ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Уточняват причините за вчерашното меле на пътя, пострадалият изписан
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:14 / 25.03.2010Коментари (32)6464
© Plovdiv24.bg
Участниците във вчерашното меле на кръстовището на булевардите "Руски" и "Шести септември" са 61-годишният О.Н. (шофьор на Опела) и 20-годишният Д.А. (шофьор на БМВ-то), уточняват от полицията.

За инцидента, както обикновено, пръв съобщи Plovdiv24.bg, като предостави и актуални снимки за своите читатели.

По-възрастният шофьор е получил контузни и порезни рани по тялото. След оказаната му медицинска помощ той е бил изписан за домашно лечение. Причините за инцидента са в процес на изясняване.


Още по темата: общо новини по темата: 1
24.03.2010 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Щом съм на линия - почивам си :) А щом си почивам във форума, значи съм в чудесно настроение! Иначе ще е изнервящо за всички мои приятели... Което не е моят стил на поведение :)
0
 
 
Мисля, че това са двете най-арогантни категории шофьори на пътя. Докато за 20-годишните младежи имам някакви "смекчаващи вината" обяснения поради възрастта им, за 60 годишните - не мога да се начудя: Откъде идва тази нестихваща арогантност, граничеща с хулиганщина?! Ужасяващо е да видиш как един шофьор в началото на третата си възраст се държи като пъпчив тинейджър!!! Уважаеми колеги, наистина бъдете много внимателни, когато видите както млад, така и вече застаряващ шофьор зад волана!
+2
 
 
А пък според мен, господинчото е решил, че ще се направи на тарикат и през лявата лента, с повечеко газ ще се покаже по-голям карач на пътя и ще изпревари останалите. И унесен в тарикатлъка си е нацелил първото, което му се изпречило на пътя. Ама на такъв трябва да му се изпречи един по-голям камион, та да му се наместят бурмите в главата.
0
 
 
Не се вижда никакъв спирачен път!Това означава , че шофьора на БМВ въобще не е видял препятствието.А ако вместо Опел имаше майка с количка...
0
 
 
По същият начин е регулирано и кръстовището на 6-ти септември с В.Априлов. Завиващите от В.Априлов към 6-ти септември по посока на гребната база им загасва "зеленото", докато на идващите отсреща продължава да свети "зелено". Това е въпрос на настройки, но на кого ли от "Сигма" му пука?
0
 
 
Немога да разбера,как определихте,че БМВ-то е виновно.Виновен си беше шофьора на кадета,който се опитваше да направи обратен завой посока Ц.Гара.Бмв-то не караше с 50км/ч това е сигурно,но в случая имаме отнемане на предимство,дори на жълт сигнал да е навлезнал в кръстовището пак е с предимство.Вярвайте ми,ако беше минал на червено първо щеше да го изтряска някой,който идва от пл.Съединение.
0
 
 
Има и нещо друго!На скоро промениха действието на много от светофарите в Пловдив. Уж за добро.Например точно на това кръстовище - за движещите се по бул. "6-ти Септември". Времетраенето на "зеленото" е различно за двете посоки. Тези които идват от към пл. Съединение имат по-дълъг зелен сигнал от тези които идват откъм В. Априлов.Т.е. Чакаш си за ляв завой. Светва ти жълто. И ти естествено се стремиш да се изтеглиш възможно по-бързо от кръстовището (както е по закон). Обаче тези които се движат срещу теб имат още 5-10 секунди зелено и не спират (както ти очакваш). Тогава стават катастрофитеТака е и на кръстовището на Търговската гимназия и на други
+3
 
 
Кръстовището е голямо, с по-дълъг път за да го пресечеш. Няма логика да нахлуваш в последната секунда с много висока скорост. Защото не е известно как ще се развият нещата в самото кръстовище. Но за това е необходима тази част от мозъка, която отговаря за съобразяването с възможните рискове. Определено за 20-годишното шофьорче е било дефицитно нещо. Който иска да рискува, да ходи на луна парк да се блъска със скутерите. Но реалното движение по улиците не е луна парк!
+2
 
 
Май е крайно време да сложат дългообещаваните камери по кръстовищата, а? И какво се случва даже да бъдат извикани свидетели на проишествието да дадат показания ? Ако шофьора на БМВ-то има правилните познати и пари, просто свидетелите си тръгват щастливи с някой лев в джоба, а горкия човек, влезнал в болница може да отнесе даже глоба за взимане на предимство.
0
 
 
голям кеф ми става,като чета и гледам снимки на размазало се лайно с бмв
+3
 
 
На мен ми се е случвало нещо подобно... Чакам да завивам на бул. Цар Борис III Обединител към Цанко Дюстабанов. Светва червено. В лявата лента от булеварда колегата спря. От другата страна колегите тръгнаха. И аз тръгнах да преминавам, но в последния момент виждам, че таксиметрова кола няма да спре на светофара. Спирачка! Удар! Слизаме при мен огънат рег. номер. При него счупен мигач и ожулена броня. Викам му "Мина на червено, защо не спря?" Отговор: "Ти трябва да ме пуснеш!" На мястото на случката имаше и хора на общинска полиция и паяк. Застъпиха се за мен, че е минал на червено. Викнахме полиция. Дойдоха, обяснихме им за какво става дума. Отсъдиха, че аз съм виновен и ни казаха "Отивайте да се разправяте със застрахователите" и си вдигнаха чуковете. Добре, че щетите бяха нищожни... Та и тоя случай е подобен. Ясен е кой ще изкарат виновен.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: