ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Въвеждат лимити за приемане в болница
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:31 / 02.08.2010Коментари (26)19843
© Plovdiv24.bg
Всички болници минават на лимити за прием на пациенти по клиничните пътеки, което вероятно ще доведе до масово връщане на пациенти от отделенията и огромни листи от чакащи. Директорите ще получат писма от Здравната каса, които ги уведомяват, че от този месец влиза в сила системата на делегираните бюджети.

Тежката задача да ги уведоми се падна на новия директор на касата в Пловдив д-р Костадин Маламов, който встъпи в длъжност в петък. Новата схема за финансиране въвежда тъй наречените регулативни стандарти, т. е. по всяка клинична пътека Здравната каса ще определи колко човека за месец може да приеме и да лекува дадената болница според категорията й.

Конкретните разчети в цифри за различните заболявания се чакат тази седмица. Въвеждането на ограниченията ще доведе до същите проблеми като с изчерпването на талоните при личните лекари, предупреждават директорите на здравните заведения. Ако изпълним поставения ни лимит до 20-то число, какво правим после - ще откажем да приемаме болните и ще затворим отделенията ли, попита шефът на МБАЛ "Пловдив" д-р Аргир Аргиров.

Според него не е изяснено и как по новата схема ще се финансират звената за Спешна помощ. От Здравната каса обаче успокоиха, че там няма да се въвеждат регулативни стандарти на този етап. Парите за първия месец от влизането в сила на делегираните бюджети ще бъдат преведени през септември. За август ще се плати по стария начин, тъй като през юли болниците са работили по досегашните правила, обясни д-р Костадин Маламов.

Източник: в. "Твоят ден"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на spirit1
премахни филтъра

0
 
 
Нисък Вътрешен брутен продукт, ниски заплати, следователно мн малко пари за здравеопазване, които от своя страна за кое по напред: за добра апаратура, за адекватно лечение, за нормални битови условия в болниците, за прилични заплати на работещите в системата. Кръгът е порочен и излизане няма. Още повече ако сложим в сметката ония смугли братя и сестрички за които vekode споменава, и които е вече въпрос само на време да станат повече от нас.
0
 
 
То и досега беше лошо,но сега съвсем ще вържем. Но пък истината е ЕДНА: комунизма си отиде отдавна, и безплатните неща свършиха. Не са виновни нито ГЕРБ, нито някой друг. Идете по белия свят и вижте, че навсякъде има и лимити и ограничения- никъде реките от блага не текат неконтролируемо. Все пак макар и може би не най-удачния вариант, се полагат основите на някаква дисциплина. Иначе моето мнение е всеки да си има персонална здравна осигуровка- но за това пък съвсем не сме узрели като манталитет-пак няма да може да Ви се угоди на Вас вечните всезнайковци и компетентните по всичко. Пък и циганите са ни много, доста благинки и финансов ресурс ползват за наша сметка :-((
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Хороскоп за деня
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: