ветрините зацото на моста има охрана и много рятко някои рискува Пууу
0
 
 
Ей нагли велопедали скоро ще ме дават по новините заради вас. Карайте си таралясниците по булевардите че ще има шамари.
+1
 
 
На пешеходния мост от 20 на колело, 19 са простаци и един ще се сети да слезе... Простащината ни е неразрешим манталитетен проблем и в колоезденето и навсякъде рџ?ўрџ?ўрџ?ў
+1
 
 
Аз се предлагам да се изградят също ролералеи , скейталеи, тротинеткаалеи, джендаралеи, алеи за дракони, алеи за репликони и всякакви митологични същества, изобщо трябва да има алея за всяка общност религия, етнос и култура..... А обикновените хора които просто искат да се разходят да им се забрани със закон да излизат на разходка преди полунощ !!! На какво прилича това нещо да се разхождат посред бял ден през почивните си дни на гребната база или на центъра и с цялата си наглост да пречат на текерлек маниаците да карат с 30 40 км. Абе ей пешеходци засрамете се разходки за вас и децата ви само през ноща.... за да не пречите на всички хвърчащи и прелитащи знайни и незнайни средства за движение...
-1
 
 
През времето на Тотев велосипедният транспорт в Пловдив беше приоритетен. Изградиха се велоалеи за 40 млн. л. По времето на Здр. Димитров велосипедният транспорт се забранява. Ако шофьорите на 20% от колите преминат на велосипеди въздухът веднага ще се очисти. Спомнете си какъв беше въздухът в началото на извънредните мерки, когато колите драстично намаляха. Погледнете големите градове в целия свят: масово ползване на велосипеди. Защо ще забранявате велосипедите в парковете и градините? Как ще се отиде с велосипед в центъра? Омръзна ми това управление да решава проблемите само със забрани или други неадекватни мерки. Много е просто вижте как се прави на други места. Ако някои екстремни велосипедисти създават проблеми, накажете тях.
-2
 
 
А защо не следят пешеходците по велоалеите, там защо няма контрол баси скапаната община тотално искат да се гаврят с колоездачите ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Купа на България, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Почина патриарх Неофит
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: