ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Зацветяват кръговите кръстовища в Пловдив, засаждат над 1 млн. цветя
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:46 / 09.02.2011Коментари (23)5018
© Plovdiv24.bg
На днешната пресконференция на директорът на общинското предприятие "Градини и паркове" д-р Иван Георгиев обяви важни инициативи за подобряване на облика на Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Над 1 милион цветя ще бъдат засадени допълнително на територията на Пловдив през пролетта, обяви директорът Иван Георгиев. Освен това в разсадника на Рогошко шосе има готови за залесяване 700 дръвчета, произведени от самото предприятие, както и 200 000 декоративни храста. В Пловдив ще се появят още 2 вида бегония, агератум, 2 вида петуния, салвия и вербена от оранжерийните цветя. От произведените в лехи цветя Иван Георгиев изброи астри, лобулария, лобелия, далия, гацания, портулака, тагетис и циния. 

Всички кръгови кръстовища в Пловдив предстои да бъдат зацветени, увери директорът на "Градини и паркове". Той подчерта, че след дълго прекъсване, специални грижи ще бъдат отредени за занемарените паметници в града. В бюджета на предприятието е заложена и пълна реконструкция на езерцето с мечката в Цар Симеоновата градина, чиято ВиК система е неизползваема към този момент. През изминалата година предприятието за озеленяване е обработило 3500 повече дървета, отколкото през 2009-а, обясни още Иван Георгиев.

Друга новост е, че през тази година зелените площи в града ще бъдат ограждани с бетонни пътни ограничители. Колчетата и кълбетата няма да позволяват на недобросъвестните шофьори да паркират в зеленината, обясни д-р Георгиев. Той и заместник-кметът Александър Константинов предупредиха, че продължават кражбите на елементи от системите за напояване: само на бул."Мария Луиза " са откраднати 15 крана, да не говорим за кражбите на кошчета и пейки в градинките и парковете. Константинов припомни, че законите изискват през лятото 272 тръбни кладенеца, от които се полива зеленината, да бъдат регистрирани и лицензирани от Басейнова дирекция, като най-вероятно ще бъдат прехвърлени на "Градини и паркове".

Тази година предвид това, че трябва да няма слани, от 01.05. ще започне засаждането на оранжерийните цветя, а от 20.05 ще бъдат засаждани цветята, които ще бъдат извадени от лехите.

Бюджетът на ОП"Паркове и градини" за 2011г. е около 5 млн. лв., колкото е бил и за 2010 г. Хубавото е, че наемът на единствения разсадник, който се ползва от Общината и се намира на Рогошко шосе е символичен: 1100 лв. годишно.

Зам.-кметът Александър Константинов напомни, че цялата водна система в Пловдив ще се поддържа от ОП" Паркове и градини".



(C) ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на пловдивчанин_pd
премахни филтъра

+2
 
 
Озеленяване - лошо няма, но да е ниска растителност за да не пречи на видимостта. Типичен пример на идиотско залесяване около /не в кръга/ на кръгови кръстовища е булевард "Освобождение в ЖР "Тракия" На всички кръгови там, а те са няколко /от кметството до мебелна къща/ около кръга са засадени високи зелени дръвчета , които с годините растат и видимост няма.Това принуждава водача на МПС да намалява и почти да спира сякаш има знак СТОП. Ако това е идеята на тия кръгови - да станат нормални кръстовища май кмета на района трябва да се похвали, но при условие, че осигури подходящите знаци и да премахне знака за кръгово движение.Мисълта ми е следната - Тия дървета спирайки видимостта те карат да караш на газ- спирачки, тоест майната и на екологията. Няма да говоря за намаляването на пропускливоста на съответния булевард, затрудненията на шофьорите и т.н..
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: