ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Възстановиха Иванка Киркова, а после й връчиха заповед за уволнение
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:04 / 28.04.2022Коментари (5)27420
© Plovdiv24.bg
Началник за един ден. В такава ситуация се оказа днес Иванка Киркова, която бе възстановена като началник на Регионалното управление на образованието в Пловдив. След като Върховният административен съд отмени заповедта й за уволнение от 5 юли 2021 година, днес тя бе възстановена на ръководния пост.

Точно в 8.40 часа тя се яви в сградата на РУО, а минути по-късно пристигнаха трима служители на Министерството на образованието и науката. Първата заповед, която подписала, била за връщането й на длъжността "началник“, а втората – че от 29 април се прекратяват трудовите й правоотношения.

Киркова не успя да влезе в кабинета на началника, тъй като той се оказа заключен, тъй като Антоанета Пакова, която спечели конкурса за поста след уволнението на Киркова, тази седмица е в отпуск. Временно изпълняващ е старши експертът по обществени науки, гражданско образование и религия Антоанета Кръстанова.

На 26 април Киркова подава заявление до МОН да бъде възстановена, считано от 28 април. Затова днес се явила сутринта на работа. Изпратените от МОН служители първо й дали да подпише заповедта за възстановяване, след което, за нейна изненада, и втора, с която се прекратяват трудовите й правоотношения.

“Основният мотив, който е посочен, е, че не притежавам изискуемата дигитална компетентност – обработване на информация, създаване на съдържание, дигитална комуникация и информационна сигурност. Според изискванията би трябвало да мога да създавам цифрово съдържание – текст, изображения, таблици, да обработвам и редактирам, да притежавам умения за работа с електронно подписани документи, със служебната поща и деловодната система. Ще кажа само, че от 2010 година РУО-Пловдив има такава система. В заповедта е посочено също, че за длъжността се изисква работа с правни информационни системи и системи за електронно управление, работа с презентационен софтуер, търсене на информация онлайн чрез търсачки, прилагайки правилата за информационна сигурност",  поясни пред “Уча в Пловдив" Киркова. В заключение е написано, че в служебното досие на Киркова не се съдържа документ, който удостоверява нейната дигитална компетентност.

“Оказвам се своеобразен участник (не по мое желание), в тази абсурдна ситуация. Няма как да направя коментар, ще се радвам коментарите да направи някой друг. Не съм се уморила, напротив – мотивирана съм и за пореден път ще си търся правата в съда. Съжалявам за данъкоплатеца. Това е може да продължава така, човешките права трябва да се зачитат и всеки да си получи заслуженото", каза още Киркова.

И добави, че е завършила специалност “Общо инженерство" в Техническия университет, преподавала е “Информационни системи в туризма", което със сигурност изисквало дигитални компетентности. В предишната й длъжностна характеристика имало изискване за същите дигитални компетентности, а сега се оказвало, че тя не притежава нужния ценз.

В днешния си работен ден Киркова изиска справка за всички договори, които са били сключени от РУО за периода от юли до момента, както и за всички направени разходи, пише "Уча в Пловдив".


Още по темата: общо новини по темата: 15
18.03.2024 »
02.02.2024 »
15.09.2023 »
14.09.2023 »
05.09.2023 »
16.03.2023 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ КУХИ ЛЕЙКИ, КОИТО ДОКАРАХА КИРЦАТА И ОКОКОРЕНИЯТ НА ВЛАСТ!!! БЛАГОДАРЯ ВИ ПЕРИКЕНДЕТА!!! ЛЕЛИНКАТА ВИ СМОТАНА!;! СЪСИПАХТЕ МИ ДЪРЖАВАТА!!! А ТИ ТЪПИЙ БЪЛГАРИНО ЗАЩО МЪЛЧИШ???? ИЛИ НЕЩО В УСТАТА СИ ДЪРЖИШ!!! СЪБУДЕТЕ СЕ БРЕ НЕЩАСТНИЦИ СМОТАНИ!!!
0
 
 
Тя и заедно с всички измамници около нея заедно с Жоро Генов дружно към затвора.
+2
 
 
Защо го правите от рибките а не от китовете .Махнете деветте кмета на Зико а после с дребните .
Сагата с обратния завой на Сточна гара приключи.... и то приключи в полза на законовата ситуация, защото до сега нищо не беше ясно поради това че маркировка, знаци и светофар не даваха яснота по това забранен ли е обратния завой в крайна сметка или не...
на 28.04.2022 г.
-2
 
 
Продължаваме промяната , а! Да ни е честита полицейската държавица. Новите управляващи са по жалки от старите. Използват още по долни методи да премахват неудобните за тях и разбира се пак незаконни... Продължавай да ги съдиш. Не че им дреме но поне ще постигнеш правда за теб самата.
+1
 
 
Хахахаа хахахахахаха хахахахаахха хаааахахах
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: