ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Време ли е да се въведе забрана за тежка техника по околовръстното в час пик?
Автор: Георги Кирилов 11:04 / 14.01.2022Коментари (9)9272
© Plovdiv24.bg
Типична картинка в час пик - камион и изкопна техника блокират околовръстното, пъплейки с 20 км/ч
Околовръстното шосе на Пловдив е тема, която касае почти всички пловдивчани, а в същото време не се вижда светлина в тунела относно решението й.

Едва ли скоро Пловдив ще се радва на многомилионни инвестиции в разширението на околовръстното от страна на държавата, подобно на софийското, въпреки че в момента Пловдив със своите икономически зони е индустриалното сърце на страната и това сърце разчита и експлоатира именно тази пародия на околовръстно. 

Темата за важността на пловдивското околовръстно и циничното поведение от страна на държавата е стара, няма нужда да бъде повтаряна. Старите управляващи само обещаваха и отлагаха проблема, новите дори и не обещават. Затова пловдивчани трябва да се обединим и да започнем да търсим малки частични решения на проблема.

Няколко пъти в редакцията на Plovdiv24.bg вече постъпват предложения от работещи в зоните, които са принудени да пътуват всяка сутрин и вечер през околовръстното, то да бъде забранено за тежка техника в час пик.

"Не мисля, че ще е огромен проблем в кратък промеждутък от време сутрин, когато десетки хиляди отиват на работа по околовръстното и вечер, когато се прибират, да бъде забранено на тежката техника и тировете да се движат. Често се случва сутрин, в най-големия пик, изкопна техника да пъпли с 25 км/ч, а зад нея се образува огромна колона, проблемът назад се мултиплицира и всичко това води до парализиране на околовръстното в час пик.

Не е нормално в ненатовареното време отсечката да се взима за малко над 10 минути, а в час пик да отнема повече от час и половина. Категорично трябва да се въведе забрана за тежка техника в час пик сутрин и вечер. Може пък тази забрана, освен да помогне на 99% от ползващите околовръстното в този момент, да разшуми темата на национално ниво и там някой да намери капацитет и реши проблема. Убеден съм че не е далече момента, когато инвеститорите ще започнат да се оттеглят от Пловдив заради околовръстното и това не е никак преувеличено", завършва писмото си един от последните ни читатели, обърнали се към Plovdiv24.bg по темата.

В коментарите под статията можете да споделите и своите наблюдения и разсъждения по темата!


Още по темата: общо новини по темата: 406
18.04.2024 »
21.03.2024 »
21.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
предишна страница [ 1/68 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Тировете откъде ще минават през полето или през центъра на града!? Що за глупост е това предложение!? Това че тая тясна пътечка са я кръстили околовръстно е съвсем друг въпрос.
+6
 
 
По-скоро е време околовръстното шосе да е с двулентови платна + аварийна лента, в която евентуално може да се разреши на бавноподвижна техника да се движи. Или за това да се използва паралелно локално платно. Смешно е предвид разстоянието да не може да се построи адекватно околовръстно шосе. Не става въпрос за стотици километри магистрала все пак. Всичко друго са екзотични глупости.
0
 
 
Ако я нямаше мантинелата трактори и нагари спокойно можеха да си пътуват по банкета
0
 
 
Те щом сега ни въртят от държавата и не дават една стинка за Пловдив , значи направете си сметка ако ние си намерим някво миниатюрно решение на проблема като по-горе споменатото ограничаване на трафика за тежки машини в час пик. Тогава управляващите за ,които очевидно е по-важно пе****си и лезбийки да са в нетоксична среда отколкото България да се развива ще го обнародват и ще стане вовеки веков Пловдив с околовръстното затваряно във час пик и инвестиции под нулата. Пича долу го каза милиони отиват за пробива под водната ,а останалата част от града е в окаяно състояние.
+3
 
 
Проблемът не е в камионите - уви и без тях пътят пак ще е натоварен. И моля ви замислете се малко! Околовръсното е направено именно за това за да не преминават камионите през града. Багерите и тракторите правят по-голямо забавяне и не чак толкова често. Неговият пропускателен капацитет от най-малко 5 години е надхвърлен. За бавният трафик допринася и кръговото на изхода за Пазарджик. Там би следвало да има пътно съоръжение на няколко нива. За състоянието му от светофара при Коматево до магистрала тракия дори не смятам и да подхващаме темата! Този път трябваше да се разшири преди най-малко 5 години. Като преди това щеше да е хубаво първо да се направи дълго чаканата източна отсечка от сегашното кръгово на изхода за Асеновград покрай квартал Тракия и към магистрала Тракия. Това трябваше да стане преди да се ремонтира и/или разшири съществуващото околовръстно за да може все пак трафикът от южна България да може да стига до магистралата без да се налага да минава през целият град. Колкото и менния да изказваме тук фактите са си факти и нищо не може да ги промени.
+4
 
 
Не само това....НЕ РАЗБИРАМ защо ни е този мултимилионен проект за пробив под Водната палата,а ГОЛЕМИ булеварди,средни,малки улици са в окаяно състояние.....Рогошко шосе.....не знам,акъл имат тия хора....или НИЕ сме ммнооо тъпи и търпеливи.....!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проблеми с водата в Брестовица
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ВК Марица, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: