ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Венцислав Каймаканов: Искането за моята оставка не изразява мнението на всички пловдивчани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:24 / 21.06.2013Коментари (145)23656
© Plovdiv24.bg
"В личен план нямам никакви проблеми с оставката си... Ако министър-председателят Орешарски ми я поиска, да. Възможно е и аз да си я подам преди това, ако например не се съглася с нещо. В този момент моята оставка не изразява мнението на всички граждани в Пловдив". С тези думи на новия губернатор завърши интервюто на репортера на Plovdiv24.bg Искра Койчева с него. Решихме да се срещнем с Каймаканов, за да получим отговори на въпросите ни лично и по този начин да бъдат избегнати всякакви спекулации с различни твърдения, завъртели се в последната седмица в медийното пространство. Вижте цялото интервю:

- Г-н Каймаканов, как се чувствате в ролята на областен управител?

- Мисля, че в този момент за чувства не можем да говорим, а трябва да вършим работа, защото ситуацията е много напрегната. Има ужасно много проблеми за решаване, във връзка с това, че в последно време администрациите навсякъде не работят на пълния си капацитет и трябва много бързо да се върви към реални действия.  

- Хората в Пловдив обаче не Ви приемат и протестират от първия ден на встъпването Ви в длъжност, как ще работите в подобна обстановка?

- Казвате хората...аз идвам на работа всеки ден, стоя почти през цялото време тук, ако нямам организирани срещи извън сградата и на входа сутрин има около 18 протестиращи. Опитвам се да се срещна с тях, а с някои вече направих срещи. Смятам, че това не пречи на работата ми като областен управител.

Разбирам исканията на гражданите и смятам, че е правилно да протестират, защото това доказва демократичното общество, в което живеем. Факта, че има протести ни помага на всички, включително и на хората от другата страна, защото за да се развием, трябва да се чуе общественото мнение, тъй като държавните институциите трябва да работят в полза и за хората. 

- Кое е първото нещо, което направихте след встъпването си в длъжност като областен управител?

- Срещнах се с целия екип на областната управа. Исках да се запозная със служителите и как върви работата по проектите.

- Започнахте ли вече да работите по проектите, които наследихте от вашия предшественик Здравко Димитров?

- Да, върху някои от тях администрацията вече работи, а с други се запознавам детайлно. Няма закъсали проекти.

- Г-н Каймаканов, Вие вече казахте, че не сте от квотата на ДПС. Това обаче беше отречено публично от Йордан Цонев, депутат от същата партия. Каква е всъщност истината?

- Не познавам г-н Цонев, не съм слушал изказването му и не мога да го коментирам. Но чух изказванията на Петя Раева, която твърдеше, че съм от някаква гражданска квота, чух изказванията и на г-н Местан, който твърдеше, че не съм от никакви граждански квоти и от никакво ДПС. Това са факти, нали? 

- Т.е., продължавате да твърдите, че не сте от никаква квота...

- Продължавам(прекъсва той репортера ни) да твърдя, че не съм. Предложението да заема поста на областен управител дойде лично от министър-председателя Пламен Орешарски и всичко се разви по този начин досега. Смятам, че е крайно време да се престане с тези въпроси, защото вече една седмица обяснявам, че не съм, не съм и вие пак питате: вие сте или не сте. 

- Откъде тръгна според вас всичко това, имаше ли някой интерес да ви дискредитира или провокира? Вече изразихте съмнение, че явно сте жертва на вътрешнопартийни борби?

- Откъде тръгна, смятам, че аз трябва да задам този въпрос, защото трябва да обяснявам, че нямам сестра, а аз наистина нямам. Защо тръгна е по-важния въпрос. Обяснявам: Партийни централи, без да обявявам кои са, си имаха собствени интереси и собствени идеи за работата на областен управител. И тези партийни централи, без значение от кой цвят са в Пловдив работят заедно от години. И понеже аз никога не съм членувал в партии и не им стана приятно от това и измислиха интрига за длъжността областен управител, а не за лицето Венцислав Каймаканов - той беше само следствие от това. Причината да го искат си мисля, че на всички вече е ясна. Централите сами заявиха собствените си интереси и желания какво да се случи с областния управител. Те казаха, че ако имаха възможност да назначат сами човек на длъжността, щяха да го направят. Нима в техните редици няма експерти? Това е, те бяха изненадани от моето назначение, това е факт, забеляза се и смятам, че по някакъв начин съм нарушил дългогодишни уговорки в този град с това назначение.

- В редакцията ни постъпи информация, че откакто сте губернатор, вечер посещавате Панаира, който за никого не е тайна, е на областния председател на БСП- бизнесменът Георги Гергов. В какви отношения сте с него... той вече заяви, че пловдивската структура е против вашето назначаване?

- Панаира...и в хотел "Санкт Петербург" съм влизал последно на среща в кафенето с мои приятели, които бяха отседнали там, преди 3 месеца. В панаира не си спомням много добре, ама не съм посетил и пролетния такъв. А тези дни, най-малко ще ходя в Панаира, просто няма работа там. 

- Кажете за отношенията Ви с Гергов?

- Отношенията ми с него са ясни. Най-напред вс

АНКЕТА:
Искате ли оставката на областния управител Венцислав Каймаканов?

Да
Не

ички обясняваха, че съм негова кандидатура и това беше още по времето на кметските избори през 2007г, когато се канидатирах за кмет. Сега също обясняваха, че съм кандидатура на г-н Гергов. Аз лично не съм получавал предложение за този пост и никога назад във времето не съм получавал. Не съм членувал в техни структури и партии и ако съм имал разговори с Гергов в годините назад, то те са били свързани с работата ми. Политически разговори с него не съм водил. 

-А с Джевдет Чакъров?

- Няма нужда аз да говоря за това. Има данъчни декларации и той в качеството си на министър  е трябвало да ги декларира. Познавам Чакъров като доктор много преди да стане даже депутат. Не смятам, че заради етническа и политическа принадлежност вие си сменяте доктора. 

- Естествено, няма и съмнение за това... продължете?

- Неслучайно много хора ходят да се лекуват в чужбина и не се интересуват от личността и гражданството на докторите - просто искат да бъдат излекувани. Причината да познавам Чакъров е била свързана единствено с тези наши отношения в миналото. Когато човек се сприятели с някого, не е нужно да се отказва, заради етническа принадлежност. В Пловдив живеят всякакви етноси и са доказали, че живеят спокойно и мирно заедно. Сега някой явно иска да яхне и тази карта - първо беше партийно назначение, сега с това... не знам, не съм политик и не ги разбирам тези работи и не искам да влизам в политически игри. 

- Все още не Ви се е издължил г-н Чакъров, нали?

- Имаме договорни отношения, в които ясно е упоменато всичко, аз няма да говоря, мисля, че е несериозно, това не са малко пари.

- Последен въпрос, г-н Каймаканов: Обмисляли ли сте подаване на оставка като областен, предвид ескалацията на напрежението и протестите? 

- В личен план аз нямам никакви проблеми с оставката. Да е ясно на всички: не съм дошъл да си търся работа, защото нямам. Борбата да започнат да работят институциите по правилния начин и в правилната посока е едно предизвикателство, което аз лично бих могъл да свърша. Разбира се, то не зависи само от мен, а от много неща, най-вече от решението на Министерски съвет. Ако не мога да се справя с това, с което мисля, че мога да бъда полезен, разбира се, ще я подам. Но преди всичко това да се случи, най-важното, което трябва да стане, е да си изчистя името от инсинуациите, в които ме вкараха. 

Ако министър-председателят ми поиска оставката, да. Възможно е и аз да си я подам преди това, ако например не се съглася с нещо. В този момент искането за моята оставка не изразява мнението на всички граждани. 



Още по темата: общо новини по темата: 87
14.08.2014 »
14.08.2014 »
13.08.2014 »
13.08.2014 »
13.08.2014 »
13.08.2014 »
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на Borislav Ivanov 3
премахни филтъра

+5
 
 
Този е пълен кретен. Искаш татуировка с такъв надпис ли, глас от небето ли да ти го каже.... няма такива идиоти...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Природни стихии
Катастрофи в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: