ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вижте от какво се оплакват най-много пловдивчани
Автор: Георги Василев 18:00 / 19.01.2020Коментари (0)17559
© Plovdiv24.bg
Жителите на град Пловдив са най-недоволни от незаконното строителство и устройството на територията. Това сочи докладът на обществения посредник на територията на община Пловдив (обмудсмана) за втората половина на миналата година, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Освен в тази категория, най-много сигнали са постъпили в графа "Други“ (20), "Транспорт и безопасност на движението“ (18), "Социална политика“ (13), "Административно-техническо обслужване“ (10) и "Екологични проблеми“(10).

Анализът сочи, че в раздел "Устройство на територията; незаконно строителство“ са постъпили 24 сигнала. Според омбудсмана, администрацията проявява мудност при обработването и реакцията на сигнали със съмнения за незаконно строителство. Голяма част от гражданите са се оплакали от неспазване на срокове, лоши изпълнения и липса на контрол при извършване на саниране на сгради по програмата на правителството. Отговорите от страна на администрацията по този тип сигнали са формални и незадоволителни за гражданите. "Нашият анализ по случая е, че контролът за тези дейности е занижен, а неналагането на санкции е лош имидж за Община Пловдив и е в ущърб на данъкоплатците“, се сочи в доклада на обществения посредник.

На второ място по сигнали е категорията "Други“, подадени са общо 20 сигнала. Тук влиза оплаквания от трудово-правен характер, личен такъв, за проява на некомпетентност, недобросъвестност, мудност, незачитане достойнството, правата, свободите на гражданите и пр.

Веднага след това се нарежда раздел "Транспорт и безопасност на движението“, с подадени общо 18 сигнала за шест месеца. Пловдивчани са най-недоволни от затрудненото паркиране на автомобили в различни части на града и съпроводените от това проблеми, като налагане на санкции на гражданите. Според омбудсмана трябва да се въведе "Зелена вълна“ по големите пловдивски булеварди, контрол на скоростта с радари и камери, легнали полицаи преди самите пешеходни пътеки и др.

В категория "Социална политика“ има постъпили 13 сигнала – най-често се отнасят до правомощията на Териториалното подразделение на Националния осигурителен институт – гр. Пловдив. Гражданите са търсили и съдействие за настаняване в общинско жилище. Потърсената помощ от родител на дете с решение на ТЕЛК стана повод да се достигне до информацията за спечелен проект от Община Пловдив за изграждане на социално предприятие за хора с увреждания по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014 – 2020 г., приоритетна ос 2 "Намаляване на бедността и насърчаване на социалното включване".

В раздел "Екологични проблеми“ също има 10 сигнала. Единият е за район "Северен“ - за обгазяване на три съседни двора от работата на заведение за бързо хранене (дюнерджийница), което работи денонощно. Друг интересен сигнал е с молба за съдействие за пускане на чешмичката на Данов хълм (Сахат тепе), която гражданинът твърди, че е бетонирана.

В анализа има два идентични казуса, които се отнасят до отношенията между директори на училища и техни подчинени учители. И в двата случая се твърдеше, че има упражняван психологически тормоз над учителите, уронване на авторитета им и натиск за напускането им от страна на директорите. Сигналите са записани в категория "Образование“, където има 8 сигнала.

Следват раделите "Етажна собственост“ (8), "ВиК“ (6), "Телекомуникации“ (6), "Сметоизвозване и чистота“ (5), Обществен ред и сигурност (2). В категориите "Здравеопазване“ и "Достъп до информация“ има само по 1 сигнал.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Януари 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: