Зад кулисите на "Макбет" кани Пловдивската опера днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
07:00 / 08.11.2014
1718
Дни преди премиерата на една от най-драматичните опери от Верди - "Макбет", желаещите ще могат да надникнат в "кухнята" на постановката. Днес от 17 часа репетицията на Голяма сцена в Дома на културата ще е отворена за публика.

Нестандартната инициатива има за цел да подготви зрителите за най-новото заглавие от афиша на Операта и да ги запознае с процеса на "сглобяване" на една оперна премиера. 

Посетителите ще бъдат въведени в "Макбет" от изтъкнатия музиколог Юлия Манукян, която ще разкрие любопитни факти за историята на кървавата трагедия от Шекспир, претворена във великолепна опера от Верди. 

Драматургичното развитие на героите, ролята на оркестъра и трудностите пред изпълнителите също ще бъдат споделени.

В разходката зад кулисите ще се включат и солистите от "Макбет", които ще разкажат за подготовката за тежката опера и лично ще се запознаят с публиката.

Зрителите ще се докоснат до въртящия се декор, който е изработен от стотици килограми желязо, за да подсили смазващия драматизъм на Шекспир. Всички ще разгледат красивите костюми от кралския двор в Шотландия и ще присъстват на гримирането на 30 вещици.

Черешката на тортата за публиката ще е част от режисьорската репетиция на доц. Нина Найденова, която ще започне след разходката на сцена.

Демонстрациите на техническите службите и срещата със солистите са замислени така, че да не развалят изненадата на зрителите от посещение на истинското представление. 

Билетите за "Зад кулисите: Макбет" са от 6 лева и дават право на отстъпка за операта "Макбет" през ноември и декември.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...
Станислав Цанов идва в Пловдив, говори и за лошите коментари
Шефът на КАТ Пловдив: Не съм гледал километража на джипа
Керана и още 13 млади пловдивчани с награди за 24 май
16 пъти шофьорът на джипа от бул. "Руски" е бил хващан в крачка


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).