ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
ВМРО-НИЕ: Искаме образователен ценз за гласуване
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:24 / 04.05.2011Коментари (30)3771
© Plovdiv24.bg
"Искаме промяна в Конституцията, с която да се въведе образователен ценз за гласуване", съобщи днес председателят на ВМРО-НИЕ Петко Атанасов. Това предаде репортер на Plovdiv24.bg.

На пресконференцията на политическата партия, Атанасов беше категоричен, че не може да се допуснат повече манипулации или иначе казано купуване на гласове по време на избори. 

"Не можем да позволим "купения вот" да решава съдбата на България", ясен беше председателят на воеводите в Пловдив. 

Той наблегна още на това, че в Пловдив няма избори, решени от гласовете на "Столипиново", но кварталът има много решаващ вот за избор, на например народни представители.

Във тази връзка, на 15 май ВМРО - НИЕ организира национален митинг-събор под наслов "Искаме бъдеще". Тогава ще бъде поставено началото на подписка с искане за въвеждане на въпросния образователен ценз за гласуване чрез промяна на Конституцията. Според Петко Атанасов не е редно хора, които не могат да четат и да пишат да определят съдбата на България за няколко години напред. Обмисля се и идеята за искане за въвеждане на задължително гласуване както е в много други европейски държави, а по този начин ще се реши и оставащият нерешен до този момент проблем с фантомното гласуване. Много от текстовете на новия Избирателен кодекс ще бъдат отменени от Конституционния съд, тъй като нарушават човешки права като това за негласуване в населени места с под 350 жители и много други. С този кодекс упрваляващите целят създаването на пълен изборен хаос, който би им гарантирал служебна победа.

Стана ясно, че промяната, която ВМРО-НИЕ искат да се направи в Конституцията на България, няма да влезе в сила за предстоящите избори. 




ВМРО-НИЕ: Искаме образователен ценз за гласуване







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Единственият справедлив критерий, който може да се предяви към гласоподавателите е, дали плащат данъци и осигуровки. Всеки, който издържа държавата - той има право да определя нейното бъдеще! Няма значение какво образование има - плаща ли си задълженията, той има моралното право да гласува. Но, дори да има висше образование, ако не си плаща - не трябва да гласува! В този смисъл искането на МВРО - кючекчии, води до чиста дискриминация.
0
 
 
Става дума за основно образование, а не за средно и висше. 1-то е задължително, другите не са. Дори е безплатно. Все едно някой да твърди, че е дискриминация изискването да имаш висше образование, за да се кандидатираш за президент. Всеки граждани има правото да учи основно образование - дори е безплатно. Нямаш ли го, значи цял живот ще спадаш към утайката на обществото. А и е логично - нямаш ли черно на бяло написано че можеш да четеш и пишеш как ще прочетеш бюлетината? Или ще кажете, че е дискриминация и неграмотен човек да взима шофьоркса кника?
+3
 
 
Нека първо научим т.н "роми" да си плащат редовно тока,водата,данъците....после ги учете,ако искат и да гласуват.Не може да паразитират на гърба на българина и да определят управлението му!!!
+1
 
 
"Бойко" е напълно прав-не трябва да има ценз,защото така визираните "роми" също живеят в тази държава .Само че, за разлика от образованата част на населението те ходят да гласуват(отделен е въпроса -"за пари ли,за мнооого ли?".И за това вместо да искате ценз по-лесно е да гласувате.
+1
 
 
Звучи логично, но няма да мине заради нарушаването на демокрацията, т.е. всеки пълнолетен гражданин има право да гласува. Това е властта на количеството над качеството. В този ред на мисли, мечтая си да има закон, при родители, които нямат основно образование, да не получават детски надбавки или тези, които не внасят абсолютно никакви данъци, такси и осигуровки за 3 год. назад. да не се считат за активни граждани на държавата и да нямат право да гласуват. Но това са само мечти.
0
 
 
В тази криза няма ли доста хора със средно и висше образование да се полакомят и да вземат по някой лев за гласът си? Представете си една гладна безработна жена, която е сама, има висше, но има и гладни две деца и на изборите идва един и предлага срещу гласът и 3 пилета, 10 кебабчета и 50 лева за да гласува за някой, то да не си мисилите, че те ще откаже да вземе парите и продуктите? Тогава тази промяна ще стане на пух и прах и този, който дава, пак ще бъде избран, но от среднисти и висшисти. Проблема няма да бъде преодолян, а задълбочен и къде отива тогава този ценз, който ще бъде въведен? Иска се здрава ръка и работещ наказателен кодекс с неподкупни съдии и безстрашни прокурори! Аз също бих искал подобен ценз, но ако се съпоставим на мястото на тези хора, не се различаваме по нищо от тях, освен, че сме ходили на училище и знаем повече. Виновни са политиците за всичко, а не гладните души, който ще продадът гласът си.
+1
 
 
Логично е, но е невъзможно. Нали всяка партия разчита на техните гласове, който даде повече - печели.Освен това веднага ще наскачат разни защитници и работата ще стигне до Европа- същата тази Европа, която ни ги връща с автобуси. А иначе и аз не искам всякаква неграмотна паплач да ми определя бъдещето и да ми лежи на гърба, та може би е най-добре защитниците на човешките им права да си ги вземат вкъщи и да ги интегрират. Но циганина все си е продажник и мизерник- и с образование, и без.
+2
 
 
Няма по-логично нещо от това. Не мисля, че човек, който не може да чете и пише би трябвало да взима такива решения.
+2
 
 
Някои хора май губят способността да анализират.Какво е казано на пресконференцията:-"Без повече купуване на гласове".Нима не е вярно,че в България основно се купуват гласове от малцинствата(едно по-специално)?В Пловдив има около 80-100 000 роми,на които образованието не им е приоритет.Трябва ли тази паплач да определя бъдещето на града/държавата?
0
 
 
хайде пак пишем за партията с един бус членове !кои сте вие че искате промяна на конституцията партия на 1г. без участие на избори вие дори не сте избрани от собствените си членове(ако има такива) СМЕШНИЦИ искали...искате да го стискате
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян (869) 16%
Спас Гърневски (776) 14%
Д-р Иван Чомаков (527) 10%
Славчо Атанасов (1423) 26%
Иван Тотев (1443) 26%
Здравко Димитров (477) 9%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: