ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Започват безплатни консултации за семейства в Общинския комплекс за социални услуги
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:58 / 08.11.2021Коментари (0)721
©
През ноември Комплексът за социални услуги за деца и семейства /КСУДС/ – Пловдив започва да провежда индивидуални консултации за семейства с утвърдени експерти – социални работници и психолози, които ще съветват относно правилната грижа и  развитие на децата. Консултациите са достъпни през целия месец ноември. Те са безплатни и ще се провеждат след предварително записване на тел.: 088 410 0383.  

Последните три месеца на 2021 г. са тематични за екипа на КСУДС. Месец октомври премина под знака на темата "осиновяване", а ноември е посветен на семейството.  

На 20.11.2021 г. от 10 - 12 ч. ще се проведе онлайн лекция за родители на тема "Как да говорим с нашето дете, така че да ни чува" с водещ И. Бранева, психолог, психодраматерапевт, супервайзор. Лекцията е общодостъпна и допълнителна информация ще бъде публикувана на Фейсбук страницата на КСУДС Пловдив. 

Виртуална изложба с рисунки на тема "Моето семейство – моят свят" пък ще провокира малките художници да изразят себе си и да споделят своите възгледи за семейството като най-висша ценност и място, което олицетворява света на детето. От 08 до 21.11.2021 г. децата ще имат възможност да изпратят своята творба на имейл адрес: ksu_decaisemeistva@plovdiv.bg За участие са поканени всички деца, както и ученици от основни училища в Пловдив, с които екипът на КСУДС има изградени дългогодишни работни партньорства. Предвиден е награден фонд, като класацията на рисунките ще бъде на база на харесванията на всяка от тях. Гласове ще се приемат до 28.11.2021 г. Победителите ще получат своите награди в края на месеца. 

Традиционното за екипа на КСУДС отбелязване на Деня на толерантността – 16-ти ноември, което цели да провокира позитивно отношение към различните, тази година ще събере "семейството" на Комплекса на Музикален парад на етносите в Пловдив. 

На следващия ден, 17.11.2021 г. КСУДС отваря врати за индивидуални семейни сесии по музикотерапия. За поредна година екипът се включва в инициативата на Европейска седмица за музикотерапия, която през 2021 г. се провежда под наслов "Сподели своята емоция". Всеки, който иска да се запознае с метода музикотерапия и да преживее споделянето на емоцията дете-родител-музика, може да запише своя час на тел. 0884 100 383.  

На 19.11.2021 г. в сградата на ЦОП  ще се проведе акция по безвъзмездно кръводаряване, която се организира ежегодно, съвместно с Регионален център по трансфузионна хематология. Това е още един начин екипът да помага и да дава своя принос към обществото.

На 23 ноември ще бъде поставено началото на една дългообмисляна форма на социалната отговорност, посветена на екологията, опазването на околната среда и подобряване на градските пространства. Екипът на КСУДС вярва, че паралелно с развитието на социалните услуги, негов  дълг е да инвестира в промяна на нагласите както на екипа, така и на децата, които са поверени на неговите грижи. Всичко това е провокирано от глобалните промени в климата, стратегиите за устойчиво развитие и осъзната отговорност, че всяка промяна започва от промяната в мисленето на всеки отделен човек.

А възпитанието на децата в духа на опазване на природата, опазване на чистотата на въздуха, здравословният начин на живот, е дълг на всеки от нас. Съвместно с администрацията на район Тракия "семейството" на Комплекса ще засади първите дървета в една бъдеща гора, за която ще продължи да се грижи, давайки пример на децата за отговорността, която всеки носи и въздействието, което оказва върху обществото.  

Посвещава се цял месец на семейството, защото именно семейството има ключова роля в развитието на детето. Семейните ценности се променят, променя се динамиката на взаимоотношенията и е важно тези въпроси да бъдат обсъждани, да се дава гласност на трудностите и на решенията. От КСУДС биха искали да кажат на всички, че търсенето на подкрепа за справяне със сложните ситуации не е проява на слабост, а е пътят за решаването на проблемите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2021 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: