Вътрешнокварталната инфраструктура на фокус в "Източен" през 2019-та

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:45 / 01.01.2019
4474
В края на 2018-та Plovdiv24.bg ви среща с кметовете на Пловдив, за да разкажат какво свършиха през отминаващата година, какво планират за новата 2019 година и какви са нагласите им за предстоящите местни избори. В навечерието на 2019 година райкметът на "Източен" Николай Чунчуков отчете отлична работа по отношение на премахването на гаражите и на незаконните постройки.

В "Източен" имаше най-голям брой гаражни клетки - около 2800. До самия край на 2018 година са премахнати около 2000 гаража. Местата, където е имало гаражи, постепено се превръщат в паркинги. Един такъв районната администрация изгради на бул. "Източен" за 150 автомобила.

"Там имаше 70 гаража. Премахнахме ги и сега има паркинг - осветен, асфалтиран, отводнен, за 150 автомобила. Премахнати са гаражите в районите "Гладно поле", "Чайка", "Каменица". Предстои и премахването на "Източен". Трябва да отбележа, че очаквах, че нещата ще вървят много по-бавно, но собствениците сами премахват гаражите, само един е махнат от нас", коментира Чунчуков.

През годината са издадени и над 200 заповеди за събаряне на незаконни постройки, които основно са били търговски обекти, но и жилища. Местата, върху които са били постройките, са изчистени вече.

"В същото време направихме схеми за разполагането на търговски обекти. Тези, чиито обекти сме премахнали, вече работят по законен начин. Имаме постоянно комисия в района, която работи, проверява и констатира незаконни постройки. Прави впечетление, че при констатацията за незаконен обект, собствениците започнаха сами да ги премахват. Явно видяха, че от районната администрация сме безкомпромисни", разясни райкметът на "Източен".

Той отчете и работа по инфраструктурата в района, по детски площадки, по проекти. За 2019-та Николай Чунчуков и администрацията му планират да продължат работа в същия дух с фокус вътрешноквартална инфраструктура.

Какви по-конкретно са плановете на районната администрация за 2019 година, а и какви са вижданията на Чунчуков за предстоящите местни избори, вижте във видеото с него.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).