ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
За пръв път: Сесия на ОбС Пловдив в почивен ден!
Автор: Диана Бикова 08:48 / 19.12.2019Коментари (2)3942
© Plovdiv24.bg
Третата поред редовна сесия на новосформирания след изборите от 27 октомври Общински съвет на Пловдив ще се проведе в събота, 28 декември. Датата беше обявена от председателя Александър Държиков в края на предходната сесия, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Причината за това е, че промяната на промилите за такса битови отпадъци трябва да стои на сайта на общината поне 1 месец, който изтича точно тогава, обясни градският лидер на ВМРО-БНД Борислав Инчев.

Ако това предложение не се гласува сега, се отива след нова година, когато не се знае какво ще се случи и не е ясно как ще се върже бюджета.

Инчев каза, че е разочарован от зам.-кмета Илия Кирчев, който първоначално казал, че са били подписани договори за 20 милиона, после - 30 милиона, после - 50 милиона.

"Ей, това не е един, два, пет лева. Позволявам си да дам съвет, който никога не давам. Когато някой говори за средства, които не са негови, когато някой говори за разходването на публични средства и, когато някой говори за средства, които касаят пловдивчани, нека да бъде пунктуален, точен и педантичен. Между 20 и 50 милиона са 30 милиона. Правя предположение, че всички районни кметове за 4 години сигурно няма да видят и половината от тези пари. Така че нека да не хвърляме едни баснословни суми толкова лековерно" - каза Инчев. Той уточни, че не отрича експертизата на Илия Кирчев, но му препоръча да говори точно и ясно.

Още по темата, както и какво пожела Борислав Инчев на пловдивчани по случай коледно-новогодишните празници - гледайте във видеото.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на vidboy
премахни филтъра

0
 
 
Новата власт надминава най-негативните очаквания. Първо данъците били високи, след това ги вдигат, но само на физическите лица, т. е. на обиковените граждани. А фирми и корпорации, които трябва да плащат многократно повече, са пощадени. Защо ли? Обвиниха старата власт, че оставила в лошо финансово състояние общината, а сега искат да теглят чудовищен заем, който община в лошо състояние не може да си позволи да обслужва. С това се опровергават сами, но по-наприятното е, че този заем се появи като гръм от ясно небе, за него и дума не се споменаваше в предизборните изяви и мотивите за тегленето му, които изтичат в медиите, са повече от съмнителни. Работата на парче и несъобразаването с интересите на хората най-ясно проличава от обстоятелството, че се прави сесия в неработен ден между празниците, когато повечето хора, съвсем нормално са предвидила да почиват, пътуват, празнуват. Дано не съм прав в опасенията си за компетентността на новия кмет и екипа му, но засега силно се съмнявам в тях.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Сериалът "Чернобил" 2019
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: