ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Веселин Койчев празнува годишнина с голям концерт в Пловдив
Автор: Екип на Plovdiv24.bg 06:00 / 30.10.2020Коментари (0)1453
©
Днес в Куклен театър - Пловдив, прославеният пловдивски китарист Веселин Койчев ще отпразнува 60-годишнината си с концерт под надслов "Майстори на китарата“. Заедно с него на сцената ще се качат колеги, студенти и приятели.

Веселин Койчев е популярна фигура в българската музикална общност. Неговата дейност е неразривно свързана с българската джазова музика, а смесването на джаз с елементи на рок и народна музика са характерен почерк на цялото негово творчество.

Важните и забележителни моменти в пътя му на музикант са свързани с успехите на дуото на Веско Койчев с Дочо Панов, дало посока на българската джазова музика към националния ни фолклор.

Основател е на първата широко-популярна етно джаз група в България "Джаз линия", заедно Дочо Панов, Радул Начков, Теодосий Спасов и Ялдъз Ибрахимова.

От 1987 г. е артистичен директор на Международния младежки джаз фестивал в гр. Пловдив. През 1988 г. създава и "Бенд 19", а през 1990 г. дамската вокална група "Компакт Войсис". От 1991 г. е лидер на емблематичната за Пловдив джазова формация "Бели, зелени и червени".

На сцената с него ще се качи и проф. Цветан Недялков, друг известен в професионалните музикални среди в България активно действащ китарист, който от доста години е познат на широката общественост и като участник в популярната група "Ку-ку бенд“. Той е един от хората, които дават облика на формацията и правят разпознаваем звука ѝ.

Участник в концерта ще бъде и Китарен ансамбъл "Академика" - уникална студентска формация от 12 класически китари и една акустична бас китара. Художествен ръководител на ансамбъла от основаването му до днес е Стела Митева-Динкова – проф. д-р в АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" - Пловдив. Съставът успешно концертира в различни градове на България на национални и международни форуми и участва в Международни фестивали.

Гост на сцената ще бъде и Ангел Демирев, който свири на китара от 5 годишен, изучава класическа китара, както и много други стилове в музиката като: фюжън, народна музика и различни източни номадски стилове. Познат е от различни музикални проекти като: Cinga Manga Funk, Theodosii Spassov Quintet, Shaka Zulu Orchestra, Perfect Stranger, Roma Neno Project и разбира се неговото Angel Demirev Trio.

Публиката ще чуе още Христо Минчев (бас китара), който също живее и работи в гр. Пловдив. Завършва Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев“ в гр. Пловдив, специалност “Джаз и поп изпълнителско изкуство", със специален инструмент бас китара. Участник е в множество различни блус, джаз и поп проекти. Преподава бас китара и контрабас в ПУ "Паисий Хилендарски".

Александър Леков е следващият басист и композитор, който ще се качи на една сцена с Веско Койчев. Записва и свири с едни от най-големите български музиканти - Теодосий Спасов, Милчо Левиев, Христо Йоцов, Антони Дончев, Стоян Янкулов, Шибил Бенев, Петър Момчев, Димитър Димитров, Асен Дойкин, Йълдъз Ибрахимова, Джаз линия, "Бели зелени и червени“ и др.

Ще чуем и невероятния Николай Карагеоргиев, който освен концертна и клубна дейност, преподава джаз и поп китара в АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев“ Пловдив.

И разбира се редом до Веселин Койчев на сцената ще се качи и неговият син - Петър Койчев, също толкова добър музикант. Петър е завършил магистратура в АМТИИ - гр.Пловдив, защитава докторска дисертация в ПУ "Паисий Хилендарски". Специализира джаз китара в музикалната консерватория “Giuseppe Tartini" в Триест, Италия. Музикалните интереси на Петър Койчев са в различни жанрове: джаз, поп, рок, български народен фолклор. Понастоящем преподава електрическа китара в АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев" - гр. Пловдив и Пловдивски университет "Паисий Хилендарски".

Репертоарът ще е специална изненада за всички присъстващи.

Не пропускайте! На днес, 19:00ч., Куклен театър, Пловдив!

Местата са ограничени!

Билети тук: https://bilet.bg/bg/cart/order/koncert-na-veselin-koychev-i-priateli/2462 

Още информация на:

www.facebook.com/guitartfest/ 

www.guitart.bg 

Сбитието е част от програмата на GuitArt Festival 2020 в Пловдив. Фестивалът се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2020 година.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Октомври 2020 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: