ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
В първия учебен ден пловдивски училища се присъединяват към дарителска кампания на УМБАЛ "Св. Георги"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:00 / 16.09.2019Коментари (0)3959
©
Мадам Фльор Де Мон Шмитфилд Беар
Пловдивски училища се присъединяват към дарителската кампания "Най-доброто за нашите деца и онкоболни" на УМБАЛ "Свети Георги" за набиране на средства за изграждане на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс, в който да се преместят Клиниката по педиатрия, по-известна като Детска клиника, както и Клиниката по медицинска онкология и Клиниката по клинична хематология.

Да направят дарение в полза на кампанията вместо да купуват цветя за първия учебен ден са заявили възпитаниците на СУ "Любен Каравелов" и ОУ "Петър Берон". Очаква се и други училища да се присъединят към акцията. Днес, когато се открива новата учебна година, в училищата ще има кутии за дарения. Средства могат да се дарят с SMS на номер 17 777 с текст DMS KLINIKA. За абонатите на A1,Telenor и Vivacom цената на SMS е 1 лев, а за предплатените услуги – 1,20 лв. За по-големи дарения има банкова сметка, както и възможност за даряване през платформата ePay.bg и виртуален ПОС терминал. Информация за кампанията е публикувана в сайта й: child.unihosp.com.

В първия учебен ден с целта на дарителската кампания "Най-доброто за нашите деца"ще бъдат запознати училищата в районите "Централен", "Южен" и "Източен". Клиниките по педиатрия, медицинска онкология и клинична хематология лекуват най-тежките случаи в Южна България с най-съвременни средства и отговарят на стандартите за лечение в най-развитите страни по света. Същевременно тези клиники се помещават в сгради строени преди 50-100 години, с непрекъснато повреждащи се ВиК и ел. инсталации и тесни и неуютни стаи. Освен това те се намират в База 1 на болницата на бул. "Васил Априлов" №15А – на 2 км от База 2 на УМБАЛ "Свети Георги", където се намират Спешното отделение,Клиниките по анестезиология и интензивна терапия и по детска хирургия, както и Отделението по образна диагностика, където се извършват копютърна томография, магнитнорезонансно изследване, ПET скен и мн. др. клинични звена.

Заради драстичното несъответствие между качеството на медицинската помощ и сградите, в които тя се прилага, УМБАЛ "Свети Георги" стартира дарителската кампания "Най-доброто за нашите деца и онкоболни". Вече е изработен проектът за построяване нов педиатричен и онкохематологичен комплекс в съседство с База 2 на УМБАЛ "Свети Георги" – Хирургичния блок на бул. "Пещерско шосе" №66.

Дарителската кампания стартира официално на 18 декември 2019 г. За деветте месеца от откриването си тя е събрала на 30 хил. лева от различни инициативи, организирани от екипа на кампанията, от отдадени на каузата пловдивчани от всички възрасти, училища, центрове по изкуства, както и в партньорство с Община Пловдив.

Лице на кампанията е терапевтичното куче Мон, с пълно име Мадам Фльор де Мон Шмитфилд Беар. Тя е първото куче в България, което работи в университетска болница – УМБАЛ "Свети Георги", и е допуснато и в държавни училища. Мон е преминала обучение за кучета терапевти и вече 5 години работи с деца с онкологични и други хронични заболявания, с деца, станали жертви на домашно насилие, както и с възрастни с физически и психически увреждания.

Собственичката на кучето Велислава Костадинова е един от най-активните сътрудници на кампанията "Най-доброто за нашите деца и онкоболни" и организира различни акции в нейна полза, вкл. и идеята за дарение на средства вместо цветя за първия учебен ден.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: