ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Забраняват течащи и шумни климатици
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:51 / 06.01.2011Коментари (31)15004
© Plovdiv24.bg
Нов режим за монтиране на климатици върху жилищни сгради предлага шефката на общинския Инспекторат Сияна Кехайова. Допълнението към Наредбата за обществения ред беше внесена вчера при зам.-кмета Георги Титюков, а след това предстои обсъждане в местния парламент.

Според Кехайова климатиците трябва да се поставят само със съгласието на съседите и на подходящи места, за да не пречат. Мярката е заради голям брой жалби заради некоректни съсобственици в жилищни блокове и кооперации. Един от сигналите е за климатик, монтиран така, че изхвърленият въздух влиза точно в детската стая на съседите, разказа Сияна Кехайова. Доста граждани се оплакват, че уредите нямат отводнителна система и капят отгоре върху прозорците и тротоарите, направо на главите на минувачите. В действащата наредба мерките спрямо шумни и течащи климатици не са разработени така, че да бъдат ефективни. Шефката на Инспектората предлага неизрядните климатици да се демонтират със заповед на кмета, след като специалисти установят, че жалбата е основателна.

Другата поправка "Кехайова" в наредбата е забраната на озвучителни уредби и високоговорители на обществени места. Този вид шум ще се разрешава само от кмета или оторизиран от него заместник. Ако Общинският съвет приеме идеята на шефката на Инспектората, Джумая джамия трябва да спре озвучаването навън на обедните молитви. Имам приятели турци, но не ми е много приятно да вървя по Главната и да гърми уредба на непознат език, подкрепи поправката Георги Титюков. Зам.-кметът също подготвя промяна в режима за издаване на разрешителни за удължено работно време на заведения. Идеята е полицията да дава становище, както беше преди време. В момента такова становище не се изисква и в полицейските управления с основание негодуват, че трябва да реагират на сигнали за нощни заведения, за които те не са взимали отношение.

Източник: в. "Марица"








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на VangelZ
премахни филтъра

-1
 
 
В тоя сайт само пенсии ли има :)))) на съседите им бучи климатика но си спа като къпан , капело ми на главата ГОЛЯМА РАБОТА много сте ми смешни как само мрънкате , сега ще си купувам апартамент който има 2 климатика няма да имам пари да ги сменя какво трябва да направя да ги махна и да мръзна цяла зима ли я се осъзнайте :))) пречило ,нищо не пречи просто сме прекалено заядлив народ и все трябва да се направи проблем на съседа .Като дойдат да ми демонтират климатика да ми го платят първо и да ми дадат пари за тока който ще изразходя после за отопление!!!!!
+3
 
 
Добре ще е да се измисли нещо по този въпрос. Има 2 климатика над мен където капят по щората и перваза и направо е ужасно(казвал съм на съседите, но нищо), а зимата се е случвало да отварям прозореца си и да махам висулки от щората да не вземат да паднат . А тези жалби къде се подават ???
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Нови данни за археологическите разкопки на "Източната порта"
Стрелба по Роберт Фицо
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: