ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
В Пловдив протестират срещу неспазващите ограниченията на скоростта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:01 / 08.11.2012Коментари (12)3827
©
Национален протест срещу неспазващите ограниченията на скоростта ще се проведе в няколко градове на страната на 18 ноември.

Тази година 18 ноември е Световен ден на жертвите от пътнотранспортни произшествия. В България повечето инциденти на пътя са следствие на неспазване на ограниченията на скоростта, а скоростта на превозните средства е от жизненоважно значение, особено в населените места. От Фондация "Безопасни улици от Валя", Клуб "Безопасни улици", Национално движение "Червена пътека", "Да Спрем Войната По Пътищата!", Сдружение SOS-ПТП"  и др. с подкрепата на КАТ- Пътна полиция организират Национален протест срещу неспазващите ограниченията на скоростта.

Всеки ден по улиците на България загиват средно по двама човека, а други 25 биват ранени. Някой дава ли Ви гаранция, че скоро Вие, Вашето семейство, приятели, познати, няма да станете част от тази статистика? Нека направим така, че да я отдалечим от нас!

Събитието в Пловдив започва от изхода на паркинг - МЕТRО (ж.к. Тракия) в 11:00ч. и ще се проведе по улиците на града по определен маршрут, точно с ограничената скорост по платното(та) за движение. Колите ще се движат във всички възможни ленти по посоката на движение така, че шофиращите с по-висока скорост да не могат да изпреварят колоната. Целта е да се покаже на останалите шофьори каква е разрешената скорост. На колите ще бъдат поставени плакати с призиви за спазване на правилата и скоростта. Освен това, на някои от възловите кръстовища, пешеходци ще раздават листовки. Шествието ще приключи на ул. "Напредък" 2 (паркинга на КАТ), където ще бъдат поставен цветя в памет на загиналите по пътищата. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на mipopov
премахни филтъра

0
 
 
Тези са се побъркали съвсем. Все едно да протестираш срещу имащите вила или срещу хората, които ходят на море. Или срещу плюещите дъвки по тротоарите... Да вземат нещо 'за' да направят, не само 'против', аман! Вместо да се дерат по площадите, защо не организират доброволни патрули, които да дават дежурства по пешеходните пътеки, който когато има време? Да поискат от КАТ светещи жилетки и картонени знаци СТОП и да помагат на гражданите да пресичат. Не е толкова далеч от акъла.
+4
 
 
Винаги съм мислил че скоростта трябва да е съобразена. Това доста често се разминава с ограничението наложено с знак или със закон. Доста често пътя и условията позволяват да се кара с по висока от ограничената скорост, но и доста пъти трябва да се кара с по ниска от ограничената. Кое е по важно ? Да се кара с разрешената скорост или да се кара със съобразена скорост?
+7
 
 
То с протести това няма да спре. Да се протестира срещу което трябва, а срещу неспазващите ограниченията на скоростта има само едни начин - жестоки глоби. Камери на всички големи булеварди и жестоки глоби. Българина разбира от дума само когато му се бръкне в джоба и то дълбоко.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Абитуриентски балове 2012
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: