ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Военни самолети край Пловдив вбесиха хората
Автор: Цвети Тончева 20:43 / 09.08.2022Коментари (5)25438
©
Жители на село Крумово отново са бясни заради ниско прелитащи самолети над къщите им, видя репортер на Plovdiv24.bg. В мрежата те постват снимки, уловени отблизо. "Някой път и в дворовете ни ще кацнат. Комини, покриви ще отнесат, а шума, пушилките ...!“, споделят местните.

От Фейсбук страница на Българските военновъздушни сили става ясно, че от вчера екипажи от състава на българските Военновъздушни сили започват изпълнението на задачи в съвместната летателна тренировка “Тракийска пепелянка 2022", в която ще участват сили и средства от Кралските канадски военновъздушни сили, ВВС на Република Гърция, на Румъния и на САЩ в Европа.

В рамките на две седмици, в периода от 8 август до 19 август 2022 г., в българското въздушно пространство ще се проведат съвместни полети и ще се изпълняват специфични за родовете авиация и ПВО задачи, чиято сложност ще нараства с хода на тренировъчните действия. Основна им цел е свързана с подготовка на силите за съвместно участие в коалиционни операции.

От българска страна участват военнослужещи от базата за Командване, управление и наблюдение, екипажи на изтребители МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, Су-25 от авиобаза Безмер, вeртолети AS-532 Cougar от авиобаза Крумово със задачи по авиомедицинска евакуация и формирования за противовъздушна отбрана от състава на ВВС и Сухопътни войски.

F-18 на Кралските канадски военновъздушни сили ще оперират от северната ни съседка. Румънските и гръцки военновъздушни сили с техните F-16 ще провеждат полети с излитане и кацане от своите бази за постоянна дислокация.

Военнослужещи от състава на американските ВВС ще осигуряват действията на авиацията на полигон Елена.

"Тракийска пепелянка 2022“ предоставя възможности на страните да генерират богат опит при реално взаимодействие в международна среда.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кои хора вбесиха ? Ако гражданското летище стане по натоварено от къде ще снижават за кацане или при излитане ? Толкова вече фасони и реване. Щото са "натовски" самолети. Ако бяха руски ,щяха да махат с китки.... де**а вашата мама селска. А ,като душите пушилките на хиляди коли в Пловдив ви е гот. Или по нощите ,дрифтаджии и разни лайна с мотори дето шпорят.
0
 
 
Крумовци въобще не да не се оплакват, защото това учение ще продължи няколко дни и свършва. Нека да дойдат в Пловдив да чуят как се изрязват моторите по булевардите и това продължава цяло лято...
0
 
 
Ако да бяха мигове и сута нашенският гъзолизник на държавата с ватенките нямаше да се нервира и нямаше да надига гневно глас. Но нали са ефове и не са руски , елате ми да ви разкажем ,как ни пречат и кви таралясници са това.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Бюджет 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: