ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Загиналото момче на Околовръстното знаело 4 езика, имало голям потенциал
Автор: Ивет Калчишкова 17:37 / 06.03.2024Коментари (19)32095
© Plovdiv24.bg
"Длъжен бях да започна тази работа, защото имам малко дете и жена. Парите не ми стигаха. В онзи ден камиона беше в сервиз. Тръгнах от Пловдив към Стара Загора по Околовръстния път. Започна да вали, пътят беше мокър, карах с 60-70 км/час. Камионът се разтресе, погледнах в огледалото и видях, как ремаркето навлиза в насрещното. Подадох малко газ и опитах да изправя ремаркето, понеже отсреща идваше кола, не успях да го овладея и тя се вряза в него. Съжалявам.", каза подсъдимият Кристиян Христов пред Окръжен съд Пловдив по-рано днес.

Той е обвинен, че на 07.07.2023 г. при управляване влекач марка "Ивеко“ с полуремарке по непредпазливост е причинил смъртта на Християн Агаларев. 

По време на разпоредителното заседание стана ясно, че Христов е готов да признае вината си и делото да се гледа по съкратената процедура, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Защитникът му представи на съдия Екатерина Роглекова характеристични данни за личността на Христов и пожела да бъде разпитана жената с която живеят на семейни начела. 

От друга страна родителите на починалото момче не пожелаха да влязат в залата, а адвокатът им депозира молба да бъдат конституирани, като частни обвинители. Съдът прие всички искания на страните.

Подсъдимият Кристиян Христов помоли да каже няколко думи преди окончателната присъда. Многократно той изрази съболезнования на близките на починалото момче и сподели, че лятото на 2023 животът му се е променил изцяло.

"Напуснах работа. Не живея вече в Пловдив, а на село. Постоянно съм под стрес. Всеки ден гледката и момчето са ми пред очите".

Той разясни, че преди инцидента е бил международен шофьор в чужбина, но заради 3-годишната си дъщеря е искал да бъде по-близо до нея.

След него бе разпитана приятелката му Деница Лафчиева, която разказа за здравословно му състояние в момента.

"Няма да забравя деня, в който ми се обади. Беше притеснен и изплашен. От тогава при нас нещата тръгнаха наобратно. Съжаляваме. Той има посттравматичен стрес. Такова нещо не ти се случва всеки ден."

Прокурорът по делото внимателно изслуша думите им и даде допълнителни разяснения за случилото се.

"Инцидентът е станал към 14:30 часа. Асфалът е бил мокър, участъкът е имало знак, обозначаващ максимално допустима скорост до 60 км/ч за всички коли. Експертизата показва, че въпреки забраната той е карал със скорост от 89 км/ч. При навлизане за десен завой се е получило занасяне на полуремаркето, което е препречило цялото западно пътно плътно. Ударът е бил неизбежен според автотехническата експертиза."

Предст
© Plovdiv24.bg
Кристиян Христов
авителят на държавното обвинение каза, че Христов е многократно наказван водач и определи поведението му като безотговорно предвид професионалната му категория.

Според прокурора нужното наказание бе в размер на 3 години лишаване от свобода условно с 5 години изпитателен срок. Тя пожела книжката му да бъде взета за по-дълъг период от лишаваното му от свобода.

Адвокатът на пострадалите разказа в зала, че загиналото момче е знаело 4 езика, бил е уважаван в сферата си и е имал потенциала за стойностен живот.

"Ако не е бил заклещен под полуремаркето, щяхме да имаме ПТП с още пострадали и загинали."

Той се солидаризира с желанието на прокурора относно наказанието, но остави съдията да реши ефективно или условно ще бъде то.

Защитникът на Христов потвърди, че клиентът му наистина е превишил скоростта, но не е осъзнавал обществената опасност, която може да настъпи.

Според него нужното наказание би било 3 години лишаване от свобода условно с 5 години изпитател срок. Той остави съдът да прецени периода за отнемане на книжката за управление на МПС.  

В крайна сметка Кристиян Христов получи присъда от 2 години условно с 5 години изпитател срок. За същия период той трябва да посещава пробационен служител. Книжката му ще бъде взета в срок от 5 години.


Още по темата: общо новини по темата: 3
07.07.2023 »
07.07.2023 »
07.07.2023 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Gatev
премахни филтъра

0
 
 
Никой не споменава ,но е много ваьно какъв е бил товарътвремаркето и как е бил разположен. Гледал съм колеги които имат половин ремарке товар и го оставят отзад за по лесно разтоварване. Това е много опасно защото е нарушен центъра на тежеста и така най лесно /и на прав участък дори/ ремаркето почва да мята при леко кръшване дори и се осуква.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
Искаме 47 милиона лева за Южен обходен колектор
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: