ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Заместник-кмет: Няма основания за "дървена" ваканция!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:49 / 31.01.2012Коментари (93)15496
© Plovdiv24.bg
"Училищата са отоплени, градът е проходим, макар и при зимни условия. На този етап нямаме основания за обявяване на "дървена" ваканция", заяви специално за Plovdiv24.bg заместник-кметът по култура, туризъм, образование, иновационни технологии и развитие на община Пловдив Стефан Стоянов.

От думите му стана ясно, че ситуацията в пловдивските училища се следи всекидневно от институциите. От Регионалната здравна инспекция също потвърдиха, че и днес техни служители ще извършват проверки в класните стаи, за да проверят подходяща ли е температурата вътре за нормалното провеждане на учебния процес.

Читателите на Plovdiv24.bg са раздвоени в коментарите си. Според едни е редно децата да бъдат пуснати във ваканция заради минусовите температури, особено сутрин, когато учениците използват масовия градски транспорт. Според други обаче трябва да се ходи на училище, въпреки студа. Ето и две противоположни гледни точки:

Аз мисля да не пускам детето си утре на училище! Не съм сигурна че в училището е достатъчно топло, каквото и да показват измерванията! Това пише майка на ученик, к
АНКЕТА:
Трябва ли да има "дървена" ваканция при очакваните студове?

Да
Не

оято явно не вярва на институциите.

Да бе, айде стига сте ревали, голяма работа. Искали сме и ние ваканции, ама какво от това? И при нас беше студено, освен това аз чаках 37 на спирката на р. Марица, там пък какъв вятър има заради реката - бедна ви е фантазията. Стегнете се малко, все пак не се намираме в Африка, студените дни са нещо напълно нормално за нашите географски ширини. Има и добра страна, ще се закалите и няма да ви притесняват студовете повече!, съветва младежите друг наш читател, преживял, изглежда, подобни застудявания в миналото.


Още по темата: общо новини по темата: 339
09.04.2012 »
23.03.2012 »
19.03.2012 »
12.03.2012 »
06.03.2012 »
03.03.2012 »
предишна страница [ 1/57 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
Лятото при 25 градуса само да не се стопите от слънчево изгаряне, че като ви гледам какви сте изнежени при -15 градуса направо сте за комедийно шоу :)
+3
 
 
хахаха тази майка с това мнение е вероятно измръзнала и не знае какво пише , или просто обича да и е студено и да се гърчи от студ ... Точно на тази въпросната спирка е много приятно да чакаш 37 по 30 минути и по някой път ако не му е кеф на шофьора , не спира.Страхотно ще си закали децата на - 20 с бронхопневмония :) .. И точно на тази снимчица , в това училище парното работи само в учителската стая и на 1 етаж , където са малките ученици , там работи дори и в тоалетните , но на по - горните етажи става не - 20 , ми - 30 и другото което е до сега нито един път не е влезнала сестрата да пита за отсъстваши , нито някои от директорите да провери стаите !
0
 
 
Постарах се да прочета доста голяма част от коментарите за статията и признавам,че и двете страни имат право.Първо съгласна съм с факта че има ученици който не се обличат според сезона,те очевадно са на принципа от студ умри гъзар бъди,но има ученици който се обличат добре и те казват,че е студено!Второ относно кафетата,че тези който си ходят на кафене редовно и да сме във ваканция и да не сме те пак си ходят така,че и това не играе кой знае каква роля!Другото което,не във всички училища часовете са намалени!Много от учебните сгради нямат капацитета на отоплителните системи да достигнат минималната температура от 18 градуса, при външни температури от под минус 10 градуса.Конкретно до моето,госпожа директор на ПГО "Ана Май"ни намали часовете,но в класните стай термометъра не показа повече от 14-15 градуса,а според РИО под 18 нямаме работа в училище,трябва да сме вкъщи на топло!Да ама не,ние си ходим на училище,но намалените часове не помагат особено,тъкмо се стоплиш и бие звънеца,за да ходиш за час който е в другата сграда..Само,че дали във всички училища из града на тепета часовете са намалени?! Когато се намери начин за отопляне на стайте наистина.Щом казваме,че е студено това не е отопляне,нека температурите във всяко едно училище из града ни станат поне 18-19 градуса,тогава няма да "мрънкаме"!
+2
 
 
той си мисли че квото е в офиса му такова е и вънкаа . само как се гаври..:Х
+2
 
 
бати и т...я зам кмет то -20 градуса на ванка ние да мръзнем в даскало мога да ви кажа че е съпер студено към 17 градуса е искаме ваканция и я у4акваме
+6
 
 
Уважаеми господин заместник- кмете,как не разбрахте,че не е проблема в отоплените класни стаи,а в това че децата ни тръгват за училище в 6.30 часа-мръзнат по спирките и в студените автобуси,сменят по два автобуса за да отидат на училище/Ако тръгнеш от Тракия до езиковите гимназии ти трябва един час/.Днес дъщеря ми се върна с болно гърло.Аз утре няма да е пусна на училище.Ако ми посочите един директор в Пловдив,който да е разпоредил учебните занимания да започватпоне в 9.00 ще Ви се извиня.
+4
 
 
То ако става за въпрос и аз мога да вися в офиса на 25 градуса температура всичко да ми поднасят на тепсия и накрая да кажа,че няма никакви основания за ваканция.Защо този кмет не излезе сутрин и да направи една обиколка на града, за да види мръзнещите по спирките ученици.Аз като зрял човек мога да кажа,че подобно отношение от страна на кмета е недопустимо.
+4
 
 
Какво се правите на интересни.Защо кмета не тръгне с рейса или пеша при температури -20 градуса.Обаче той е добре нали.Той няма за какво да мисли за децата,за това,че мръзнем в класните стаи и седим с якетата.Както вече казаха по селата ги пуснаха във ваканция,а нас не.Не мога да разбера каква е разликата между Пловдив и Пазарджик-където вече са във ваканция.Миналата година,когато не беше толкова студено след Коледа ни пуснаха във ваканция(не се сещам дървена или грипна беше),но не беше толкова критично колкото сега,а при тези температури не са предприети никакви мерки.Просто управляващите не се интересуват за народа си.Помислете малко с главите си и разберете,че е недопустимо в този студ да се ходи на училище.
+4
 
 
В най забутаните градове и села обявиха ваканция, тук в Пловдив няма. Какво да говорим с тези кметове дето се изредиха от глупак по голям глупак идва. Навън -20 градуса,но иначе нямало основание за ваканция.
+8
 
 
Не че нещо ама не знам какво им е топлото в училищата ... Пътувам от Асеновград до Пловдив , за да ида на училище. 1- във влака е студено , 2- на спирката чакам 10мин. за 12 , в което също е студено и зъзнем вътре още 15/20 минути докато стигнем до спирката на училището.Всичко е заледено и едва стигаме до входа.Днес беше толкова студено ,че за 2 минути ни посиняха устните. Влезнахме в стаята си и цял ден стояхме с якета , и по цели междучасия на радиаторите. В стола ни е -2 / -3 градуса че и повече , лелката,която продава е страшно навлечена с дрехи .. по коридорите също е студено и не стига че трябва да понасяме всичко това , учителите ни забраняват да влизаме в стаите с храна ... Много извинете ... ама това на топло и приятно място за учене ли ви звучи ?! ... Всички кашляме и подсмърчаме на всяка втора крачка и на всичкото отгоре миналия ден ни писаха отсъствия защото не искахме да плуваме заради студа ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1552) 16%
Спас Гърневски (1351) 14%
Д-р Иван Чомаков (922) 10%
Славчо Атанасов (2500) 26%
Иван Тотев (2475) 26%
Здравко Димитров (848) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: