ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Заплашиха служител на "Чистота", че ще му се случи случка, камера засне всичко!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:43 / 19.04.2018Коментари (3)7356
ОП "Чистота“ сезира Общинска полиция за установяване самоличността на двама нарушители, хванати от началото на седмицата да изхвърлят строителни и други промишлени отпадъци на ул. "Еледжик“ 11. Това съобщи директорът на общинското предприятие Иван Стоянов. Нарушенията са констатирани от организатора производство в район "Северен“ Николай Георгиев. Той е сред оправомощените служители на "Чистота“, които могат да налагат глоби с фиш, да съставят констативни протоколи и актове в случаите на неспазване на общинската Наредба за управление на отпадъците.

И двамата нарушители са отказали да предоставят изисканите им документи за издаването на фиш и глоба в размер от 10 до 50 лв., а са избягали, като вторият дори е заплашил длъжностното лице, че "ще му се случи случка“. Действията им обаче са заснети от видеорегистратора в служебния автомобил на "Чистота“, което ще улесни издирването им от полицията и те ще бъдат поканени да се явят в предприятието в тридневен срок, за да им се състави акт.  Ако не дойдат, документът ще им се занесе на адреса. При втория случай ще бъде подадена и жалба за отправените закани.

"Засилено контролираме всички проблемни места, където постоянно се образуват незаконни сметища и влагаме огромен ресурс за почти всекидневното им разчистване“, обясни Иван Стоянов. Това се отнася и за пространството около "Еледжик“ 11. До обръщалото на градските автобуси под Карловския надлез са поставени контейнери за строителни отпадъци от ремонтни дейности в домакинствата, но в съседство фирмени бусове  непрестанно се опитват да трупат отпадъци. Напоследък именно тук са издадени четири фиша за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци.

Предвидените в наредбата санкции са до 1000 лв. за физически лица и до 4000 лв. за фирми. Нарушителите рискуват да заплатят сериозни глоби, ако откажат да предоставят изисканите им от контролните органи документи или възпрепятстват проверката.

Директорът на "Чистота“ Иван Стоянов напомни, че оправомощените служители на предприятието налагат санкции също и по общинската Наредба за осигуряване на обществения ред, както и по Наредба за овладяване популацията на безстопанствените кучета и котки, и регламентиране отглеждането на домашни кучета и котки на територията на община Пловдив. Той предупреди, че от началото на пролетта се правят масови проверки в пловдивските паркове и градини за замърсяване със слънчогледови люспи и фасове.  








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Поканени да се яват на кафенце в полицията... Тая глоба да не мислите че ще я платят? Трябва директно да останат без бус и отделно тези пуми трябва да бъдат кастрирани, ей така профилактично тъкмо са паднали под прицел.
+5
 
 
Много пациенти има в тази държава, но малко доктори.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: