ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вижте невероятните обяснения защо таблата по спирките не работят!
Автор: Георги Василев 14:57 / 15.01.2020Коментари (8)15612
© Plovdiv24.bg
Ръководителят на транспортния проект в Пловдив Борислав Кръстев обясни защо не работи системата за електронно таксуване в града ни, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Въпреки че се чуха абсурдни за журналистите твърдения - че градът ни е е получил награда за "умните" светофари и че протоколите за завършване на проекта са подписани при работеща система, Кръстев заяви, че "е готов да поеме отговорност“ и обобщи причините за провала в няколко основни точки:

Повредата на крайни устройства (валидатори, автомати за билети и т.н.). Причините могат да бъдат разнообразни – механични, електрически и други. Например, ако някой шофьор забрави да изключи системата след приключване на работния ден, на сутринта изписва закъснение 8 часа и системата се срива. Тогава трябва екип да иде на място, за да го рестартира. Грешки се появяват при затваряне на булеварди и промяна на маршрути – трябва да бъде актуализиран софтуерът.

Кръстев не можа да отговори на въпроса дали системата е актуална спрямо технологиите през 2020 година, но подчерта, че ако автобусът попадне в задръстване, то минутите на ел. таблата се ръководят по локацията, която се предава в реално време. По думите му, повечето рейсове са оборудвани с нужната техника, но електронните карти в устройствата не са в синхрон и така стават грешки.

"Имаме огромна документация – за всеки проблем е писано официално оплакване. Според договора, трябва да се отреагира от 2 часа до няколко дни, но почти никога не се е случвало нещо подобно.

На 20 декември е извършена е проверка на автоматите за билети на спирките – 41 от 90 не са работили. Подаден е сигнал към "Индра“, но вече близо месец няма отговор. Преди няколко дни отново проверихме - 39 автомата все още не работят. Всеки един проблем е предаван по надлежния ред, но вътрешната комуникация в испанското дружество е много сложна“, коментира Кръстев.



Още по темата: общо новини по темата: 993
21.03.2024 »
20.03.2024 »
16.03.2024 »
13.03.2024 »
13.03.2024 »
12.03.2024 »
предишна страница [ 1/166 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на SteveN
премахни филтъра

+2
 
 
Много ми е интересно тая награда за умните светофари каква е? Ние нямаме умни светофари. Ние имаме датчици по кръстовищата, които подават информация в център, с който са свързани контролерите към светофарите и така от центъра могат да се управляват светофарите. В някои градове по света действително са изградени умни светофари по тази схема, но там между датчиците и контролерите стой компютърна система. Софтуер анализира информацията от датчиците и на нейна база спазвайки определени условия (като например минимално време за зелен сигнал, максимално време за червен сигнал и т.н.) изчислява най-оптималната циклограма и след това подава съответните настройки автоматично към контролерите. Целият този процес е автоматизиран и се надзирава от хора, които при нужда внасят корекции. У нас обаче точно тази връзка между датчиците и контролерите липсва. Тя е заменена с няколко експерта от общината и няколко експерта от КАТ. За да измъдрят една циклограма те се събират на работни срещи за да обсъждат, изпращат си официални писма, чакат отговори, гласуват решения и....... въобще целият блясък на държавната бюрократична и чиновническа система в действие. В тоя център уж работят някакви диспечери, но след някои скорошни събития аз лично сериозно се замислям дали въобще нещо правят. Иначе заплати им се плащат.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
БК Академик Пловдив
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: