В Пловдив отваря врати обновен филмов център

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:56 / 11.11.2014
1494
На 20 ноември в Пловдив отваря врати новият културен филмов център LUCKY Дом на киното, който се реализира с финансовата подкрепа на община Пловдив. Напълно обновеното арт средище ще предложи на ценителите на киното реновирано стилно фоайе и две зали, оборудвани с най-съвременна техника, отличаваща се с уникални качества на звука и картината. 

Програмата на първа зала ще включва най-значимите и зрителски стойностни филми от световния киноафиш. В нея ще намери своя дом и основната програма на големите кино фестивали - София Филм Фест в Пловдив и Киномания. Втора зала ще бъде концентрирана върху по-ценителските и некомерсиални, но важни заглавия. 

В нея ще бъдат провеждани различни фестивали и събития като Седмицата на руското кино, Менар филм фест и др. Предвиждат се и безплатни прожекции за ученици на тематични филми, които ще бъдат представяни от поканени за целта гост-лектори. Ще се даде възможност за организиране на дискусии с известни кинорежисьори, артисти и сценаристи и за пряк емоционален контакт на заинтересования зрител с тях.

Първото събитие, което ще предложи новият културен филмов център LUCKY е Киномания 2014. В рамките на 11-те дни между 20 и 30 ноември любителите на киното в Пловдив ще могат да се насладят на най-доброто от световното независимо кино за девети път. В програмата на събитието са включени 30 прожекции, като премиерно за страната ще бъдат показани множество кинохитове, обособени в рубриките Фестивал на фестивалите, Специални прожекции, Италианско кино, Фестивал на френското кино, Музикално кино и Кулинарно кино.

Успоредно с особено силната селекция на Киномания 2014, културният филмов център LUCKYДом на киното слага началото и на програма, насочена към най-малките зрители. Всеки уикенд те ще могат да се насладят на специално подбрани детски филми в дигитален 3D формат и на преференциални цени.

Филмов център LUCKYДом на киното ще бъде уникалното средище, предлагащо стойностна алтернатива на киното, превърнато в промишлено забавление. От 20 ноември LUCKYще бъде не само мястото, на което киното отново се превръща в изкуство, но и един от основните стълбове, върху които Пловдив ще се изгради като Европейска столица на културата през 2019 г.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).