В ПУ връчват сертификати по проект на МОН

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:30 / 07.03.2014
1784
Бивши и настоящи студенти от
ПУ "Паисий Хилендарски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Тържественото връчване на сертификати на студенти, завършили практическо обучение по проекта "Студентски практики" на Министерството на образованието и науката ще се състои днес от 11:00 ч. в аудитория 6 на Ректората на Пловдивския университет. 

Проект "Студентски практики" е финансиран по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейския социален фонд. В него в партньорство участваха всичките 51 висши училища в България, създадени в съответствие със Закона за висшето образование.

Практическо обучение по програмата трябваше да проведат над 60 000 студенти, като можеха да кандидатстват всички в редовна и задочна форма на обучение, вписани в Регистъра на действащите и прекъснали студенти и докторанти, поддържан от МОН. За успешно приключило се счита практическото обучение, проведено в реална работна среда в рамките на 240 часа. След приключването и отчитането на практиката на студентите се изплаща стипендия в размер от 480 лв.

Всеки студент имаше право да бъде включен в практическо обучение по проекта веднъж в рамките на своето обучение за придобиване на всяка една образователно-квалификационна степен - веднъж като "бакалавър" и веднъж като "магистър".

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кървава свада на улица в Пловдив, има ранени!
Жена е в болница в Пловдив след мощен взрив!
Прокуратурата в Пловдив и МВР с извънреден брифинг
В Пловдив предупредиха отглеждащите пчелни семейства
Излязоха резултатите от второто класиране за прием в първи клас
Официално: Има обвинен за убийството на Димитър Малинов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).