ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Започва Международният куклено-театрален фестивал "Двама са малко, трима са много" в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:52 / 30.08.2021Коментари (0)1490
Тазгодишното издание на фестивала събира трупи от България, Германия, Испания, Русия, Турция, Италия, Хърватия! Събитията са разнообразни, забавни, провокативни и показват различни техники и подходи към кукленото и уличното изкуство. Представленията от конкурсната програма се провеждат на основна и открита сцена на Държавен куклен театър - Пловдив, а TheatAir обхваща централната част на град Пловдив.  

Първото събитие от XXIV издание на фестивала е шествие на 2.09 от 17:00 ч. Фантастичните герои, създадени от абитуриенти 2021 г. от НГСЕИ гр. Пловдив, специалности "Сценичен костюм" - худ. ръководител Рада Хаджийска и "Театрален грим и перуки" - худ. ръководител Доротея Христова ще оживеят на главната улица на Пловдив. По време на шествието ученици от НУМТИ "Добрин Петков"с худ. ръководител Пенчо Пенчев ще свирят на ударни инструменти. 

Официалното откриване на фестивала ще бъде от 18:00 ч. във фоайето на театъра, където гостите ще видят изложба "Пастели" на доайенът на Държавен куклен театър - Пловдив, Панйот Добрев - Понко.От 19:00 ч. на сцената на театъра, извън конкурсната програма, ще се играе спектакълът "Бомбето" по Йордан Радичков на ДКТ - Пловдив.

Първият ден на фестиавал "Двама са малко, трима са много" & TheatAir ще завърши с ПРЕМИЕРА! Въздушно шоу-спектакъл "История за куклите" на Театър на огъня и сенките Fireter , , които неведнъж са удивявали пловдивската публика със зрелищни шествия и огнено шоу! Спектакълът ще се играе на Виенски павилион в Цар-Симеоновата градина от 21:00 ч. и е реализиран с подкрепата на Национален фонд "Култура“.

Предстои и още една премиера! По главаната улица на града ще се разходи едно средностатистическо семейство гигантски кукли. Спектакълът е "Пешеходна зона", част от официалната програма на "Пловдив - европейска столица на културата 2019" и представлява забавен поглед, "под лупа", върху ежедневието на майка, баща и двете им деца. Както всяко семейство, те също искат да бъдат "идеални", а дали ще успеят ще разберем на 3 септември в 18:00 ч.  

Децата ще видят класическа клоунада, кукли от балони, спектакли за цифри, овце, разбойници, оживели гъбки, приказки за обичта, приятелството и разбира се, за Червената шапчица! 

Всяка вечер, в 19:00 ч. на основна сцена на ДКТ - Пловдив ще гледаме куклен театър за възрасни и младежи: представлението "Къщите на клоуните" на германскта трупа  Merlin Puppet Theatre, което показва живота на съвременния човек като гротеска, която стига до крайност; кино-трилър на живо от испанската компания Cinema Sticado, които преминават границата между сценичното и екранното изкуство със спектакъла "Край на сезона"; Държавен куклен театър - Видин ще представят спектакъла "Въздух", който ни напомня, че Земята е нашият общ дом, за който всички трябав да се грижим; театър "Карлсон Хаус"от Санкт Петербург, Русия, ще изиграят красивата приказка на Х. Кр. Андерсен за "Малката кибритопродавачка". На 5.09 от 21:00 ч. на открита сцена на ДКТ - Пловдив театър Бую от Измир, Турция ще представят "Сънища" - трогателната история на един клоун, уволнен от цирка. 

На 3-ти и 4-ти септември от 16:00 ч. в Цар-Симеоновата градина всеки ще може да опита да усвои тънкостите на атрактивното въздушно цирково изкуство по време на двучасов уъркшоп на страхотните артисти от Театър на огъня и сенките Fireter.

Театър ТРИО от Бургас ще предложат едно много лично и емоционално преживяване - "Домът ни - гората",Театромат: спектакъл за един зрител.

Разбира се, ще има и магия, за която от 4-ти до 6-ти септември ще се погрижи Маг Фофичино от Италия. Следете програмата, за да разберете къде из центъра на града можете да го откриете!

Подготвили сме и специален подарък за най-големите почитатели на кукления театър: ако закупите билети за 3 различни събития от фестивалната програма, получавате покана за концерта на Остава или Мила Роберт! 

Информация за всички събития и за участниците във фестивала можете да намерите на Фейсбук страниците: на театъра, на фестивала, както и във фестивалната книжка.

И тъй като най-голямото желание на организаторите на фестивала е магията на кукленото изкуство да стигне до колкото може повече хора, за да ги зарадва и вдъхнови, на 3-ти, 4-ти и 5-ти септември ще можете да гледате записи на част от спектаклите от конкурсната програма на фестивала безплатно на Римски стадион. Всяка от трите вечери на прожекции ще завършва с един епизод от проекта на АКТ-УНИМА България, "Куклен театър за възрастни: история в 10 епизода". 

Събитието се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата и Община Пловдив, в партньорство с ОИ "Старинен Пловдив", НГСЕИ Пловдив, НУМТИ "Добрин Петков", АМТИИ, РПМ Пловдив, НХГ "Цанко Лавренов"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (906) 16%
Спас Гърневски (812) 14%
Д-р Иван Чомаков (551) 10%
Славчо Атанасов (1493) 26%
Иван Тотев (1523) 26%
Здравко Димитров (506) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: