ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Ваксинацията в Пловдив - мисия възможна, или не?!
Автор: Цвети Тончева 14:23 / 23.07.2021Коментари (5)6841
©
Осем ваксинационни кабинета работят и в момента в Пловдив, съобщи за Plovdiv24.bg шефът на общинското здравеопазване д-р Калин Калинов.

Няма друг град, където процесът на ваксинацията да върви така добре, твърди д-р Калинов. Когато се опитахме да го оборим, на база на получени сигнали от граждани, че искат, но няма къде да се ваксинират, той направо изригна.

"Темата е чувствителна за мен, видях и погребах много приятели и не одобрявам заравянето на главата в пясъка, когато се заговори за ваксини“, каза той.

"Лично координирам процеса. Отворен съм на тема ваксини, защото знам, че идва четвърта вълна, която скоро ще ни удари с нова сила“, добави д-р Калинов.

Отбеляза, че вече е изискал справка от всички общински лечебни заведения в Пловдив за готовността им за прием на болни от ковид, въпреки, че сме в средата на лятото.

Д-р Калинов все пак призна, че технически проблем с ваксинацията в момента има. Поради фактът, че са намалели желаещите да се имунизират, при отварянето на всеки флакон трябва да има поне 6 до 8 желаещи. Ако са само трима, останалата ваксина трябва да се унищожи. "Досега не сме изхвърлили никаква ваксина“, посочи д-р Калинов. Процесът се съблюдава строго. Затова се набират хора дори по телефона, за да се попълни бройката.

"Мобилните кабинети също ще заработят отново от 1 август. През времето, в които работеха те, на ден са били ваксинирани по 200-300 души от големите предприятия в околността на Пловдив. В момента, в който от Министерството казаха да се спре имунизацията, всичко отиде по дяволите“, ядосва се д-р Калинов. 

Решихме да проверим дали наистина имунизационните кабинети  в Пловдив работят.

Потърсихме по телефона информация от ДКЦ "Свети Георги“, на бул. "Васил Априлов“ № 15А, етаж 2. Казаха ни, че работят, но с предварително записване.

Направихме няколко опита да се свържем с ДКЦ 2. На четвъртия път успяхме. От регистратурата ни отговориха, че кабинетът за ваксинация вече не работи и ни посъветваха да си потърсим личния лекар, или да отидем в РЗИ. Обяснихме им, че в сайта на общината е посочен и техният кабинет за ваксинация, а жената троснато каза, че общината не си е оправила информацията в сайта. След това ни насочи към старшата сестра, която не вдигна телефона. Д-р Калинов ни обясни, че това е временно, защото някой от кабинета бил в отпуск.

Но факт е, че хората, които се обадят след нас там, ще бъдат разколебани, обезверени, че някъде в града може да се ваксинират. И може би ще се откажат.

А ни чака четвърта вълна, която може и да ни помете с още по-страшна сила, нали така?  

Добре е, че ДКЦ-то в една частна болница "Пълмед“ работи безотказно, дори в почивните дни. На телефона любезно ни обясниха, че можем да се ваксинираме когато поискаме и с каквато ваксина пожелаем. Няма пречка. Просто трябва да отидем на място, нищо повече.

Но се оказва, че някъде гонят и лесното и наистина си "заравят главите в пясъка".

Наши читатели ни съобщиха и още по-интересни факти. Как лични лекари ги съветват да не се ваксинират, защото били млади и ще останат бездетни. А в малки населени места, просто трябва дълго да чакат, преди да им се обадят за ваксина. Толкова дълго, че вече дори не им се чака.....


Още по темата: общо новини по темата: 17024
09.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
предишна страница [ 1/2838 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В РЗИ вчера имаше 30-40 човека постоянна опашка. Добре, че хората най-сетне загряха, че делта вълната ще е опустошителна в БГ.
на 24.07.2021 г.
0
 
 
"Темата е чувствителна за мен, видях и погребах много приятели и не одобрявам заравянето на главата в пясъка, когато се заговори за ваксини“, каза той. "Лично координирам процеса. Отворен съм на тема ваксини, защото знам, че идва четвърта вълна, която скоро ще ни удари с нова сила“ - и че загубил някой не споменава , че вследствие на корона вируса , защото по едно време всеки втори умрял , беше писан с корона - нищо че се размазал с 200 км/ч на магистралата , короната е виновна... А този мним лекар , вместо да мрънка за ваксинация и колко са умрели , да вземе да почне да работи и да лекува хората , а не да твърди , че идвал 4-та вълна с пълна сила - сигурно тази информация му е пусната от горе от Слави или Бойко ... Аман от пишман лекари..
Aнонимен
на 23.07.2021 г.
+2
 
 
Постоянно противоречия и нелогични изказвания, злоупотреба със здравето и психиката на хората. Много ПРЕКАЛИХА вече и го знаят добре. Дано има възмездие.
+6
 
 
Докторът не да приказва кого загубил, а да обясни кое налага ваксинирането срещу вирус, който постоянно мутира. Мен конкретно това ме вълнува най-много. Другото са празни приказки. Вирусът го изкарах даже без да разбера. Не смятам да се ваксинирам, а само да задоволя любопитството си. Ако един ден направят така, че само ваксинирани да могат да посещават обществени заведения и да работят - ставам отшелник в гората.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Кауза Колежа
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (1470) 16%
Спас Гърневски (1265) 14%
Д-р Иван Чомаков (864) 10%
Славчо Атанасов (2333) 26%
Иван Тотев (2315) 26%
Здравко Димитров (785) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: