ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
В Пловдив отвори врати уникална бутикова аптека!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:30 / 03.02.2023Коментари (0)29414
На 28 януари на ул. Младежка № 3, зад Областната управа на  гр. Пловдив отвори врати аптека "ЕНА“. Още с влизането се усеща, че това е едно различно място. Уютната обстановка, компетентните и усмихнати фармацевти, както и нежният аромат на етерични масла, създават настроение у всеки, прекрачил прага ѝ. Това не е просто поредната аптека в града, а аптека от ново поколение, за която собствениците си поставят за цел да образова, да променя мисленето и да вдъхновява. Надяват се, че тя ще се посещава все повече от здрави хора, желаещи да поддържат и предпазват здравето си. Всъщност името "ЕНА“ идва от Еньовден, денят в който билките имат най-голяма лечебна сила. От там е и цялостната концепция за това да се предложат много билки, билкови чайове, тинктури, натурални български продукти, освен целия набор от лекарствени продукти.

Аптеката роботи с много български производители на натурални и био продукти. За пръв  път се появява марката DUXE, изцяло натурална козметика, създадена специално за мъже. Досега тази козметика се е предлагала само онлайн. В аптеката можете да намерите и пълната гама на продуктите ВИТАСИН, семейна фирма, съхранила традициите вече  пет поколения. Интерес представляват билковите екстракти и тинктури на Herbalkan, билкови елексири, които поддържат здравето, променят ежедневието, връщат усмивки, понякога променят и животи, продуктите на Phyto code, които ще ви покажат един различен поглед към начина, по който се грижим за себе си, както и INA ESENSIAL, AVIA COSMETICS, BIOHERBA, WOODEN SPOON, DAMASCENA, KRISTA G и още много други. На откриването на аптеката присъстваха представители на повечето български производители на природни продукти, които се предлагат в "ЕНА“. Те изразиха задоволството си да бъдат част от цялостната концепция, че "Натуралното е новото нормално!“, както и от идеята да се подкрепя българското производство и бизнес.

Сред лекарите, поканени на събитието, се открои присъствието на педиатъра д-р Марио Янакиев, познат и търсен от родителите в цялата страна. Хит сред тях са неговите висококачествени билкови продукти, които се предлагат в пълната си гама в аптека “ЕНА“ – хранителни добавки, произведени на базата на собствени рецепти, както и книгите му "От нула“ и "Кодът на детския имунитет“.

- Д-р Марио, тази година отново е актуална темата за грипа, а в момента той е в разгара си. Хората полагат грижи по време на боледуването, но не и след това. Какво ще ги посъветвате относно възстановителния период след грип?

- Много ми е приятно, да бъдем заедно с вашата интелигентна аудитория. Да, тази година наблюдаваме епидемия от грипни вируси. Изолираните щамове са както от група А, така и от група Б. Всъщност още от лятото прогнозирахме, че през предстоящата зима коронавирусната инфекция ще отстъпи своето място на всички останали зимни вируси с преобладаване на грипните.

В моя кабинет непрекъснато преглеждам деца и техните родители, при които грипната инфекция протича по-затегнато. Температурата, която е над 39 градуса продължава повече от 4 дни, имат суха и дразнеща кашлица, а общото състояние им е силно нарушено  - те са приковани на легло и чувстват силни болки по ставите и мускулите. За щастие имаме природни продукти, които ако се приемат още от самото начало, предотвратяват усложненията.

Един от тези е Интуитива – тя е изцяло съставена от билки, минерали и витамини. Рецептурата е плод на дългогодишната ми работа и ефективността й е доказана сред моите пациенти.

Но да се върнем на вашия въпрос. Как и с какво трябва да се възстанови нашия организъм след преболедуване от грип? Наблюдаваме следния феномен. Тъй като през последните години не сме се срещали с грипен вирус, поради монопола на коронавирусната инфекция, протичането на сегашното остро заболяване е по-тежко и по-продължително. Нещо повече, след оздравяване следващите месеци много трудно влизаме в нормалната си кондиция. Чувстваме адинамия, слабост, главозамайване и липса на концентрация. Ето защо е важно да съставим план за възстановяването ни. На първо място – правилно хранене, след това активна физическа дейност. Разбира се, ще трябва да приемаме и медикаменти от природен произход, които ще повишат имунитета ни и ще възвърнат нашата физическа и умствена кондиция.

Препоръчвам за децата Имунокидс , а за възрастните и по-големите деца – капсулите Имунобуст. И двата препарата са ефективни и безопасни. Съдържат български билки, витамини и минерали.

- Броят на хиперактивните деца нараства с всяка изминала година. Този факт изтощава както децата, така и родителите им. Какво бихте им препоръчали?

- Да, въпросът ви е напълно резонен. Смятам, че до 30% от подрастващите имат прояви като хиперактивност, избухливост и липса на концентрация. Расте броят на децата, които или по-трудно проговарят, или имат дефицити в речта. Причините за тези състояния са много – на първо място динамичния и изнервен живот на родителите. Майките бързат да се върнат на работа и така децата се "препредават“ по отношение на отглеждането от роднина на роднина или на гледачка. Ранното посещение на ясла също не е решение, защото децата започват изключително много да боледуват и на практика са си вкъщи, но болни.

И сега стигаме до най-важната причина за това състояние на децата ни. А тя е – ранното запознаване с екраните. Много честа гледка е да виждаме как майките си хранят своите бебета с телефон или таблет. В по-късна възраст родителите предоставят на децата си тези устройства само и само да има "спокойствие за всички“. Но това е измамно "спокойствие“. Проблемите, които са много сериозни идват по-късно. За това препоръчвам: отделяйте повече време на децата си. Играйте и се забавлявайте с тях офлайн. Не замествайте вашето присъствие с електронни технологии. Развитието на детския мозък изисква топлина, грижа, разговор и разходка сред природата.

Увеличава се и броят на децата, които имат нощни страхове и кошмари. Причините за тези прояви са подобни на по-горе изброените. Напоследък наблюдавам и един психологичен феномен. Наричам го "синдром на по-голямото дете“. Колкото е по-малка разлика във възрастта между децата, толкова по-често се проявява. Симптомите са различни и причина за тях е ревността. Децата имат въздишки, стават по-агресивни, могат да имитират и органични болести , като астма с кашлица и др. За щастие се появи природен български продукт, който е ефективен при голяма част от психологичните проблеми на децата. Той се казва НевроБуст.

- Пазарът е наводнен с различни видове пробиотични добавки, вече всички сме убедени в ползите им, но как всъщност да разберем ефективен ли е даден пробиотик?

- Въпросът ви е правилен. В съвременната педиатрия използваме      много пробиотици. Причините са няколко – често след агресивно лечение е нужно да приемаме  добри бактерии. В много от случаите при контакт на детето с ентеровируси, които протичат с болки в корема и диария, приемът на добър пробиотик може да предотврати развитието на усложнения. И по принцип – доказано е, че по-голямата част от елементите на детския имунитет се специализират в тънкочревната лигавица. За това допринася и разнообразието и виталността на чревния микробиом.

- Но как да разберем кои пробиотици на пазара са ефективни и безопасни за нашето дете?

- На първо място: те трябва да са произведени в България. Добрите бактерии, както и билките са най-полезни, ако са култивирани в района, в който живеем. По този начин в избора ни отпадат продукти, които са широко рекламирани по телевизията, но съдържат китайски щамове. На следващо място – пробиотичният микс трябва да съдържа достатъчно както като  количество, така и като видове добри бактерии. В моя Пробиотик Д-р Марио – в едно саше има 5 млрд. от 5 вида Лактобацили, Стрептококус термофилус и два вида Бифидобактерии.

- Кои от продуктите ви са подходящи за хора с автоимунни заболявания?

- Автоимунните заболявания  са често срещани при съвременния човек. При тях, поради дадена причина имунната ни система атакува собствените ни тъкани и органи. За щастие през последните години са регистрирани много съвременни лекарства, които са ефективни и бързо възстановяват организма. Всички мои продукти могат да се използват при автоимунните заболявания, защото са имуномодулатори и са от природен произход. Нещо повече, при една от най-честите болести, тази на Хашимото използвам схеми, в които винаги фигурира Имунобуст.

- Вие сте лекар с изключителен опит във виртуалните консултации, това безспорно е бърз и достъпен начин да достигнете до повече хора, но не мислите ли, че срещите на живо биха могли да бъдат извор на вдъхновение както за тях, така и за вас? И в тази връзка, бихте ли споделили малко повече за сътрудничеството, което планирате с новооткритата аптека "ЕНА“?

- Първо искам да изкажа своето възхищение от факта, че в Пловдив се появи уникална бутикова аптека "ЕНА“. Акцент в нейната дейност ще бъде популяризирането на природни продукти, особено тези, които са създадени в България. В аптеката ще цари духът на истинския аптекар /фармацевт/, който ще консултира клиента и ще му предложи най-подходящия за него препарат. Много ми допадна визията на собствениците на аптека “ЕНА“, в която няма да е главна цел печалбата и оборотите, а най-важната – пациентът бързо и трайно да бъде излекуван. Да, въпреки че интернет завладява все повече пациентите както като консултации, така и като покупки, много е важно във физическите обекти да има присъствие на лекар. В този ред на мисли с удоволствие ще присъствам в аптека "ЕНА“, за да консултирам клиентите и да им помогна в избора на най-подходящата терапия с природни продукти.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2023 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Държавата прехвърли 4 имота и Небет тепе за стопанисване на общината
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: