ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
В Пловдив движението било на принципа "Докато нещо не се случи - да се оправят, а ако се случи - ще му мислим"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:53 / 23.02.2022Коментари (15)17381
© Google
За сериозен проблем със слизащите по Бетонния мост от бул. "Македония" към бул. "Христо Ботев" и завиващи наляво по ул. "Авксентий Велешки" сигнализира пловдивчанин. Ето какво написа Красимир Каракашев във Фейсбук: 

"Толеранс, толеранс, колкото си толерантен?

Водачите, слизащи от булевард "Македония", не може след мантинелата веднага да отидете в най-лявата пътна лента по посока на движение. С тази маневра задръствате две пътни ленти. На всичкото отгоре сте без предимство и е въпрос на толерантност да ви пуснат. Това е спрямо Закона за движение по пътищата и съществуващите правила на този пътен възел.

Водачите, които преминават по булевард "Христо Ботев" в посока Сточна гара, са с предимство при престрояването си в дясна пътна лента.

Разбирам ви, че ако няма толерантност, всички вие ще стоите на моста и ще чакате. Трябва ли да се стигне до удар на ламарини или скандали, викове и крясъци, които със сигурност ще направят тапа, за да продължи всеки по пътя си.

Бъдете толерантни и се поставете на мястото на другия. Не бъдете нагли, защото, щом пускаме един или двама, не означава, че трябва да пусна цялата колона аз или други колеги.

КАТ-Пловдив, ваш патрул всяка сутрин е позициониран на 200 метра преди въпросния участък с пусната сигнализация. Защо е там и каква е нуждата от този автомобил там сигурно и Господ не знае.

Убеждавам се, че движението в този град е на принципа: докато нещо не се случи - да се оправят, а ако се случи - ще му мислим. Все някой е виновен"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Проблемът на съответния читател е не само че е глупав, но и нагъл. "Не бъдете нагли, защото, щом пускаме един или двама..." - явно се изявява като член на привелигирована каста :) Искам да поясня, че аз не слизам от този мост, а в общия случай идвам посока централна гара към сточна гара, но за разлика от привелигированият ни съселянин се съобвазявам със закона за движение по пътищата, който има специален член за такива случаи: "Чл. 81. (1) Престрояването е преминаване от една пътна лента в друга, за да се продължи движението направо, да се завие или да се излезе от платното за движение. (2) Преди престрояване водачът е длъжен да пропусне пътните превозни средства, движещи се в лентата, в която той навлиза. Когато се извършва едновременно престрояване на пътни превозни средства от две съседни пътни ленти, сигнализирани с пътен знак Д1, първи се престроява водачът, който се намира в дясната пътна лента.". За пореден път се убеждавам, че мнозинството шофьори в Пловдив си нямат никаква идея по какви правила се движат автомобилите им и просто се надяваме като в Индия никой да не се блъсне следвайки правилото на по-големия и по-наглия. Относно полицейската кола - тя е там, за да слуша обясненията на такива като Автора каито си нямат идея как да се престрояват.
+1
 
 
Просто в час пик полицаите, които си стоят в патрулката и гледат сеир може да пускат двата потока последователно и няма да има напрежение. Но...и да видя няма да повярвам.
на 23.02.2022 г.
+1
 
 
Всеки ден не е едно и също. Минавам от там от Кичука, към центъра по едно и също време между 16.45 и 17.00. Има дни, в които престрояването е лесно. Явно тогава е дежурен някой в центъра за управление на трафика, който кадърно настройва предните сфетофари-този пред Билата в Кичука и този пред гарата.
0
 
 
Един светофар който да раздели двата ръкава и всичко ще се нормализира!С тъпото престрояване в тая невралгична зона само се затапва още повече трафика!
0
 
 
Каракашеф, за пореден път се изявяваш като скапан и нетолерантен шофьор, не стига трудността да се престроиш за 50м в час пик ами и трябва да чакаме твоя светлост да ни пуска един по един. Бъди толерантен!
+1
 
 
Проблема е, че левия завой към "Авксентии Велешки" е отделен от светофара за направо, но пък задръстването в час-пик на кръстовището на Сточна гара достига и до това на "Плазма" и се получава един транспортен хаос. Как пък толкова време никой не се сети да направи зелена вълна поне на тези два светофара, а защо не и на този на Централна гара?
+1
 
 
всеки ден минавам по няколко пъти, мястото е проблемно да, но г-н Каракашев, какво да правим със всички идиоти които идвайки от Хр. Ботев се опитват да се престроят в дясно веднага след мантинелата....така нахлуват точно в платното което се спуска и пречат на престрояването на идващите коли, според маркировката спускащато се платно се влива в Хр.Ботев поне на 20 метра след края на мантинелата
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2022 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: